Chokoladekage med chokoladecreme
Den her opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er kagen, som er vist på mit forsidebanner. Chokoladekagen er en lidt tung kage, så den rækker til mange mennesker. Den er skøn til en god kop kaffe.
Chokoladekage
2 Dl. | Sukker |
70 Gr. | Blød smør |
1 | Æggeblomme |
½ Dl. | Lys sirup |
4 Dl. | Hvedemel |
1 3/4 Dl | Kakao |
1½ Tsk. | Bagepulver |
½ Tsk. | Salt |
3 Dl. | Mælk |
3 | Æggehvider |
Chokoladecreme
2½ Dl. | Kvark |
½ Dl. | Cremefraiche |
100 Gr. | Mørk chokolade |
1 Dl. | Kakao |
1 Spsk. | Vanilliesukker |
Sådan gør du
Chokoladekage
Pisk sukker og smør godt, til det er hvidt og luftigt. Pisk æggeblommen og sirup i, til massen er ensartet. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt og bland det i æggemassen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne faste og stive og vend dem forsigtigt i dejen med en palet.
Hæld dejen i en velsmurt og melet springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 50- 60 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdigbagt.
Når kagen er kold flækkes den til to bunde.
Chokoladecreme
Bland kvark, cremefraiche , kakao og vanilliesukker sammen. Smelt chokoladen og rør det straks i den øvrige masse til en ensartet creme.
Læg den ene chokolade bund på et egnet fad og fordel ca. 1/3 del af chokoladecremen på. Læg den anden chokolade bund oven på og fordel den resterende creme så den dækker hele kagen.
Tips og tricks
Chokoladekagen med chokoladecreme bør stå i køleskabet 3 – 4 timer inden den spises, så cremen er blevet ordentlig kold igen.
Man kan smage cremen til med lidt sukker hvis man synes den er for bitter.
Jeg har pyntet kagen med hakket hasselnødder langs kanten, men jeg tænker at man sagten kan pynte med f.eks. Friske jordbær eller flødeskum hvis man kan lide det.
Husk at hvis man vil have æggehvider ordentlig faste, må de ikke være “forurenet” med med lidt æggeblomme eller vand fra skålen, de skal være helt rene.
Man kan mærke om en kage er færdigbagt ved at stikke en kødnål i midt i kagen. Hvis der sidder dej rester på når du tager den op, er kagen ikke færdigbagt. I min ovn er denne kage færdigbagt efter 50 minutter, men da ovne kan varme forskelligt, skal den muligvis have lidt mere eller mindre i din ovn.