Mazarinkage
Dette er en af de få opskrifter, hvor jeg slet ikke bruger min røremaskine. Mazarinkage skal efter min mening være tung, klæg og sød. Derfor rører jeg kun lige ingredienserne sammen med hånden.
Mazarinkage
100 Gr. | Hvedemel |
100 Gr. | Kartoffelmel |
2oo Gr. | Revet marcipan |
1 spsk. | Bagepulver |
200 Gr. | Flormelis |
200 gr. | Smeltet smør |
4 hele | Æg |
Chokoladeglasur
50 Gr. | Mørk chokolade 70% |
50 Gr. | Lys chokolade |
1 Dl. | Fløde |
Sådan gør du
Mazarinkage
Start med at smelte smørret, så kan det lige stå og køle lidt, mens du gør noget af det andet klar. Riv marcipanen så fint som muligt, og bland det med hvedemel, kartoffelmel,og bagepulver, med en gaffel, til det minder om revet ost. Der vil være lidt større klumper, men det er ok. Det er marcipanen, der samler sig lidt igen.
I en anden skål pisker du med piskeris i hånden flormelis, smeltet smør og æg til en ensartet masse. Bland nu marcipanmassen og æggemassen og rør, til det lige er rørt sammen. Der vil stadigt være lidt klumper, men det gør ikke noget.
Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 35 – 45 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen har fået nok.
Chokoladeglasur
Smelt chokoladen i fløden, ved meget svag varme. Lad glasuren stå og køle af, så den ikke er helt så flydende, når du hælder den på den kolde kage. Stil kagen i køleskabet, så snart du har hældt glasuren over, så glasuren kan stivne helt.
Tips og tricks
Dette er en af de kager, som man måske skal bage et par gange, inden man syntes den bliver perfekt. Den skal ikke have mange minutter for meget i ovnen, før den bliver en smule tør, så derfor skal man måske forsøge et par gange, inden man finder ud af helt præcist, hvor længe man synes den skal have, inden kagen bliver lige som man vil have den.
Jeg bruger ren rå marcipan, men man kan måske godt bruge bagemarcipan masse?
hvorfor kan jeg ikke skrive opskriften ud når jeg trykker på “udskriv denne opskrift” kommer kun blankt papir ud, kan heller ikke markere hele siden og så udskrive den vej??
tak for en dejlig hjemme side;-))
Hej Søren.
Tak for rosen. Jeg har haft problemer med print på siden mens jeg har været på ferie sydpå, men jeg vil forsøge at kigge på det, så vi kan få løst de udfordringer der er. Håber på jeres tålmodighed 🙂
Venlig bagehilsen
Lotte