Adventskage med revet chokolade
Denne opskrift på adventskage med revet chokolade, hedder i min oprindelige opskrift helt tilbage fra skolekøkkenet, Plumkage. Men den har nu ikke noget med den rigtige plumkage at gøre.
Ikke desto mindre er den blevet en adventstradition hjemme hos os.
Den er dejlig let at bage, så du kan sagtens lige nå det, sammen med julepynten og alt det andet, du lige skal nå op til første søndag i advent.
Og den søde smag fra mandelessensen og chokoladen giver en skøn start på alt det dejlige julebag, jultiden ellers byder på.
God fornøjelse og velbekomme! 🙂
Adventskage med revet chokolade
125 Gr. | Sukker |
125 Gr. | Blødt smør |
2 Hele | Æg |
150 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Vanilliesukker |
1 Tsk. | Bagepulver |
1 Tsk. | Mandelessens |
½ Dl. | Mælk |
100 Gr. | Groftrevet chokolade |
Sådan gør du
Pisk blødt smør, sukker og æg grundigt og meget sammen. Hvedemel, vanilliesukker og bagepulver blandes, og mælk og mandelessens blandes. Det hele tilsættes æggemassen, start med at røre det sammen på lav hastighed , sæt derefter hastigheden op og rør i mindst 1 minut. Tilsidst vendes den revne chokolade i med en palet.
Dejen hældes i en lille smurt brødform, 0,75 – 1 liter, formen må kun fyldes 2/3 del op. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 1700 C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter om kagen er ordentligt bagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind i midten af kagen, hvis der følger rå dej med pinden op, så skal kagen have nogle flere minutter.
Tips og tricks
Chokoladen skal rives og ikke hakkes, da den ellers kan finde på at falde til bunden af kagen under bagningen.
Man kan tilsætte 50 – 75 gr. finthakket nødder, hvis man kan lide det.
Kagen kan overtrækkes med chokolade, men så spar lidt på chokoladen i selve kagen.
Mælken kan udskiftes med appelsinsaft
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!