Franskbrød
Denne opskrift giver to skønne franskbrød, med blød skorpe og dejlig fylde. Kardemommen giver en dejlig duft og en smule smag, uden at dominere.
Franskbrød
6 Dl. | Sødmælk |
100 Gr. | Smør |
50 Gr. | Gær |
2 Spsk. | Sukker |
1 Spsk. | Salt |
1 Spsk. | Stødt Kardemomme |
1100 Gr. | Hvedemel |
Sådan gør du
Smelt smørret, og tilsæt mælken, Lun til det er lillefingervarmt. Smuldr og udrør gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt eller rør godt i røremaskinen.
Lad dejen hæve i skålen, tildækket og lunt, i ca. 1 time. Form to franskbrød, og læg på ovnens plade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve 1 kvarter og rids dem herefter med en skarp kniv i toppen og pensl med sammenpisket æg. Bag i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30 minutter på ovnens midterste rille.
Lad brødene køle af på en rist.
Tips og tricks
Franskbrød er allerbedst når det er helt friskbagt og stadigt lunt, men det er stadigt dejligt blødt og frisk efter et døgn, hvis det er pakket i en pose.
Man kan udelade kardemommen hvis man syntes.
Jeg har brugt knapt 1 Dl. flydende margarine i stedet for smør, med et fint resultat.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!