Rabarberkage med marengstop
Denne rabarberkage opskrift har jeg fået tilsendt af en af min sides flinke brugere.
Tak til Pia fra Odense for den.
Det er en dejlig frisk sommerkage, som helst skal spises på dagen.
Jeg synes, at den er bedst, når den er helt kold.
Men jeg prøvede at tage et stykke, mens den var lun, og jeg tænker, at den sagtens ville kunne serveres lun med lidt vanillieis til.
Kagebund
175 Gr. | Smør |
150 Gr. | Sukker |
2 Spsk. | Vanilliesukker |
1 Knsp. | Salt |
3 Stk. | Æggeblommer |
250 Gr. | Hvedemel |
2½ Tsk. | Bagepulver |
2 Dl. | Mælk |
Rabarberlag
500 Gr. | Rabarber |
100 Gr. | Mandler eller nødder |
Marengstop
3 Stk. | Æggehvide |
200 Gr. | Sukker |
Sådan gør du
Kagebund
Lad smørret blive lidt blødt, inden du starter. Rør smørret cremet og luftigt med sukker, vanilliesukker, salt og æggeblommer. Bland hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Brug bare røremaskinen på lav hastighed. Hæld dejen i en smurt eller beklædt med bagepapir, bageform med høj kant, ca. 24 x 30 cm. Glat dejen ud med en dejskraber eller ske og forbag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200o C på midterste ovnrille.
Rabarberlag
Skyl og rens rabarberne, og skær dem i ca. 1 cm stykker. Hak mandler eller nødder groft.
Når kagebunden har forbagt, fordeles rabarber og mandler eller nødder over bunden, og kagen bages videre i 10 minutter ved 200o C på midterste ovnrille.
Marengstop
Pisk æggehviderne hvide, bløde og luftige, uden at blive helt stive. Tilsæt sukker og pisk hvide til massen er fast hvid og marengsagtig.
Når rabarberlaget har bagt sammen med bunden, fordeles marengstoppen så jævnt så muligt over kagen og bages yderligere 10 – 15 minutter ved 200oC på midterste ovnrille til toppen er jævnt gyldenbrun.
Tips og tricks
Vil lige sige af erfaring,at man skal huske at ovn fadet er varmt, Både når det skal ud og når det skal ind i ovnen efterhvert lag. “AV” 🙁
Hold øje med marengstoppen den må ikke blive for mørk.
Pia , som har givet mig opskriften, siger at kagen godt kan opbevares til næste dag. Men den må ikke opbevares tætlukket og marengsen vil blive lidt blødere.
Det er helt rigtigt, at det er 2 spsk. vanilliesukker, der skal i.