Red velvet kage
Denne Red Velvet kage blev jeg nødt til at prøve efter at have set nogle amerikanske bageprogrammer. Der var de godt nok i cupcake form, men de blev til gengæld bagt i hver eneste program. Jeg har valgt at lave den i lagkage form, og det er bestemt en dejlig kage, især hvis man er vild med den luftige frosting. Min Red Velvet kage blev ikke så rød, som jeg gerne ville, men det skyldes nok at at jeg brugte rød frugtfarve og ikke rød pasta. Det vil jeg prøve næste gang.
Red velvet kage
120 Gr. | Blødt smør |
300 Gr. | Sukker |
2 hele | Æg |
20 Gr. | Kakao |
300 Gr. | Hvedemel |
2 spsk. | Rød frugtfarve |
2 Tsk. | Vanillie essens/aroma |
2½ Dl. | Kærnemælk |
1 Tsk. | Natron |
3 Tsk. | Hvidvinseddike |
Frosting
100 Gr. | Blødt Smør |
500 Gr. | Flormelis |
200 Gr. | flødeost natural |
Sådan gør du
Red velvet Kage
Pisk blødt smør og sukker godt sammen til den får en luftig og cremet konsistens. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt efter hvert æg. Bland kakao, hvedemel . I en anden skål blandes kærnemælk, vanilliessens og rød frugtfarve. Sigt nu melblandingen i æggemassen, skiftevis med kærnemælksblandingen og vend forsigtigt mellem hver tilsætning. bland natron med hvidvinseddike og lad det bruse af, og vend i dejen tilsidst.
Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 – 40 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikke pind om kagen er færdig, ellers giv den 5 minutter mere.
Frosting
Når kagen er helt afkølet laves frosting ved at blande let blødt smør og flormelis til det ligner revet parmesanost. Tilsæt flødeost natural og pisk kraftigt og længe til det får en let og cremet konsistens.
Del kagen i tre lag med en skarp kniv og fordel knap 1/3 af frostingen mellem hvert lag og afslut med at smørre det sidste af frostingen over hele kagen.
Tips og tricks
Kagen har mange anvendelser. Den kan pyntes med flag og bruges til fodbold eller håndboldlandskampen. Eller bages i en hjerteform og pyntes med sukkerhjerter til valentinsdag. Man kan også tilsætte hakkede jordbær til frostingen og servere på en dejlig sommerdag i haven.
Kagen skal opbevares på køl efter den er blevet overtrukket med frosting.
Super lækker kage,selvom jeg vil prøve at lave frostingen med lidt mindre sukker.
Kagen er nu i ovnen… Spændende, ser godt ud 🙂
Du skriver to forskellige steder at der skal natron i, hvornår er det det rigtige?
Hej Maria.
Tak for din respons. Jeg har nu rettet i opskriften, så der står det rigtige, at natron skal tilsættes hvidvins eddike. Du skriver den er i ovnen. Håber du blev tilfreds med resultatet.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hej Lotte
Når du skriver der skal bruges flormelis til frosting, mener du så sukker eller flormelis? Bliver lidt forvirret da du skriver sukker når du forklarer fremgangsmåden.
Knus fra den forvirret ☺️
Hej Jeanne.
Kan da egentlig godt forstå du bliver lidt forvirret. Det er Flormelis du skal bruge.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hej Lotte, jeg undrer mig over, at du lader natron bruse af med hvidvinseddike, inden du putter det i dejen. Har natron så stadig en effekt på dejen?
Tak for de mange spændende opskrifter 👍
Hej Lise
Tak for dit spørgsmål, og de pæne ord.
Nej, det er ikke min erfaring, at Natrons effekt forsvinder.
Med bage hilsen
Lotte 🙂
😊