Indlæg

Chokoladesnitter

Denne opskrift er til alle chokolade elskere. Disse chokoladesnitter, er nemme at lave, og smager som at tage en bid af paradis.

Vi kan ikke vise dette galleri

Chokoladesnitter

175 Gr. Smør
300 Gr. Sukker
2 Spsk. Kakao
2 Hele Æg
1 Tsk. Vanilliesukker
150 Gr. Hvedemel
200 Gr. Hakket mørk chokolade

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt smør ved svag varme, det må ikke brune. Tilsæt sukker og kakao og rør det sammen. Lad blandingen kølne lidt. Tilsæt æg, hvedemel, vanilliesukker, og hakket chokolade og rør massen sammen, der behøves ikke at piske, bare rør massen sammen med en grydeske.

Hæld dejen i en lille form ca. 25 x 25 cm. Smurt eller beklædt med bagepapir. Bag kagen  i en forvarmet ovn ved 2000 C i 25-30 minutter på nederste ovn rille.

 

Tips og tricks

Snitterne skal være sprøde og let knasende i toppen og bunden, men tunge og klistret i midten.

Skær ikke snitterne i for store stykker, så bliver de nemt lidt for tunge at komme igennem.

Brug en god mørk chokolade, det gør bare snitterne så meget bedre.

Peanut cookies

Jeg er helt vild med de peanut kager, man kan købe i butikkerne, men jeg vil da hellere bage dem selv. Derfor fandt jeg denne opskrift på peanut cookies, som er mindst lige så gode som de købte. Og så har man glæden ved selv at have bagt dem, og vide hvad der er i.

Vi kan ikke vise dette galleri

Peanut cookies

120 Gr. Peanutbutter
12o Gr. Blødt smør
120 Gr. Sukker
120 Gr. Brun farin
1 Helt. Æg
175 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Natron
½ Tsk Bagepulver
75 Gr Peanuts
75 Gr. Chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Peanutbutter og smør røres sammen. Brun farin og sukker tilsættes og røres godt sammen med. Chokoladen hakkes og røres i sammen med de øvrige ingredienser.

Dejen sættes på bageplader beklædt med bagepapir, med to teskeér, i små toppe. Dejen er ikke helt sammenhængende, men saml toppene så godt som muligt, så skal de nok flyde sammen når de bliver bagt. Giv plads mellem toppene, de flyder lidt ud i ovnen. Der bliver ca. 50 Cookies af denne portion.

Bag Peanut cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 12-14 minutter, på midterste ovnrille, til de er let gyldne i kanten.

Lad Peanut cookies afkøle let, i ca. 5 minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en rist og bliver helt kolde.

 

Tips og tricks

Man bruger alm. saltede ristede peanuts til denne opskrift.

Man kan tilsætte lidt ekstra peanuts efter smag.

Det er vigtigt, at Peanutcookies lige afkøler let på bagepladen, inden du flytter dem over på risten. Ellers er de så bløde, at de går i stykker når du flytter dem. Flyt dem over på risten, efter ca. 5 minutter, og blive helt kolde for at sikre at de bliver sprøde som cookies skal være.

Opbevar dem i tætsluttende kagedåser.

Banankage med chokolade

Banankage er endnu en af klassikerne, som de fleste kender. den er nem at lave og de fleste har lige det stående , som skal til for at bage banankagen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Banankage

360 Gr. Blød margarine
360 Gr. Sukker
6 Hele Æg
360 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Natron
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Kanel
150 Gr. Mørk chokolade
4 Stk. Bananer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Rør den bløde margarine med sukker, til det bliver luftigt og skummende. Tilsæt æggene, et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg.

Hvedemel, bagepulver, natron, vanilliesukker og kanel blandes og sigtes i æggemassen, og det vendes sammen med en palet.

Chokoladen hakkes groft og bananerne moses, og det vendes sammen med resten af dejen.

