Marcipankage med pærer
Dette er en lækker, saftig og frisk kage, som man simpelt hen ikke kan få nok af.
Marcipankage med pærer
5 Stk. | faste pærer |
1 Spsk. | Citronsaft |
250 Gr. | Blødt smør |
300 Gr. | Sukker |
3 Stk. | Æg |
375 Gr. | Hvedemel |
1 spsk. | Bagepulver |
1 Tsk. | Kardemomme |
2½ Dl. | Mælk |
1 Tsk. | Fintrevet citronskal |
200 Gr. | Marcipan |
Sådan gør du
Start med at skrælle pærene og rense dem for stilk blomst og kernehus. Skær pærene i små tern og vend dem straks i citronsaften. Riv herefter marcipanen groft og stil det til side til senere brug. Pisk sukker og blødt smør til det er hvidt og smuldrene. pisk herefter æggene i et af gangen, pisk kraftigt og læne efter hvert æg til dejen bliver luftig og let. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme og sigt det i æggemasen skiftevist med mælken og vend forsigtigt med en grydeske mellem hver tilsætning til dejen er jævn og ensartet. Herefter vendes først groftrevet marcipan og bagefter fintrevet citronskal og pærer med citronsaft, forsigtigt i dejen.
Dejen fordeles i en bageform ca. 25×38 cm beklædt med bagepapir og drysses med 2 spsk. rørsukker inden den bages ved 1750 C i en forvarmet ovn i 35 – 40 minutter på midterste ovnrille.
Flyttes forsigtigt på bagepapiret over på en rist og afkøler.
Tips og tricks
Du kan bruge pærer fra dåse istedet for friske pærer, men de smager ikke af så meget i kagen.
Du kan udskifte pæreene med faste æbler, og evt. bruge kanel istedet for kardemomme.
Du kan bruge almindeligt sukker istedet for rørsukker, til at drysse med.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!