Gulerodskage
Gulerodskagen er endnu en af de kager, som de fleste kender og elsker. Smagen er på én gang krydret men også sød, og gulerødderne er mere for at gøre kagen svampet, end for smagen.
Jeg skriver opskriften med en glasur lavet på flødeost, men i vores familie kan vi bedst lide kagen med almindelig hvid glasur, lavet på flormelis og vand.
Gulerodskage
300 Gr. | Brun farin |
2 Dl. | Olie |
4 Hele | Æg |
275 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Bagepulver |
½ Tsk. | Salt |
1 Tsk. | Natron |
2 Tsk. | Kanel |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
375 Gr. | Revet gulerod |
Flødeost glasur
200 Gr. | Flødeost natural |
2 Spsk. | Vand |
1 Dl. | Flormelis |
2 Tsk. | Citronsaft |
Sådan laver du gulerodskagen
Gulerodskage
Rør brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen, og husk at piske godt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilliesukker og sigt det det i æggemassen, tilsæt de fintrevne gulerødder, og vend det hele sammen til en luftig ensartet dej.
Hæld dejen i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en opvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på ovnens midterste rille
Flødeost glasur
Rør alle ingredienserne sammen, og smør glasuren på kagen, når den er kold.
Tips og tricks til en god gulerodskage
Husk, at det er vigtigt at piske meget og længe mellem hvert æg. Så får du en lækker og luftig kage. De tørre ingredienser og revne gulerødder skal kun lige vendes i med en palet, så den gode luft ikke slåes ud af dejen igen.[/av_one_full]
Gulerodskagen bliver ikke ringere af at
få tilsat hakkede nødder eller mandler og en håndfuld gode rosiner.
Det skader absolut ikke kagen at rive et par gode æbler sammen med gulerødderne