Banankagen bages i en mindre smurt/beklædt med bagepapir bradepande ca. 26cm x 39cm, i en forvarmet ovn ved 2000  C i 40 – 45 Minutter på ovnens midterste rille.

Når banankagen er kold, kan den overtrækkes med smeltet chokolade, eller kakaoglasur.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at piske MEGET mellem hvert æg. Det er det, som giver en lækker luftig banankage, frem for en tung lidt kedelig kage. Vend de øvrige ingredienser i med let hånd efter æggene, så du ikke pisker den gode luft ud af massen igen.

Mærk efter om kagen er færdigbagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind midt i kagen, når du tager den ud af ovnen. Hvis der sidder dej på nålen/pinden, så skal banankagen have et par minutter mere i ovnen.

Bounty-kage

Denne Bounty-kage smager som en ting mellem en Bounty bar og kokostoppe. Den er nem at lave og lækker til kaffen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Bund

4 Æggehvider
140 Gr. Flormelis
140 Gr. Kokosmel

 

 

 

 

Chokoladeovertræk

4  Pasteuriseret Æggeblommer
60 Gr. Flormelis
50 Gr. Smør
100 Gr. Mørk chokolade

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Pisk Æggehviderne helt stive og vend forsigtigt flormelis og kokosmel i. Hæld massen i en smurt springform, og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 minutter på nederste ovnrille.

 

Chokoladeovertræk

Smelt smør og chokolade sammen, og lad det køle lidt af. Rør flormelis med æggeblommer og tilsæt det til chokolademassen og rør det til en fin glasur. Hæld det over bunden, når den er helt kold og drys evt med lidt kokosmel.

 

Tips og tricks

Min hjemkundskabslærer sagde altid at æggehvider er pisket ordentligt stive, når du tør tage skålen og vende den over hovedet 🙂 .

HUSK  – HUSK. Når du spiser rå æg, som i dette tilfælde æggeblommerne i chokoladeovertrækket, skal de være pasteuriseret, så du undgår bakterieforgiftning.  Pasteuriseret æg kan købes i alle supermarkeder, og fåes både som hele æg, men også som adskilte blommer og hvider.

Kokossnitter

Disse kokossnitter minder meget om de velkendte studenterbrød. Men der er jo noget ekstra lækkert ved at have bagt dem selv, så pyt med den lille ekstra indsats man skal gøre for at servere en lækker snitte til kaffen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Bund

400 Gr. Hvedemel
325 Gr. Margarine
200 Gr. Flormelis
  Hindbærmarmelade

 

 

 

 

 

Fyld

400 Gr. Flormelis
325 Gr. Kokosmel
6 Spsk. Kakao
7 Hele Æg
  chokoladeknapper

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Margarine skæres i mindre tern og æltes eller røres sammen med hvedemel og flormelis. Dejen rulles ud i din bradepandes størrelse, gøres nemmest mellem to stykker bagepapir. Læg dejen med det nederste stykke bagepapir i din bradepande, og bag bunden i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10-15 minutter på ovnens midterste rille, til overfladen er let gylden. Bunden smøres med et tyndt lag hindbærmarmelade, så snart den er taget ud af ovnen.

Fyld

Flormelis, kokosmel, kakao og æg røres til en ensartet masse og kommes i et jævnt lag på bunden der lige er kommet ud af ovnen og smurt med hindbærmarmelade. Kagen bages videre i ovnen ved 2000 C i 17-20 minutter på ovnens midterste rille.

Når kagen kommer ud af ovnen og stadig er meget varm, overhældes den med overtrækschokoladeknapper (Dem fra Odense er gode) som smøres ud i et jævnt lag med en pensel, når de er smeltet.

 

Tips og tricks

Skær kagen ud i ikke for store snitter, de fylder godt i både munden og maven.

Bunden er nemmest at lave hvis margarinen ikke er for kold.

Muffins med chokolade

Begge mine drenge elsker de her muffins med chokolade. De er nemme at lave og gode at servere til aftenkaffen.

