Brownies med nøddetop og Bailey
Disse brownies er til de voksne. Man kan smage og dufte Bailey`en i hver bid. De smager helt fantastisk og kan bruges til dessert med is til, eller til en dejlig kop kaffe på en hyggelig aften.
Brownies med Bailey
200 Gr. | Smør |
200 Gr. | Chokolade |
50 Gr. | Nougat |
½ Dl. | Bailey |
250 Gr. | Brunt farin |
4 Hele | Æg |
250 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
2 Tsk. | Bagepulver |
Nøddetop
50 Gr. | Mandler |
50 Gr. | valnødder |
75 Gr. | Chokolade |
Sådan gør du
Brownies med Bailey
Start med at smelte smør, chokolade og nougat i en gryde for svag varme. Rør forsigtigt hele tiden. Chokoladen vil gerne sætte sig på bunden. Lad blandingen køle lidt af, inden du tilsætter Bailey`en. Pisk brun farin og æg godt, til det bliver let og luftigt, og vend forsigtigt chokolade – Bailey-massen i. Bland hvedemel, vanilliesukker og bagepulver og sigt og vend det i den øvrige masse, til en jævn dej.
Hæld dejen i en lille velsmurt eller beklædt med bagepapir form ca. 22 x 30 Cm.
Nøddetop
Smut mandlerne og hak dem dem ikke for groft. Hak også valnødder og chokolade ligesom mandlerne og bland det hele sammen. Drys nøddeblandingen over kagen inden du sætter den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 – 50 minutter på midterste ovnrille.
Tips og tricks
Du bestemmer selvfølgelig selv, om du synes dine børn må spise disse brownies.
Hvis du synes den brune farin bliver hård, når du opbevarer den i skabet, så prøv at opbevarer den i køleskabet, selvfølgelig helt tillukket. Så undgår du den står og bliver hård.
Hold da op man bliver helt lækker sulten. Jeg har også god erfaring med at erstatte mandlerne med pistacienødder, når jeg laver brownies!
Hej Andreas.
Tak for interessen. Det lyder som en rigtig god ide`, at prøve med pistacienødder. Bruger du de usaltede eller dem der er ristede og saltet?
Venlig bagehilsen Lotte
Jeg bruger de saltede og ristede, for man kan spise resten af posen imens man laver det 😉 Saltede og ristede smager bare bedre :=)
Hej hvordan laver man crispy til kager. Er det mandler man blender med lidt sukket ???
Tænker at prøve at lave det selv. Bare godt når det knaser.
Hej Majbritt.
Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår hvad du mener med crispy. Skal det i kagen, eller oven på kagen? Personligt synes jeg, at groft hakket nødder er nok, hvis du gerne vil have noget at bide i. Hvis du med mandler og sukker mener brændte mandler, kan det nok give en ok crisp.
Men jeg tænker, at du skal lave noget hård karamel og finthakke, og komme i dejen,for at opnå det du søger.
Venlig bagehilsen
Lotte