Solsikke boller
Disse boller er lækre, helt friskbagte med smør, men jeg bruger dem også med pålæg, som et mellemmåltid. De bliver en smule sprødere end almindelige boller på grund af sigtemelet.
Solsikkeboller
50 Gr. | Margarine |
5 Dl. | Sødmælk |
50 Gr. | Gær |
500 Gr. | Hvedemel |
250 Gr. | Sigtemel |
1 Dl | Solsikkekerner |
1 Tsk. | Groft salt |
1 Helt | Sammenpisket æg til pensling |
Sådan gør du
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt sødmælken. Hæld i en skål, og rør gæren ud i. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med røremaskine eller ælt, til dejen er blank og smidig. Stil til hævning, på et lunt sted i 45 minutter. Slå dejen ned og form den til boller. Bollerne stilles på bagepapir på ovnenes plader, og efterhæver i 30 minutter på et lunt sted. Bollerne pensles med ægget og bages i en forvarmet ovn ved 2250 C i 12-13 minutter. Der bliver ca. 20 boller af denne portion.
Tips og tricks
Husk at væsken, som gæren røres ud i, ikke må blive for varm. Den skal være “lillefinger lun”, hvilket betyder, at når du stikker lillefingeren i, må væsken ikke føles som meget varm eller kold.
Jeg har prøvet at udskifte sigtemelet med hvid hvedemel. Det blev bollerne lidt tungere af, men bestemt ikke dårligere.
Ægget er kun til pensling og skal ikke tilsættes dejen.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!