Muffins med chokolade og havre

Muffins

3 Dl. Mælk
1 Dl. Olie
1 Helt Æg
240 Gr. Hvedemel
150 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Knsp. Salt
50 Gr. Kakao
4 Tsk. Bagepulver
  Chokolade i tern

Sådan gør du

Pisk mælk, olie og æg grundigt sammen, min. 1-2 minutter

Bland hvedemel, sukker, vanilliesukker, salt, kakao og bagepulver sammen og vend det med olie, ægge, mælkeblandingen, til det er en ensartet dej.

Fordel dejen i muffins forme, og fyld dem lidt mere end halvt. De vokser en del, når de bliver bagt. Læg en chokoladetern i hver muffin og tryk den ned, så den lige er dækket af dejen men stadig ikke rører bunden.

Der bliver 12 muffins af denne portion.

Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 20 minutter på midterste ovnrille.

Pynt med hvid glasur når muffins er kolde.

 

Tips og tricks

I stedet for chokolade, kan man bruge Smarties, m&m, eller hvad man selv har lyst til at eksperimentere med. Jeg syntes dog, at man skal have noget i  midten, ellers kan muffins komme til at virke lidt kedelige.

Man behøver ikke glasur på toppen, men i vores familie synes vi bare, at det er ekstra lækkert.

Denne opskrift er baseret på, at man bruger de rigtige (store) muffinsforme. Hvis man vælger at bruge de mindre forme, skal man kun regne med ca. 15 minutter i ovnen.

Citronkage

Denne opskrift minder meget om opskriften på appelsinkage, som jeg også har her på min side. Kagen er dejlig frisk og syrlig.

Vi kan ikke vise dette galleri

Citronkage

250 Gr. Smør
250 Gr. Sukker
2 Hele Æg
Saft af 2 Citroner
revet skal af 2 Citroner
50 Gr. Mørk chokolade
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk smør og sukker godt sammen til det er hvidt og skummende. Pisk æggene i hver for sig, og pisk grundigt mellem hvert æg. Riv skallen af citronerne og pres saften godt ud af dem. Hak chokoladen og bland den med hvedemel og bagepulver. Vend nu citronsaft og citronskal, skiftevis i æggemassen med hvedemel, bagepulver og chokolade.

Kom dejen i en velsmurt springform og bag i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 45-50 minutter på ovnens nederste rille. Prik en kødnål ned i midten af kagen, hvis der hænger løst dej ved når du tager kødnålen op, skal kagen bage lidt længere.

Pynt kagen med hvid glasur, når den er kold.

 

Tips og tricks

Kagen er fryseegnet.

Tilsæt citronsaft i glasuren, så bliver kagen lidt mere syrlig.

Husk at piske grundigt efter hvert æg.

Appelsinkage

Denne kage er lidt speciel i smagen. Den friske, men let bitre smag af appelsin, er skøn i kombination med chokoladen.

Vi kan ikke vise dette galleri

Appelsinkage

250 Gr. Sukker
250 Gr. Blød smør
2 Hele Æg
Revet skal af 2 Appelsiner
Saft af 2 Appelsiner
50 Gr. Mørk chokolade
50 Gr. Hassel eller valnøddekerner
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at rive appelsinerne, og presse saften godt ud af dem. Hak herefter nødder og chokolade groft.

Rør sukker og smør hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et  af gangen, pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, hakkede nødder og chokolade, og vend det i æggemassen,skiftevis med appelsinsaft og appelsinskal.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C  i ca. 50 minutter på nederste rille.

Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig, der må ikke sidde dej på, så skal kagen have lidt længere.

Når kagen er kold, pyntes den med hvid glasur og lidt reven chokolade.

 

Tips og tricks

Appelsinkagen kan fryses uden glasur.

Det er vigtigt at piske meget og længe efter hvert æg, det gør kagen dejlig luftig.

Man kan blande appelsinsaft og lidt revet appelsinskal i glasuren efter smag.

