For mig kan det ikke rigtigt blive jul uden hjemmelavet havregrynskugler med kokos.

Jeg har prøvet en del forskellige havregrynskugle-opskrifter i årenes løb. Men jeg er faldet mest for denne opskrift, som min yngste søn Mikkel kom hjem med fra sin skole.

Mikkel har erklæret, at det er verdens bedste havregrynskugler.

Og de er faktisk også så gode, at jeg selvom jeg var blevet enig med mig selv om ikke at lægge havregrynskugler på siden, da det jo egentlig ikke er bagværk, så vil jeg alligevel gerne dele opskriften på “Verdens bedste havregrynskugler” med jer.  🙂  

Velbekomme!

De bedste havregrynskugler med kokos. Se opskriften her!

Havregrynskugler

250 Gr. Smør
200 Gr. Havregryn
100 Gr. Kokosmel
220 Gr. Flormelis
60 Gr. Kakao
4 Tsk Vanilliesukker

Sådan laver du havregrynskugler med kokos

Tag smørret ud af kølskabet, 10 minutter før du går igang. Så at det blive lidt blødt, inden du skal bruge det.

Skær smørret i mindre stykker, og bland det i en skål med havregryn, kokosmel, flormelis, kakao og vanilliesukker.

Bland til det er blandet godt sammen i en fast masse. Rul massen til små kugler og vend dem i kokosmel. Lad havregrynskuglerne stå 10 – 15 minutter, så er de klar til at spise eller lægge i en kagedåse.

Tips og tricks til de bedste havregrynskugler med kokos

Havregrynskuglerne bør opbevares let køligt.