Citronmuffins med chokoladetop
Denne opskrift på citronmuffins er egentlig bare opskriften på Citronkagen, der er lagt i muffinsforme og toppet op med en lækker chokoladefrosting.
En lækker frisk og sød kage.
Citronmuffin
250 Gr. | Blødt smør |
250 Gr. | Sukker |
2 Stk. | Æg |
Saft af 2 | Citroner |
Revet skal af 2 | Citroner |
50 Gr. | Chokolade |
250 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
Chokoladefrosting
300 Gr. | Flormelis |
100 Gr. | Blødt smør |
1/4 dl. | Mælk |
50 Gr. | Mørk chokolade |
Sådan gør du
Citronmuffins
Pisk blødt smør og sukker godt sammen til det er Hvidt og cremet. pisk æggene i, et af gangen og pisk, pisk grundigt efter begge æggene. Riv skallen fint af citronerne og pres saften af dem. Hak chokoladen og rør det i dejen skiftevis med citronsaft, citronskal, hvedemel og bagepulver, til en jævn dej.
Fyld dejen 3/4 op i 15 store muffinsforme og bag dem i 17-20 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C på midterste ovnrille.
Chokoladefrosting
Start med at smelte chokoladen, og lad det køle til det er ca. stuetemperatur.
Pisk flormelis og blødt smør sammen til en “smørbolle” og tilsæt mælken. Pisk den afkølede chokolade i og pisk kraftigt, jo mere du pisker, jo mere cremet og luftig bliver frostingen.
Inden servering af muffins, topper du dem med chokoladefrosting. Mængde af frosting afhænger af din smag.
Tips og tricks
Husk at bruge økologiske eller usprøjtede citroner, når du skal bruge skallen i din kage.
Jo mørkere chokolade du bruger til din frosting, jo kraftigere bliver både smag og farve. Det anbefales at bruge 70% Chokolade. Jeg havde kun alm. kogechokolade, da jeg bagte mine,og tog billede, derfor er frostingen lidt lys.
hvis du kun vælger en “lille” klat frosting, som på mine billeder, så kan du godt nøjes med den halve portion frosting.
Fantastisk smagfuld muffin