Marcipankage med pærer - bageopskrift

Marcipankage med pærer

 Dette er en lækker, saftig og frisk kage, som man simpelt hen ikke kan få nok af.

Marcipankage med pærer

5 Stk. faste pærer
1 Spsk. Citronsaft
250 Gr. Blødt smør
300 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
375 Gr. Hvedemel
1 spsk. Bagepulver
1 Tsk. Kardemomme
2½ Dl. Mælk
1 Tsk. Fintrevet citronskal
200 Gr. Marcipan

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skrælle pærene og rense dem for stilk blomst og kernehus. Skær pærene i små tern og vend dem straks i citronsaften. Riv herefter marcipanen groft og stil det til side til senere brug. Pisk sukker og blødt smør til det er hvidt og smuldrene. pisk herefter æggene i et af gangen, pisk kraftigt og læne efter hvert æg til dejen bliver luftig og let. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme og sigt det i æggemasen skiftevist med mælken og vend forsigtigt med en grydeske mellem hver tilsætning til dejen er jævn og ensartet. Herefter vendes først groftrevet marcipan og bagefter fintrevet citronskal og pærer med citronsaft, forsigtigt i dejen.

Dejen fordeles i en bageform ca. 25×38 cm beklædt med bagepapir og drysses med 2 spsk. rørsukker inden den bages ved 1750 C i en forvarmet ovn i 35 – 40 minutter på midterste ovnrille.

Flyttes forsigtigt på bagepapiret over på en rist og afkøler.

 

Tips og tricks

Du kan bruge pærer fra dåse istedet for friske pærer, men de smager ikke af så meget i kagen.

Du kan udskifte pæreene med faste æbler, og evt. bruge kanel istedet for kardemomme.

Du kan bruge almindeligt sukker istedet for rørsukker, til at drysse med.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *