Limekage
Denne kage er dejlig frisk. Ikke så syrlig som citronkagen, men mere frisk og ikke så karekteristisk i smagen som appelsinkagen.
Limekage
125 Gr. | Smør |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
4 Stk. | Æg |
200 Gr. | Sukker |
2 stk. | Lime. Revet skal |
250 Gr. | Hvedemel |
2½ Tsk. | Bagepulver |
1 Dl. | Mælk |
100 Gr. | Hvid chokolade |
50 Gr. | Hasselnødder |
Limelage
2 Stk. | Lime. Saft fra |
50 Gr. | Sukker |
Sådan gør du
Limekage
Start med at smelte smørret, og lad det stå og køle mens du laver lidt af det andet. Pisk vanilliesukker, sukker og æg grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt det let afkølede smør og den fintrevne skal af de 2 limefrugter og pisk let sammen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen , skiftevis med mælken, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade og hasselnødder groft, og vend det i dejen tilsidst. Dejen hældes i en godt smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1850 C i 40 – 45 minutter på nederste ovnrille. mærk med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig , ellers giv den lidt mere.
Limelage
Mens Kagen bager laver du limelagen, ved at putte sukker og saft af de 2 limefrugter i en gryde og koge det sammen i 2 – 3 minutter. Limelagen fordeles over kagen når kagen har kølet ca. 10 minutter.
Limekagen serveres med hvid glasur.
Tips og tricks
Husk at alle citrusfrugter, hvor du skal bruge skallen, skal være enten usprøjtede eller økologiske.
Pas på, limelagen er meget varm, den kan finde på at stødkoge.
Man kan også servere kagen med overtræk af smeltet hvid chokolade, og lidt revet limeskal på toppen.
Hej!
Jeg skal lave en kage, til ca 30 eller 40 mennesker, også faldt jeg over denne kage.
Hvor meget tror du, jeg skal gange opskriften op, for at der bliver nok til minimum 35?
Hilsen
Emmi
Hej Emmi.
Opskriften rækker til ca. 8 – 10 prs. så du skal gange den 4-5 gange op, vil jeg tro.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hej Lotte, mange tak for det hurtige svar!
Tror du, jeg kan lave den i en ganske almindelig – godt smurt – bageplade?
Og hvor stor tror du ca. den bageplade skal være så, for at det bliver godt?
OBS. jeg laver den gerne i to eller flere portioner.
Hilsen
Emmi
Hej Emmi.
Synes altid det er svært at begynde at lave kager i andre forme end de opgivne, da bagetiden som regel så også ændrer sig. Måske kan du lave 1½ portion i den bradepande der passer til din ovn og bage den i 30 – 35 minutter.Men det er ikke noget jeg har prøvet og jeg vil anbefale at du prøver inden du skal have kagen med.
venlig bagehilsen
Lotte
Har du prøvet om kagen kan fryses?
Hej Mette.
Jeg har ikke prøvet at fryse den selv, men tænker at det ikke skulle være et problem, hvis du pakker den godt ind og uden glasur.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hej
Hvor stor en springform bruger du ?
Hej Jytte
Min springform er 24 cm i diameter.
Med bage hilsen
Lotte
Hej Lotte
Elsker din opskrift. Jeg er 17 år og jeg lavede denne kage til min familie, de elskede den fik stor ros af min mormor som jeg respekter rigtig meget inde for mad og kage bagning. Men jeg har nogle problemer med lime laget hvordan for jeg det ud på hele kagen i stedet for kun nogle sider?
hilsen
Sacha Eilsø Sølvberg Bergstedt
Hej Sacha,
Tak for din kommentar. Jeg er glad for at I kan bruge mine bageopskrifter.
Jeg glatter limelagen ud med en ske, mens jeg hælder det på kagen. Altså jeg har lidt lage på en ske, som jeg fordeler, mens jeg hælder det fra skeen.
Det er rigtigt at, hvis man hælder hele lagen på, på en gang, så suger kagen lagen, inden man får det fordelt.
Håber min forklaring giver mening.
Venlig bage hilsen
Lotte