Indlæg

Desertkage med marcipan

Dessertkage med marcipan

Vi kan ikke vise dette galleri

Denne lækre opskrift på dessertkage med marcipan har jeg fået af Dorthe.

Hun er en af sidens rare brugere, og hun skriver, at hun ofte servere den med frisk frugtpuré og vanillieis, når hun har middagsgæster.

Og jeg må sige, at det forstår jeg godt.

Den dessertkage er en super lækker kage, der er nem at lave.

Tak Dorthe, for en lækker opskrift.

Dessertkage med marcipan

150 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
75 Gr.  Blødt smør
350 Gr. Marcipan
75 Gr. Hakket hasselnødder
100 Gr. Hakket Chokolade
1 Tsk. Bagepulver

Sådan gør du

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Riv marcipanen på den grove side at rivejernet og skær smørret i mindre stykker og bland i æggesnapsen. Hak nødderne fint og hak chokoladen groft. Vend nødder, chokolade og bagepulver i marcipan/æggemassen, til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 45 minutter på nederste ovnrille. Læg et stykke bagepapir over kagen det sidste kvarter, så den ikke bliver for mørk på toppen.

Tips og tricks

Marcipan er nemmest at rive hvis det har stået i køleskabet, og ikke er for blødt.

Lad kagen køle helt af, inden du tager den ud af formen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv langs siden, den vil gerne hænge lidt fast i formen.

Jeg serverer kagen med blød softice og hindbærpure`. “Mums” 🙂

Hak nødderne efter din smag. Vil du gerne have, så du kan bide dem i kagen, så hakker du dem groft.

Nøddebjælker - julekager

Nøddebjælker

Disse sprøde nøddebjælker er nemme at lave, og et lidt utraditionelt alternativ til julesmåkagerne. Men den dejlige smag og duft som den revne appelsinskal giver, gør at den alligevel bør høre julen til.

Nougat lagkage

Nougat lagkage

Vi kan ikke vise dette galleri

Denne nougat lagkage er bare guf.

Og så er den faktisk ret let at lave, og slet ikke så tung som man måske kunne tro.

Stor tak til Susanne for endnu en lækker opskrift.

Nougat lagkage

3 Stk. Æg
175 Gr. Sukker
50 Gr. Kartoffelmel
50 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
50 Gr. Hakkede valnødder

Nougat creme

200 Gr. Blød nougat
4 Stk. Æggeblommer
5 Dl. Piskefløde

Sådan gør du

Nougat lagkage

Pisk æg med sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Hak valnødder fint og tilsæt med det øvrige. Vend forsigtigt det hele sammen, med let hånd til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175C i 45 minutter på midterste ovnrille.

Lad kagen køle i formen.

Nougat creme

Lad æggeblommer og blød nougat få stuetemperatur inden du pisker det godt sammen. Pisk piskefløde til flødeskum. Rør lidt af piskefløden i den sammenpiskede nougat/æggeblomme masse og vend forsigtigt resten af piskeføden i, til en ensartet creme-

Når bunden er helt afkølet, tages den ud af formen og flækkes på midten. Læg halvdelen af nougatcremen mellem de to bunde, og fordel cremen over på siden af kagen til den er helt dækket.

Inden servering pyntes kagen med groft revet eller hakket chokolade, og nogle pæne valnødder.

Tips og tricks

Susanne har skrevet, kagen er særdeles fryseegnet ( så langt når kager sjældent hjemme hos os. )

Husk at bruge pasteuriserede æggeblommer i cremen.

Kagen skal opbevares på køl.

Lad kagen trække nogen tid, gerne op til et døgn, så bliver nougat smagen rigtigt god.

Jeg pyntede også med lidt kandiserede violer for at give lidt farve.

Bagt marcipan-guf

Sprød marcipanguf

Disse sprød marcipanguf vil jeg kalde en blanding af julesmåkager, og julekonfekt, med sit sprøde ydre og det bløde indre af marcipan, må det vel kaldes ægte juleguf.

Efterårskage med græskar

Efterårskage med græskar

Denne efterårskage med græskar passer rigtigt godt til sit navn.

Den er krydret, tung og smagfuld, lidt lige som den mad man har lyst til at spise når regnen og vinden rusker udenfor.

Den fylder godt i maven og kan holde sig længe ved opbevaring i kølskabet.

