Kransekage konfekt
Disse små kransekage stykker kan sagtens bruges både som konfekt til julen, eller i stedet for kransekagen nytårsaften.
Personligt synes jeg at kransekagen er en stor mundfuld at gå i gang med at lave til nytårsaften, også taget i betragtning af hvor lidt der egentligt bliver spist af det.
Det skal der i kransekage konfekt
50 Gr. | Smuttede mandler |
100 Gr. | Sukker |
1½ | Past. æggehvide |
150 Gr. | ren rå marcipan |
Sådan laver du kransekage konfekt
Start med at smutte mandlerne. Hak mandler og sukker i en elektrisk nøddehakker, til en meget finthakket konsistens.
Pisk sukkermassen med æggehviderne, til det bliver en jævn og ensartet masse. skær marcipanen i mindre stykker og bland det med æggemassen, det er nemmest i en røremaskine.
Hæld dejen i en kagetyller og sprøjt ud i passende størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir.
Der bliver 20 – 24 stykker af denne portion. Pynt med cocktailbær, hasselnødder eller smuttede mandler og bag konfekt stykkerne i en forvarmet ovn ved 1900 C i 10 – 12 minutter til de har fået en let gylden farve.
Lad Konfekt stykkerne afkøle på en rist.
Tips og tricks til kransekage konfekt
Hvis du som jeg, selvom jeg bager rigtigt meget, aldrig er blevet rigtigt god til at styre en kagetyller, kan konfekt stykkerne laves ved at forme dem som små kugler på bagepladen, og trykkes let flade når pynten kommes på.
Vær opmærksom på at de hæver lidt, når de bliver bagt.
Opbevares i en tætsluttende kagedåse.
Hej Lotte
Hvorfor bruger du pasteuriserede æggehvider når de bages?
Så er der vel ikke risiko for salmonellaforgiftning, tænker jeg?
Hilsen
Lise
Hej Lise.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg benytter jo 1½ pasteuriserede æggehvider, og så synes jeg, at de er lettere at dele til den rigtige mængde, end med hele æg.
Med bage hilsen
Lotte