Indlæg

Kokoskager med fyld - bageopskrift

Kokoskager med fyld

Denne opskrift er dejlig nem, og kagerne er gode at give børnene med i skole til at dele ud i klassen, eller til kollegerne den dag man skal give kage. Bemærk at det er de små linseforme og ikke de store muffins-forme, der bliver brugt i denne opskrift.

Kokoskager med fyld

125 Gr. Smør
2 Hele Æg
160 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
50 Gr. Hvedemel
125 Gr. kokosmel
100 Gr. Hakket chokolade
50 Gr. Hakket hasselnødder

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at smelte smørret, så det kan nå at afkøle lidt. Pisk æg og sukker til det er hvidt og skummende. Bland vanilliesukker, hvedemel og kokosmel og rør det i æggemassen med det smeltede smør. Vend hakket chokolade og hasselnødder i tilsidst.

Fordel dejen i 16 små papirforme. Formene skal fyldes ca. 3/4, da kagerne hæver lidt under bagning.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 2000 C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Det er en god ide, når du bager i papirforme, enten at lægge to forme i hinanden, eller lægge papirformene i små folieforme, så kagerne ikke ” vælter” under bagningen.

Smørret må ikke være for varmt når det tilsættes dejen, så risikerer du at chokoladen smelteri dejen, og det er ikke meningen.

Man kan tilsætte lidt ekstra chokolade efter smag.

Du bestemmer selv, hvor groft du ønsker at hakke chokolade og hasselnødder.

Stænger med marcipan, nougat og chokoladefyld - bageopskrift

Stænger med marcipan, nougat og chokoladefyld

Denne opskrift er egentlig lavet som horn, men jeg synnes det er både besværligt og træls at stå og rulle horn omkring fyldet. Så jeg har lavet det om til stænger, som man lægger fyldet i. Ved servering skærer jeg stængerne skrå, så det bliver til nogle lækre “snitter”.

Stænger med marcipan, nougat og chokoladefyld

200 Gr. Smør
4 Dl. Kærnemælk
50 Gr. Gær
2 Tsk. Sukker
1 Tsk Salt
1 Helt Æg
500 – 600 Gr. Hvedemel

 

 

 

 

 

 

Fyld

200 Gr. Blød nougat
250 Gr. Marcipan
150 Gr. Chokolade

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt smørret og tilsæt kærnemælken. Smuldr og rør gæren ud i væsken. Rør sukker, salt og æg ud i væsken. Tilsæt nu knap 500 gr. hvedemel og ælt eller rør dejen, mens du tilsætter mere hvedemel lidt efter lidt, til dejen slipper bord eller skål. Dejen skal stadig være blank og se klistret ud.

Lad dejen hæve tildækket i skålen i en halv time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i fire lige store stykker.

Rul eller tryk dejen ud mellem to stykker bagepapir til firkanter, ca. 20 x 30 cm.

Skær nougat i små firkanter og riv eller skær marcipan små firkanter, ligesådan med chokolade.

Fordel fyldet i midten af de fire firkanter og luk dejen op over, ved først at folde enderne lidt ind, og bagefter folde siderne ind over hinanden.

Læg stængerne på bageplader beklædt med bagepapir. pensl med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 15 minutter på midterste ovn rille.

 

Tips og tricks

Hvis man gerne vil lave horn, deles dejen i fire lige store stykker og rulles ud i cirkler. Cirklerne deles i otte trekanter, og fyldet fordeles herpå. Rul dejen sammen om fyldet til horn, og læg på bageplader beklædt med bagepapir. Ovn temperatur og bagetid er den  samme som for stængerne.

Man kan bruge chokoladeknapper, så er man fri for at rive eller hakke chokoladen.

Stængerne er dejlige let lune, men kan også spises kolde. De bør spises samme dag de er bagt, eller fryses ned så snart de kølet af 

 

 

Valnøddetærte - bageopskrift

Valnøddetærte

Denne tærte er dejligt nem at lave, og et godt alternativ til frugttærte. Den kan serveres både som en lækker dessert, eller til en god kop kaffe.

Valnøddetærte

150 Gr. Flormelis
2 Dl. Æggehvider
400 Gr. Finthakket valnødder

 

 

 

Chokoladeovertræk

1 Dl. Piskefløde
100 Gr. Chokolade

 

 

 

Sådan gør du

Valnøddetærte

Pisk æggehvider og flormelis stiv, til det ligner en fin hvid marengs. Vend forsigtigt de meget finthakkede valnødder i, til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt springform og bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35-40 minutter, på midterste ovnrille.

 

Chokoladeovertræk

Varm fløde og chokolade op, under omrøring ved svag varme, til chokoladen er smeltet.

Når Bunden er kold tages den ud af formen og chokoladen hældes over.

 

Tips og tricks

Tærten serveres med flødeskum.

Lav chokoladeovertrækket og lad det stå lidt i køleskabet inden det hældes over bunden. Når overtrækket er fordelt på bunden, stilles tærten straks i køleskabet , på den måde undgår man at chokoladeovertrækket, flyder for meget ud over kagen.

Kagen kan pyntes med hele valnødder, toppe med flødeskum eller chokoladefigurer, efter smag.

 

Mazarinkage - bageopskrift

Mazarinkage

Dette er en af de få opskrifter, hvor jeg slet ikke bruger min røremaskine. Mazarinkage skal efter min mening være tung, klæg og sød. Derfor rører jeg kun lige ingredienserne sammen med hånden.

Mazarinkage

100 Gr. Hvedemel
100 Gr. Kartoffelmel
2oo Gr. Revet marcipan
1 spsk. Bagepulver
200 Gr. Flormelis
200 gr. Smeltet smør
4 hele  Æg

 

 

 

 

 

 

Chokoladeglasur

50 Gr. Mørk chokolade 70%
50 Gr. Lys chokolade
1 Dl. Fløde

 

 

 

Sådan gør du

Mazarinkage

Start med at smelte smørret, så kan det lige stå og køle lidt, mens du gør noget af det andet klar. Riv marcipanen så fint som muligt, og bland det med hvedemel, kartoffelmel,og bagepulver, med en gaffel, til det minder om revet ost. Der vil være lidt større klumper, men det er ok. Det er marcipanen, der samler sig lidt igen.

I en anden skål pisker du med piskeris i hånden flormelis, smeltet smør og æg til en ensartet masse. Bland nu marcipanmassen og æggemassen og rør, til det lige er rørt sammen. Der vil stadigt være lidt klumper, men det gør ikke noget.

Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 35 – 45 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen har fået nok.

Chokoladeglasur

Smelt chokoladen i fløden, ved meget svag varme. Lad glasuren stå og køle af, så den ikke er helt så flydende, når du hælder den på den kolde kage. Stil kagen i køleskabet, så snart du har hældt glasuren over, så glasuren kan stivne helt.

 

Tips og tricks

Dette er en af de kager, som man måske skal bage et par gange, inden man syntes den bliver perfekt. Den skal ikke have mange minutter for meget i ovnen, før den bliver en smule tør, så derfor skal man måske forsøge et par gange, inden man finder ud af helt præcist, hvor længe man synes den skal have, inden kagen bliver lige som man vil have den.

Jeg bruger ren rå marcipan, men man kan måske godt bruge bagemarcipan masse?

Kokostoppe

Denne opskrift på kokostoppe, eller kokosmakroner som nogle kalder dem, er lige så nem, som den er lækker. Det kan slet ikke betale sig at købe dem. Bag dem selv.

Kokostoppe

Kokostoppe

4 Stk. Æggehvider
180 Gr. Sukker
250 Gr. Kokosmel
1/4 Tsk. Vanillisukker
150 Gr. Mørk Chokolade

Sådan gør du

Pisk æggehviderne meget stive. Vend sukker, kokosmel og vanilliesukker forsigtigt i, til massen er ensartet.

Sæt massen i toppe, ca. 25 stk, med to teskèer på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag toppene i en forvarmet ovn ved 1500 C i 15- 20 minutter på midterste ovnrille.

Når toppene er kolde, smeltes chokoladen og bunden af kokostoppene dyppes heri.

 

Tips og tricks

Put evt. lidt mere vanilliesukker i, hvis du vil have lidt mere smag.

Hold øje med toppene i ovnen, de skal kun lige blive gyldne, og hele hemmeligheden er jo, at de er sprøde udenpå og bløde indeni. Jeg bager toppene i 17 minutter, men det kan variere efter ovn og størrelse på toppene.

Sæt toppene i køleskabet, når du har dyppet dem i chokoladen.

Jeg ved ikke, hvor længe de kan holde sig ( familien har altid spist dem, inden dagen er omme 🙂 )

Kirsebærkage med chokolade

Opskriften på denne lækre kage med kirsebær minder mest af alt om en chokoladekage. Men så sætter man tænderne i de dejlige kirsebær, og det gør pludselig kagen til sin helt egen.

Man kan bruge både friske eller syltede kirsebær til denne opskrift.

Kirsebærkage med chokolade

400 Gr. Friske kirsebær
100 Gr. Hakket chokolade
250 Gr. Blødt smør
500 Gr. Sukker
4 Hele  Æg
450 Gr. Hvedemel
50 Gr. Kakako
4 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
1½ Dl. Yoghurt m/ kirsebær
2½ Dl. Mælk
2 Spsk. Kartoffelmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle de friske kirsebær, og rens dem for sten og stilke. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker grundigt sammen , til det er hvidt og skummende. Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, vanilliesukker og kakao. Sigt  og vend det med en palet i æggemassen skiftevis med yoghurt og mælk. Bland kirsebærrene med kartoffelmel og tilsæt dem forsigtigt med hakket chokolade til dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 20 x 35 Cm, beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i ca. 1 time på midterste ovnrille. Mærk efter med en kødnål om kagen er færdig. Stik kødnålen midt i kagen, hvis der sidder dej på nålen, når du trækker den op, skal kagen have lidt længere tid i ovnen. Når kagen kommer ud af ovnen, løftes den forsigtigt op af bradepanden ved hjælp af bagepapiret, og afkøler på en rist.

Drys sigtet flormelis over kagen når den er kold.

 

Tips og tricks

Hvis du bruger syltede kirsebær, skal du kun bruge 375 Gr. Husk at dræne kirsebærrene for vand inden du tilsætter dem i kagen.

Man kan bruge kagen som dessert og servere den sammen med is.

Husk at piske meget efter hvert æg. Det er det, der gør kagen lækker og luftig.

Bananmuffins med chokolade

Disse skønne muffins med banan og chokolade er dejligt luftige, og vil helt sikkert gøre sig godt i picknic kurven, som lidt lækkert til skovturen eller på stranden.

De er nemme at lave, så lad bare børnene hjælpe, og lad dem så  få belønningen bagefter, en sød, blød, luftig muffin.

God fornøjelse! 🙂

Bananmuffins med chokolade

125 Gr. Smør
2 Hele. Æg
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
200 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Modne bananer
100 Gr. Mørk chokolade

Sådan laver du lækre muffins med banan og chokolade

Start med at smelte smørret, og stil det lidt til side til afkøling, men du ordner det andet. Pisk æg, vanilliesukker og sukker til det er hvidt, luftigt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og kanel. Mos bananerne  og vend det hele, med det smeltede smør i æggemassen. Hak chokoladen groft og vend det tilsidst i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinsforme, de skal være ca. 2/3 del fyldt. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 15-20 minutter. på midterste ovnrille.

Tips og tricks til dejlige bananmuffins med chokolade

Put ikke chokoladen i dejen på samme tid som smørret. Du risikerer at chokoladen smelter, hvis smørret stadig er for lun.

Jeg hælder dejen i en kande og hælder det herfra ned i formene. Det synes jeg er nemmest.

Pynt de nybagte muffins med smeltet chokolade eller kakao-glasur.

Chokoladekage med chokoladecreme

Den her opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er kagen, som er vist på mit forsidebanner. Chokoladekagen er en lidt tung kage, så den rækker til mange mennesker. Den er skøn til en god kop kaffe.

Chokoladekage

2 Dl. Sukker
70 Gr. Blød smør
1 Æggeblomme
½ Dl. Lys sirup
4 Dl. Hvedemel
1 3/4 Dl Kakao
1½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
3 Dl. Mælk
3 Æggehvider

 

 

 

 

 

 

 

 

Chokoladecreme

2½ Dl. Kvark
½ Dl. Cremefraiche
100 Gr. Mørk chokolade
1 Dl. Kakao
1 Spsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Chokoladekage

Pisk sukker og smør godt, til det er hvidt og luftigt. Pisk æggeblommen og sirup i, til massen er ensartet. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt og bland det i æggemassen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne faste og stive og vend dem forsigtigt i dejen med en palet.

Hæld dejen i en velsmurt og melet springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 50- 60 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdigbagt.

Når kagen er kold flækkes den til to bunde.

 

Chokoladecreme

Bland kvark, cremefraiche , kakao og vanilliesukker sammen. Smelt chokoladen og rør det straks i den øvrige masse til en ensartet creme.

Læg den ene chokolade bund på et egnet fad og fordel ca. 1/3 del af chokoladecremen på. Læg den anden chokolade bund oven på og fordel den resterende creme så den dækker hele kagen.

 

Tips og tricks

Chokoladekagen med chokoladecreme bør stå i køleskabet 3 – 4 timer inden den spises, så cremen er blevet ordentlig kold igen.

