Irish-coffee cakes
Nøøj, det er ikke for børn. Til gengæld er disse lækre kager til alle os voksne som elsker en god Irish coffe. kaffen og whiskeyen smages tydeligt i kagerne, og de vil sagtens kunne bruges som dessert efter en god middag. Men husk lige at bage noget andet til børnene 😀
Irish-coffee cakes
100 Gr. | Smør |
2 stk. | Æg |
230 Gr. | Brun farin |
1 Spsk. | Nescafe`pulver |
120 Gr. | Hvedemel |
4 Spsk. | Cacao |
½ Dl. | Whiskey |
Hvid chokolade overtræk
100 Gr. | Hvid chokolade |
1/4 Dl. | piskefløde |
Sådan gør du
Irish-coffee cakes
Start med at smelte smørret, så kan det afkøle lidt mens du laver noget af det andet. Pisk æg, brun farin og nescafe`pulver, til det bliver let og skummende. Bland hvedemel og cacao og sigt det i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Bland herefter det smeltede smør og tilsidst whiskeyen i.
Fordel dejen i 8-10 store muffinsforme, der fyldes næsten op til kanten. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200o C i 17- 20 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter 17 minutter, med en kødnål eller strikkepind, om kagerne er færdige, eller om de skal have de sidste par minutter i ovnen.
Hvid chokolade overtræk
Når kagerne er helt afkølede, overtrækkes kagerne med hvid chokoladeovertræk, som laves ved at du smelter Hvid chokolade og fløde sammen over vandbad og rører sammen til en cremet masse. Lad cremen stå i køleskabet 5-10 minutter så er det nemmest at styre når du skal overtrække kagerne.
Lige inden servering pyntes kagerne med en top flødeskum og lidt revet mørk chokolade.
Tips og tricks
Alkohol fordamper ved 100o C, og jeg skal selvfølgelig ikke være dommer over om dine børn må spise kagerne eller ej, hvis de kan lide dem 😀
Husk at piske æggemassen godt, det er luften du pisker i, som skal få kagerne til at hæve lidt, der er ikke andre hævemidler i.
Hold øje med kagerne i ovnen, de kan pludselig blive mørke på toppen.