Nougat lagkage
Denne nougat lagkage er bare guf.
Og så er den faktisk ret let at lave, og slet ikke så tung som man måske kunne tro.
Stor tak til Susanne for endnu en lækker opskrift.
Nougat lagkage
3 Stk. | Æg |
175 Gr. | Sukker |
50 Gr. | Kartoffelmel |
50 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
50 Gr. | Hakkede valnødder |
Nougat creme
200 Gr. | Blød nougat |
4 Stk. | Æggeblommer |
5 Dl. | Piskefløde |
Sådan gør du
Nougat lagkage
Pisk æg med sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Hak valnødder fint og tilsæt med det øvrige. Vend forsigtigt det hele sammen, med let hånd til en ensartet dej.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175o C i 45 minutter på midterste ovnrille.
Lad kagen køle i formen.
Nougat creme
Lad æggeblommer og blød nougat få stuetemperatur inden du pisker det godt sammen. Pisk piskefløde til flødeskum. Rør lidt af piskefløden i den sammenpiskede nougat/æggeblomme masse og vend forsigtigt resten af piskeføden i, til en ensartet creme-
Når bunden er helt afkølet, tages den ud af formen og flækkes på midten. Læg halvdelen af nougatcremen mellem de to bunde, og fordel cremen over på siden af kagen til den er helt dækket.
Inden servering pyntes kagen med groft revet eller hakket chokolade, og nogle pæne valnødder.
Tips og tricks
Susanne har skrevet, kagen er særdeles fryseegnet ( så langt når kager sjældent hjemme hos os. )
Husk at bruge pasteuriserede æggeblommer i cremen.
Kagen skal opbevares på køl.
Lad kagen trække nogen tid, gerne op til et døgn, så bliver nougat smagen rigtigt god.
Jeg pyntede også med lidt kandiserede violer for at give lidt farve.