Man kan smage cremen til med lidt sukker hvis man synes den er for bitter.

Jeg har pyntet kagen med hakket hasselnødder langs kanten, men jeg tænker at man sagten kan pynte med f.eks. Friske jordbær eller flødeskum hvis man kan lide det.

Husk at hvis man vil have æggehvider ordentlig faste, må de ikke være “forurenet” med med lidt æggeblomme eller vand fra skålen, de skal være helt rene.

Man kan mærke om en kage er færdigbagt ved at stikke en kødnål i midt i kagen. Hvis der sidder dej rester på når du tager den op, er kagen ikke færdigbagt. I min ovn er denne kage færdigbagt efter 50 minutter, men da ovne kan varme forskelligt, skal den muligvis have lidt mere eller mindre i din ovn.

Brownies med chokoladepeanuts

Denne opskrift på brownies giver en kage, som ikke er som ikke er så luftig som chokolade, men heller ikke så tung og klistret som rigtigt amerikanske brownies kan være. Jeg har puttet m&m peanuts i denne kage, men hvis man synes det appellerer for meget til børnene, kan man putte hakket valnødder i istedet.

Brownies med chokoladepeanuts

2½ Dl. Flydende margarine
100 Gr. Mørk chokolade
4 Hele Æg
250 Gr. Sukker
150 Gr. Hvedemel
3 Spsk. Kakao
150 Gr. Chokoladepeanuts

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at hælde flydende margarine og chokolade, brækket i mindre stykker, i en gryde. Varm op ved svag varme og rør til chokoladen er smeltet. Lad massen køle lidt. Pisk imens sukker og æg sammen, til en det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og kakao sammen og vend det i æggemassen med en palet. Vend til sidst chokolademassen i. Hæld dejen i en form ca. 22x 30 cm. beklædt med bagepapir. Fordel chokoladepeanutsene over kagen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Chokoladepeanutsene vil falde ned i kagen når den bliver bagt. Derfor skal du ikke blande dem i selve dejen, men fordele dem over kagen inden den kommer i ovnen.

Chokoladepeanutsene vil, af en eller anden uforklarlig grund blive blå, når de bliver bagt, uanset hvad farve de havde inden.

Jordbærkage

Jordbær hører den danske sommer til, og disse skønne søde bær kan heldigvis nydes på mange måder.

Dette er ikke en jordbærtærte, da bunden ikke er en traditionel tærtedej, men en blød nøddebund, som giver en lækker kage, der passer perfekt til en dejlig kop kaffe på terrassen, eller hvis man bare er lækkersulten 🙂

Opskriften har jeg jeg fået af min gode kollega Nina. Kagen kræver lidt planlægning forud, men er ellers super nem at lave.

Bund

3 Hele Æg
200 Gr. Mandler m/ skal
200 Gr. Rørsukker

 

 

 

 

Fyld

2½ Dl. Piskefløde
1½ Dl. Cremefraiche 9 eller 18 %
1 Spsk. Flormelis
1 Tsk. vanilliesukker

 

 

 

 

Sådan  gør du

Bund

Hak mandler med skallen meget fint, næsten til mel. Gøres nemmest i en minihakker. Pisk æg og sukker grundigt sammen til det er hvidt, skummende og luftigt. Hæld de finthakkede mandler i og vend det sammen.

Hældes i en rund springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt grundigt på siderne. Bages i en forvarmet ovn ved 1900 C i 30 -35 minutter på nederste ovnrille.

Smør bunden, når den er helt kold, med 50-75 gr. smeltet chokolade.

 

Fyld

Pisk fløden til flødeskum og vend cremefraiche, flormelis og vanilliesukker i. Tilsæt evt. mere vanilliesukker efter smag.

Fyldet smøres på den kolde, chokoladesmurte bund og stilles på køl natten over eller minimum 5-6 timer.

Halve jordbær kommes på kagen lige inden servering.

 

Tips og tricks

Jeg har brugt Cremefine 19% til piskning i stedet for alm. piskefløde, og cheasyfraiche 9 %. Det smager dejligt og giver en lidt lettere samvittighed.

Jeg har endnu ikke prøvet det, men jeg tænker, at man sagtens kan bruge andre bær og frugter, istedet for jordbær, når det er uden for sæsonen.

Man kan evt. pynte kagen med jordbærgelé,  marcipankant og chokolade, hvis man vil gøre den ekstra festlig. Jeg har endnu ikke prøvet at lave gelé, af den gode grund, at  jeg aldrig er blevet gode venner med husblas. Så den må I selv ud og finde en opskrift på.  🙂