Kanelsnegle


Disse kanelsnegle får jeg altid stor ros for, når jeg serverer dem.

Dejen er super nem at arbejde med. Den er nem at rulle ud og rulle sammen om fyldet.

Jeg bruger altid rigtig smør, både til dejen og fyldet. Det giver bare det bedste resultat.

God fornøjelse med dine kanelsnegle! 🙂

Dej til kanelsnegle

170 Gr. Smør
500 Gr. Hvedemel
3 Spsk. Sukker
2½ Dl. Mælk
50 Gr. Gær

Kanelfyld

100 Gr. Smør
100 Gr. Brun farin
½ Spsk. Kanel

Sådan laver du kanelsnegle

Dej

Skær smørret i små stykker, og smuldr med hvedemel og sukker. Lun mælken og rør gæren ud i den. Ælt eller rør det hele godt sammen i røremaskinen til en ensartet silkeblød dej, og lad den hæve et lunt sted i en time.

Imens røres fyldet sammen. Gøres nemmest hvis smørret er rigtigt blødt. Alle ingredienserne blandes til en ensartet masse med en gaffel.

Når dejen er hævet, del den i to lige store dele, det gør arbejdet nemmere. Drys en lille smule mel på bordet og rul hver halvdel ud i to fikanter. Fordel og smør fyldet ud på de to firkanter og rul dem sammen hver for sig til roulader. Skær roulderne ud i snegle af 1 cm. tykkelse. Læg sneglene og tryk dem  lidt ud på bagepapir på ovnens bageplader . Læg dem ikke for tæt, de hæver en del. Lad sneglene efterhæve i 15 minutter.

Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 2250 C i 10 minutter på midterste rille. Der bliver 15-20 snegle af denne portion.

Tips og tricks

Lad  være at rulle dejen for tynd, der må ikke komme huller. Tryk ikke for hårdt når du smører fyldet ud, glat det forsigtigt ud over med en smørekniv. Jeg plejer at bruge min pizzaskærer til at skære rouladerne til snegle, så kommer man ikke så nemt til at skære sneglene for flade på den forkerte led.

Sneglene kan spises både med eller uden glasur, efter smag.

5 replies
  1. Camilla Trampedach Schultz siger:

    Et godt tricks til kanelsnegle er at bage dem i muffinsforme. På den måde undgår man at alt det gode fyld bare smelter og løber ud… 😛 det samme gælder når man laver pizzasnegle, hvor det dog betyder at de skal have et par minutter længere i oven, for ikke at være “smattede”, da de jo holder mere på fugten i formen.
    Vh Camilla 😀

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Camilla.
      Tak for det gode tip. Det er rigtigt at kanelsnegle kan falde lidt fra hinanden, når de bliver bagt. Så det lyder da som en god idè, at putte dem i muffinsforme.
      Hilsen Lotte.

      Svar
  2. Thomas Rosenstand siger:

    Kanelsnegle er det bagværk, jeg forbinder med min barndom, og jeg tror faktisk, at det netop var kanelsnegle, der lagde grunden til min nuværende situation som “kanel junkie”. Her i USA kan vi få næsten alt med kanel, og det betyder, at jeg børster tænder i kaneltandpasta, drikker kaffe med kanel og så videre.

    Jeg tror, jeg vil gå i charmeoffensiv og få min bedre halvdel (der er fænomenal i et køkken) til at bage mig sådan en omgang kanelsnegle 😆

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Thomas.
      Tak for interessen for min nye blog.
      Du vil ikke blive skuffet, hvis du får din bedre halvdel til at bage en omgang kanelsnegle. 🙂

      Hilsen Lotte

      Svar
    • Lars Bo Thomsen siger:

      Hej Thomas,

      Jeg er faldet over en kanelkage kaldet “monkey bread”, som jeg ikke havde hørt om før. Det en fantastisk spise! Så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, så er det nærmest kun udbredt i USA. Har du smagt det?

      Opskriften på monkey bread kan findes på min hjemmeside (kanelkage.dk) om kanelkager, jeg er også lidt af en kanel-junkie :D.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *