Havregrynskugler-Lottebager.dk-Bageopskrifter-kageopskrifter-og-opskrifter-på-tærte-m.m

Havregrynskugler med kokos

For mig kan det ikke rigtigt blive jul uden hjemmelavet havregrynskugler med kokos.

Jeg har prøvet en del forskellige havregrynskugle-opskrifter i årenes løb.

Men jeg er faldet mest for denne opskrift, som min yngste søn Mikkel kom hjem med fra sin skole.

Mikkel har erklæret, at det er verdens bedste havregrynskugler.

Og de er faktisk også så gode, at jeg selvom jeg var blevet enig med mig selv om ikke at lægge havregrynskugler på siden, da det jo egentlig ikke er bagværk, så vil jeg alligevel gerne dele opskriften på “Verdens bedste havregrynskugler” med jer.  🙂

Velbekomme


Havregrynskugler

250 Gr. Smør
200 Gr. Havregryn
100 Gr. Kokosmel
220 Gr. Flormelis
60 Gr. Kakao
4 Tsk Vanilliesukker

Sådan laver du havregrynskugler med kokos

Tag smørret ud af kølskabet, 10 minutter før du går igang, så det bliver lidt blødt. Skær smørret i mindre stykker, og bland det i en skål med havrgryn, kokosmel, flormelis, kakao og vanilliesukker. Bland til det er blandet godt sammen i en fast masse.

Rul massen til små kugler og vend dem i kokosmel.

Lad havregrynskuglerne stå 10 – 15 minutter, så er de klar til at spise eller lægge i en kagedåse.

Tips og tricks til de bedste havregrynskugler med kokos

Havregrynskuglerne bør opbevares let køligt.

Summary
Opskrift navn
Havregrynskugler med kokos
Publiceret den
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Gennemsnitlig Rating
no rating Based on 0 Review(s)
GD Star Rating
loading...
    25 replies
    1. heidi says:

      Hej!

      Jeg har et spørgsmål vedr. opskriften på havregrynskugler. Der står man skal bruge 100 gr. kokosmel, men er det til at rulle dem i bagefter eller er de 100 gr. noget der skal blandes i opskriften?? Kan jo godt se at der står at man skal blande alt sammen, men er alligevel i tvivl da jeg aldrig før har set dette i opskrifter.

      Venlig hilsen
      Heidi

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Heidi.
        Jeg kan godt se det måske kan misforstås. Men de 100 Gr. kokosmel der er nævnt, skal blandes i massen. Derefter tager du og hælder yderligere kokosmel, efter behov, i en skål og vender kuglerne i.
        Håber det fjerner din tvivl. 🙂

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
      • Lotte says:

        Hej Claudia.
        Tak for dit spørgsmål. Jeg kan ikke svare dig helt sikkert på dit spørgsmål, da de altid bliver spist ret hurtigt hjemme hos os. 🙂
        Men jeg tænker max 5 -7 dage ved kølig opbevaring, ellers bliver de nok lidt tørre.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
    2. Ditte says:

      Hej Lotte
      Tak fordi du deler dine skønne, skønne havregrynskugler. Havde stor succes i sidste uge og skal lave dem igen her til aften! De er virkelig gode. 😉
      Vh
      Ditte

      Svar
    3. Tina says:

      Hej Lotte.

      Rigtigt go opskrift på dine harvergrynskugler.
      Syntes den er rigtigt go.
      Tusind for at du har lagt den ud på nettet.
      VH Tina

      Svar
    4. ulla says:

      Hej Lotte

      Tak fordi du har lagt denne opskrift ind. De smager fantastisk, glæder mig til servere dem for familien..

      Vh Ulla

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Vickie.

        jeg får ca. 75 – 100 kugler ud af en portion, men det kommer jo helt an på hvor store kugler du triller. 🙂

        Med venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
      • Lotte says:

        Hej Louisa.

        Som Jeg også lige har skrevet til Vickie, så får jeg ca. 75-100 kugler af en portion, men det kommer helt an på hvor store du triller dem 🙂

        Med venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
    5. Marianne says:

      Hej. Hvad for smør bruger du? Synes nemt de ka smage for meget af margarine… Er det
      en bestemt mærke eller rigtig smør.?

      Svar
      • Lotte says:

        Hej Marianne.

        jeg køber ind i Bilka, der kan man købe deres eget billig mærke, der hedder budget smør. Jeg bruger aldrig margarine.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
      • Lotte says:

        Hej Stine.

        Jeg har ikke prøvet. Smagsmæssigt tror jeg ikke, at det betyder noget. Jeg tænker mere, at det kan være sværere at få massen til at hænge ordentligt sammen. Og at konsistensen vil være mere klistret, når man får det i munden.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
      • Lotte says:

        Hej Ali.
        Jeg bruger helt almindeligt kakaopulver, som jeg også bruger til at lave varm kakao af. Jeg kan ikke lige huske hvad det hedder.

        Venlig bagehilsen
        Lotte

        Svar
    6. Pernille says:

      Jeg har i dag brugt Kærgården og de smagte rigtig godt. I den ene halvdel af massen kom jeg lidt romessens i og så trillede jeg dem i krymmel. Bare for variationens skyld

      Svar
    7. Rikke says:

      Haii 🙂

      – jeg vil bare lige sige, at det er virkelig en super opskrift på Havregrynskugler.. Og det var første gang jeg lavede dem. og synes selv de smager..

      Tak,..

      Venlig hilsen
      Rikke

      Svar
    8. Alberte says:

      Totalt lækre kager, misforstod det med havregrynende men de smagte herligt alligevel.
      Mine blev lidt flydende da jeg kom flydende smør/ magerine i, så jeg tilføjede bare lidt ekstra havregryn.
      Min datter havde lavet dem en dag hun var alene hjemme og det beviser bare hvor let det er!

      Svar
    9. Monica says:

      JEg er so glad Jeg har fundet opskriv
      I continue in English it’s been over 30 years that I moved from copenhaguen and now thanks to internet I found the receipe for these incredible Kokoskugler which reminds me of childhood and bornehaven thanks a lot !i live in Riyadh and we have the lurpark butter which is a old memory thanks again !i reduced all in half and got 7 pieces so quite good !but a big bomb calorie

      Svar

    Skriv en kommentar

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *