Sådan laver du den lækreste Marbar kage
Marskage
Opløs Nescafé og kakao i det kogende vand, i en lille skål eller kop, indtil det bliver til en tyk masse. Hæld det i en større skål med smør, rørsukker, æg, hvedemel, sirup, bagepulver og mælk, og rør godt i 3 – 5 minutter med elpisker eller røremaskine. Hak Mars barene fint, og vend dem i dejen til sidst.
Hæld dejen i en velsmurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 35 – 40 minutter på midterste ovnrille.
Glasur
Mens kagen afkøler på bordet, laves glasuren. Hak Marsbarene i mindre stykker og smelt dem med smør og mælk i en lille gryde, ved svag varme under konstant omrøring. Når massen er blevet ensartet tages gryden af varmen og flormelisen sigtes i massen lidt efter lidt til det er helt opløst.
Glasuren smøres på kagen, mens den stadig er let lun, og der pyntes med lidt groft revet mørk chokolade efter smag.
Tips og tricks til den bedste Marbar kage
En alm. Marsbar vejer 51 gr. så 4 Mars barer til kagen passer.
Marsbarene er nemmest at skære hvis de er kolde og med en meget skarp kniv.
Det er vigtigt, at der ikke er for meget varme under, og at der røres hele tiden, mens du laver glasuren. Ellers får glasuren en lidt bitter eftersmag.
Hold resten af familien ude af køkkenet, mens du bager. Ellers risikere du lige pludseligt ikke at have nok Mars til kagen. 😀