Kammerjunkere
Koldskål er den danske national-spise, når det er varmt. Og så skal der kammerjunkere på.
Visse ernærings eksperter siger, at de kammerjunkere vi køber i butikkerne er så fede at vi ligeså godt kunne sidde og spise småkager.
Så jeg har fundet en opskrift som er lidt mere fedtfattig, så vi kan nyde vores koldskål med bedre samvittighed.
Kammerjunkere
250 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Bagepulver |
100 Gr. | Sukker |
1 Stk. | Vanilliestang |
1 Spsk. | Citronsaft |
Revet skal af ½ | Citron |
2 Stk. | Æg |
½ Tsk | Salt |
2 Spsk. | Flydende oliemargerine |
Sådan gør du
Tag vanilliekornene ud af vanilliestangen, og ælt eller rør det sammen med de øvrige ingredienser, kun lige til det hænger jævnt sammen. Lav 50 – 60 kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dejen kan klistre lidt så find den teknik der passer dig bedst, jeg brugte min kagesprøjte uden tyller, det gik fint. Bag kuglerne i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10- 15 minutter, til de lige har taget farve. Tag kammerjunkerkerne ud af ovnen og skru ovnen ned på 1700 C . Lad kammerjunkerne afkøle et par minutter og skær dem igennem med en skarp kniv. læg dem på bagepapiret og Sæt dem ind i ovnen igen og lad dem “tørre” i 10 – 20 Minutter, alt efter hvor sprøde du kan lide dem.
Tips og tricks
Jeg brugte let flydende margerine, det gik fint.
Jeg lod mine kammerjunkere “tørre” i 15 minutter, og de blev rigeligt sprøde.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!