Efterårskage med græskar

Efterårskage med græskar

200 Gr. Revet Gulerod
275 Gr. Revet Græskar
175 Gr. Æbler i tern
2 Dl. groft hakkede hasselnøder
1 Dl. Græskarkerner
4 Stk. Æg
4 Dl. planteolie
270 Gr. Sukker
280 Gr. Hvedemel
1½ Spsk. Bagepulver
1 Tsk. Salt
1 Tsk. Revet/stødt muskat
1 Tsk Kanel

 

Flødeoste topping

200 Gr. Philadelphia flødeost Natural
140 Gr. Flormelis
½ Citron

 

 

 

Sådan gør du

Efterårskage med græskar

Fjern det bløde kød og kernerne af græskaret, og skær skrællen af. Riv det “hårde” kød fint. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Hak hasselnødderne groft. Bland det revne græskar, revne gulerod, æbler i tern, hakkede nødder og planteolie, æg og græskarkerner i en skål.

I en anden skål blandes sukker, hvedemel, bagepulver, salt, muskatnød, og kanel. det tørre og det våde blandes og røres sammen i ca. 5 minutter. Dejen hældes i en stor smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 170C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.

Lad kagen køle helt af inden du tager den ud af ovnen op lægger topping på.

Flødeoste topping

Riv skallen af den halve citron og pres saften af den, Bland skal og saft med philadephia ost og flormelis til en ensartet glasur og fordel over kagen.

Tips og tricks

Jeg brugte Hokaido græskar.

mine drenge bryder sig ikke om flødeoste topping, så jeg lavede alm. hvid glasur til dem, det smagte også godt.

Husk at bruge usprøjtet eller økologisk citron.

Makronsnitter - bageopskrift

Makronsnitter

Disse skønne makronsnitter er, trods de 3 arbejdsgange, utroligt lette at lave. Og så smager de helt fantastisk. Snitterne er dejligt søde og ligger lidt tungt i maven, så sådan en portion rækker langt.

Vi kan ikke vise dette galleri

Bund

450 Gr. Hvedemel
250 Gr. Smør
250 Gr. Rørsukker
2 Tsk. Bagepulver
4 Stk. Æggeblommer

 

 

 

 

Fyld

2 Dl. Rød marmelade
150 Gr. Mørk Chokolade

 

 

Top

250 Gr. Marcipan
500 Gr. Flormelis
1 Tsk. Mandelessens
4 Stk. Æggehvider

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Bland Hvedemel, Rørsukker og bagepulver. Lad smørret blive lidt blødt og skær det i små tern. smuldr smørret ind i melet til det ligner revet ost. Rør æggeblommerne i smørsmuldret, ikke til en  fast dej, men bare så æggeblommerne er fordelt til en smuldredej.

Fordel smulderdejen i en bageform ca. 38 x 25 cm.  beklædt med bagepapir, og tryk det jævnt sammen med en ske eller lignende.

Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175C i 15 minutter på midterste ovnrille.

Fyld

Mens bunden bager, hakkes  eller rives chokoladen fint. Når bunden er færdig bagt,  fordeles marmeladen og den hakkede/revne chokolade jævnt over hele bunden.

Top

Riv marcipanen groft, og bland det med flormelis, æggehvider og mandelessens. Bare til det er blandet sammen.

Fordel massen i dryp oven på  marmelade – chokoladefyldet. Du Skal ikke hælde det hele ud og prøve at fordele det, så bliver det noget værre klister at stå med.

Sæt kagen ind i ovnen,  skru op på 200C, og bag i 20 minutter, til toppen er blevet gylden.

Lad kagen køle helt af inden du skærer den i ikke for store snitter.

 

Tips og tricks

Jeg starter med at hakke chokolade og rive marcipan inden jeg gør noget af det andet, så bliver der ingen stress undervejs.

Jeg har brugt jorbærmarmelade, men har du en anden rød marmelade favorit, kan du bruge den.

Det er vigtigt at du ikke forsøger at smørre eller trække toppen ud over marmeladen. Dryp det jævnt tæt med en ske, så skal det nok fordele sig.

Kokos kringler - bageopskrift

Kokoskringler

Denne opskrift på kokoskringler er en af dem, som man kan bruge til julesmåkager. Og de er også gode til kaffen en søndag eftermiddag.

Vi kan ikke vise dette galleri

Kokoskringler

400 Gr. Smør
200 Gr. Kokosmel
400 Gr. Hvedemel
300 Gr. Sukker
1 Stk. Æg
1 Tsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær Smørret i mindre tern. Ælt Smørret sammen kokosmel, hvedemel, sukker, æg og vanilliesukker til en ensartet dej. Kør dejen til strimler gennem kødhakkemaskinen, med stjerneformen i. Skær strimlerne i ca. 20 cm og form kringler. Bag kringlerne på bagepapir på bageplader i en forvarmet ovn ved 180C i 6 – 8 minutter til de lige har fået lidt farve i kanten. Jeg fik ca. 150 kringler ud af denne portion.

Kringlerne flyttes på bagepapiret over på en rist og afkøler, lige efter de er kommet ud af ovnen.

 

Tips og tricks

Hvis du ikke har en kødhakkemaskine, kan du trille dejen ud i pølser på ca. en lillefingers tykkelse, og skære ud og forme til kringler.

Istedet for kringler kan du også forme kranse. Så skal du ikke skære så store stykker ud. Regn med ca. 10 cm.

Hold øje med småkager i ovnen, de bliver hurtigt mørke.

Du kan pynte med glasur, hvis du kan lide det.

Husk, at småkager skal opbevares i tætlukkede kagedåser.

Banankage med karamelsovs- bageopskrift

Banankage med karamelsauce

Denne opskrift på banankage med karamelsauce har jeg fra en bog med den lidt prangene titel “bagebiblen, den ultimative bagebog”. Den er fyldt med tekniker, gode råd til bagning og rigtigt mange lækre opskrifter. Mange af opskrifterne kræver lidt mere, end en nybegynder måske lige kan overskue. I denne opskrift kan det være karamelsaucen, som måske kan drille lidt. Men jeg håber, at jeg kan guide jer igennem, så i også kan få lov at nyde denne helt fantastiske banankage med karamel sovs.

Vi kan ikke vise dette galleri

Banankage

250 Gr. Smør
355 Gr. Sukker
1 stk. Vanilliestang
4 Stk. Æg
200 Gr. Syrnet fløde
300 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Bananer
20 Gr. Brun Farin

 

 

 

 

 

 

 

Karamelsauce

2 Dl. Piskefløde
1 Dl. Vand
300 Gr. Sukker
80 Gr. Smør

 

 

 

 

Sådan gør du

Banankage

Skrab vanilliekornene ud af vanilliestangen og pisk dem med smør og sukker til en cremet, blød masse. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend den syrnede fløde i over to gange. Bland hvedemel og bagepulver og sigt og vend det i dejen over to gange. Mos bananerne og bland dem med brun farin og vend det i dejen.

Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt på siderne. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200C i 55 minutter til 1 og et kvarter på midterste ovnrille. Bagetiden kommer meget an på størrelsen på springformen. Hold øje med kagen i ovnen og prøv at stikke en kødnål i midten af kagen og se om der følger ubagt dej med. Kagen kan også blive lidt mørk på toppen sidst i bagetiden, hvis det sker, så læg et stykke bagepapir over.

Karamelsauce 

Så snart du har sat kagen i ovnen bør du starte på karamelsaucen. Så kan det nå at køle lidt og er ikke helt så flydende når du skal bruge den.

Start med at opvarme piskefløden under oprøring til kogepunktet. Og stil derefter fløden til side.

Hæld vand og sukker i en gryde med meget høje kanter og varm det op for høj varme under oprøring til sukkeret er opløst, det er når du ikke kan se sukkerkornene i bunden når du rører.

Lad blandingen stå og varme videre ved jævn varme til den får karamelfarve. Blandingen skal boble men må IKKE stødkoge. I den tid må du ikke røre eller stikke piskeriset i blandingen, da det kolde piskeris vil få blandingen til at klumpe. Det kan godt tage 10 minutter eller mere at få farve, men husk at blandingen også vil stå og få mere farve efter du har taget det af varmen, så lad den ikke blive for mørk. Når blandingen har fået den farve du synes, tages gryden af varmen og piskefløden tilsættes, pas på, det bruser vildt op, til næsten 4 dobbelt størrelse, derfor grunden til at du skal bruge en gryde med høje kanter. Stil gryden tilbage på varmen og rør i blandingen  til den er jævn. Tag gryden af varmen og lad den stå og køle lidt, men ikke mere end at smørret stadig kan smelte i. Smøret røres i, til en blank sauce. Lad herefter saucen stå og køle til den skal hældes over kagen.