Jeg kom ved en fejl til at købe blod-grape istedet for appelsiner, men tænkte hvorfor ikke prøve ? Det gav en rigtigt dejligt kage, med en smule mere frisk smag. Blod-grapen var meget saftig, så jeg brugte kun saft af 1½ frugt, Ca. 1½ dl. saft, og revet  skal af en frugt. 

Cookies med chokolade

Min yngste søn kom hjem fra skole med denne opskrift på cookies, som de havde lavet i hjemkundskabstimerne. Han syntes de smagte så godt, at han gerne ville have at vi også bagte dem herhjemme.  Som sagt, så gjort, og jeg må give ham ret, de  er virkeligt lækre. De havde bagt kagerne på skolen som julesmåkager, men de er så gode at de fortjener at blive bagt og spist hele året.

Vi kan ikke vise dette galleri

Cookies

110 Gr. Sukker
90 Gr. Brun farin
1 Tsk. Vanilliesukker
125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
1 Knsp. Salt
50 Gr. Havregryn
1 Helt Æg
100 Gr. Chokolade
100 Gr. Pekan eller Valnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland sukker, brun farin, vanilliesukker og blødt smør godt med håndmixer eller røremaskine. Tilsæt ægget og pisk grundigt til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver, salt og havregryn og  rør det forsigtigt i æggeblandingen. Hak chokolade og nødder og vend det i, til sidst.

Sæt  dejen, som klatter, på bagepapir på ovnens plader, med to teskeer. De flyder ud, så sæt dem ikke for tæt. Bages i forvarmet ovn ved 1500 C i ca. 25 minutter, på ovnens næstøverste rille.

Når kagerne er bagt færdigt, tages de straks af pladen og afkøles på rist.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at kagerne bliver taget af pladen, straks de er kommet ud af ovnen, og over på en rist. Først når de er helt kolde må de kommes over i en tætsluttende kagedåse, ellers risikerer de at blive bløde.

Ananas kage

Ananaskage med chokolade

Vi kan ikke vise dette galleri

Denne opskrift er en, jeg har klippet ud af et blad, og er en af de opskrifter, hvor jeg har måttet tage ved lære af min egne ord, “en opskrift skal følges, hvis du vil have et vellykket resultat”.

Opskriften anbefaler at man bruger  en springform, men hele tre gange tænkte jeg, “Naah, jeg kan godt lave den i en lille bradepandeform”, med det resultat, at jeg fik en tør og kedelig kage ud af ovnen.

Nu laver jeg den som anbefalet i en springform, og får en dejlig sød og frisk kage.

Kage

250 Gr. Smør
250 Gr. Sukker
4 Hele Æg
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Bagepulver
350 Gr. Hvedemel
140 Gr.
(1 lille ds.)
Ananas tern
1½ Dl.
(fra ds.)
Ananas saft
1oo Gr. Mørk chokolade

Sådan gør du

Pisk smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Hak chokoladen groft. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker og vend det i æggemassen, med en palet, skiftevis med chokolade, ananastern og ananassaft. Dejen hældes i en velsmurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1900C. I ca. 45  Minutter på nederste rille. Mærk efter med en kødnål om kagen er nok, den bliver en del brun på toppen, men bliv ikke forskrækket.

Når kagen er helt kold pyntes den med hvid glasur og revet chokolade.

Tips og tricks

Til denne opskrift bruger jeg altid rigtigt smør. Det giver bare det bedste resultat efter min smag. Det gælder i øvrigt også i denne opskrift “pisk grundigt og kraftigt imellem hvert æg – mere en du tror”, og vend derefter de sidste ingredienser i med en palet, så du ikke pisker luften ud af dejen igen.

Når jeg bager kager i springform, sætter jeg altid bagepapir fast i bunden, og smører siden grundigt. Så synes jeg, at kagen lettere slipper formen, når den er bagt.

Hvis der ikke er nok ananassaft, har jeg brugt appelsinjuice til at spæde op med. Det kan ikke anbefales at bruge vand.