Banankage med chokolade
Banankage er endnu en af klassikerne, som de fleste kender. den er nem at lave og de fleste har lige det stående , som skal til for at bage banankagen.
Banankage
360 Gr. | Blød margarine |
360 Gr. | Sukker |
6 Hele | Æg |
360 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Bagepulver |
2 Tsk. | Natron |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
2 Tsk. | Kanel |
150 Gr. | Mørk chokolade |
4 Stk. | Bananer |
Sådan gør du
Rør den bløde margarine med sukker, til det bliver luftigt og skummende. Tilsæt æggene, et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg.
Hvedemel, bagepulver, natron, vanilliesukker og kanel blandes og sigtes i æggemassen, og det vendes sammen med en palet.
Chokoladen hakkes groft og bananerne moses, og det vendes sammen med resten af dejen.
Banankagen bages i en mindre smurt/beklædt med bagepapir bradepande ca. 26cm x 39cm, i en forvarmet ovn ved 2000 C i 40 – 45 Minutter på ovnens midterste rille.
Når banankagen er kold, kan den overtrækkes med smeltet chokolade, eller kakaoglasur.
Tips og tricks
Det er vigtigt at piske MEGET mellem hvert æg. Det er det, som giver en lækker luftig banankage, frem for en tung lidt kedelig kage. Vend de øvrige ingredienser i med let hånd efter æggene, så du ikke pisker den gode luft ud af massen igen.
Mærk efter om kagen er færdigbagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind midt i kagen, når du tager den ud af ovnen. Hvis der sidder dej på nålen/pinden, så skal banankagen have et par minutter mere i ovnen.
Lyder lækkert. Hvor mange er opskriften til?
Hej Terese.
Jeg plejer at få 24- 30 stykker ud af kagen. Hvor mange personer det rækker til, kommer an på om du servere andet, og hvem du servere for 🙂
Venlig bagehilsen
Lotte