Når kagen er taget ud af ovnen, skal den køle ca. 10 minutter i formen, inden den løsnes i kanten og tages ud af formen. Stil kagen på det fad du vil servere den på og prik med en strikkepind eller lignende ca. 40 huller ned i kagen. Overhæld den herefter karamelsaucen. Saucen vil løbe ned over siderne på kagen. så hvis du har et fad med lidt kanter vil det være en god ide`at bruge sådan et.

 

Tips og tricks

Opvarmet sukker brænder helt vildt, så det er ikke for børn, og du skal selvfølgelig også selv være forsigtig, når du laver laver karamelsaucen.

Hvis du mister tålmodigheden og ikke synes, at din sukkerblanding får farve, kan karamelfarven reddes ved at tilsætte et par dråber saucekulør, efter du har rørt saucen jævn med piskefløden.

Det er endnu ikke lykkedes mig at lave karamelsaucen, uden at der ligesom brænder lidt sukker fast på siden af gryden. Det fjernes nemt ved at stille gryden i blød i varmt vand med lidt opvaskemaskine middel eller en tabs, hvis det er det du bruger i din opvaskemaskine.

Hvis kagen ligner en våd svamp indeni, når du har bagt den, så fortvivl ikke, Den smager lige godt af den grund. Og så bag den lidt længere tid næste gang.

Mængden af karamelsauce kan virke lidt overvældende, men gem resten af saucen, og brug den til is eller lignende. Det er svært at lave en mindre mængde uden den brænder på. Den kan gemmes i kølskabet en uges tid og varmes forsigtigt i microbølgeovn til brug.

 

Jule chokoladeknas

Opskriften på disse jule chokoladeknas er en af de nyere opskrifter på julesmåkager, som er blevet en familiefavorit hos os.
De er dejligt sprøde, og da vi elsker chokolade hjemme hos os, er de et klart hit. Og så er de dejligt nemme at bage, hvilket kun gør det hele bedre, især op til jul.

Kirsebærkage med sprød mandeltop

Kirsebærkage med mandeltop

Vi kan ikke vise dette galleri

Denne skønne opskrift på kirsebærkage med mandeltop, fandt min mor til mig, efter jeg i lang tid har søgt og prøvet rigtigt mange kager med friske kirsebær, uden det store held.

Kagen kan spises lun, med is eller flødeskum til.

Men den er også rigtigt dejlig når den er kølet helt af, til en kop kaffe.

Bund med kirsebær

125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
2 Stk. Æg
1 Tsk. Bagepulver
175 Gr. Hvedemel
1/4 Tsk. Salt
1 Dl. Mælk
300 Gr. Udstenede kirsebær
2 Spsk. Sukker
2 Spsk. Maizena

Mandeltop

4 Spsk. Hvedemel
2 Spsk. Sukker
2 Spsk. Brun farin
30 Gr. koldt smør
75 Gr. Mandler

Sådan gør du

Bund med kirsebær

Start med udstene kirsebærrene, og stil til side til du skal bruge dem. Pisk blødt smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt vanilliesukker og æg og pisk grundigt videre. Bland Bagepulver, hvedemel og salt, og sigt det i dejen skiftevis med mælken, til en ensartet dej.

Fyld dejen i en smurt springform.

Tag de udstenede kirsebær og vend dem med de 2 spsk. sukker og maizenaen. Hæld kirsebærrene i midten af kagen.

Mandeltop

Smut og hak mandlerne, ikke for fint.

Bland hvedemel, sukker, og brun farin. Hak det kolde smør i, til det bliver en klumpet løs masse. Tilsæt de hakkede mandler og fordel massen over bærrene i kagen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180C i 50 – 60 minutter på midterste ovnrille.

Tips og tricks

Der går ca. 500 gr. kirsebær med sten til 300 gr. udstenede.

Selvom kagen kan spises lun, så pas på ikke at få taget den for hurtigt ud af formen, så går den i stykker.