Indlæg

Muffins med chokolade og havre

Muffins med havre og chokolade

Disse muffins kan måske umiddelbart se og også lyde som om, de er den sunde af slagsen.

Men kigger man på ingredienslisten, opdager man at det ikke helt er tilfældet. til gengæld ligger de godt i maven, så man spiser ikke så mange af dem, som hvis det var nogle af de noget lettere af slagsen.

Hov.. huskede jeg at at nævne at de selvfølgelig er super lækre, til en kop eftermiddagsthe, eller til aftenkaffen. 🙂

Muffins med havre og chokolade

125 Gr. Smør
185 Gr. Hvedemel
125 Gr. Grahamsmel
150 Gr. Havregryn
1/4 Tsk. Salt
½ Spsk. Natron
50 Gr. Hakket Chokolade
125 Gr. Brun farin
125 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
3/4 Dl. Kærnemælk
½ Citron

Sådan gør du

Start med at smelte smørret for svag varme. Hak chokoladen, ikke for groft. Stil begge dele lidt til siden til senere brug. Bland hvedemel og natron og sigt det ned i en skål. Tilsæt grahamsmel, havregryn, salt, begge slags sukker, og den hakkede chokolade og bland det sammen med en ske, ikke i røremaskine, det støver helt vildt. I en anden skål blandes smeltet smør, æg, kærnemælk, og saften af den ½ citron, og piskes let , til æggene lige er pisket ud. Bland nu de våde og de tørre ingredienser, og rør til dejen er ensartet og de tørre ingredienser er rørt ordenligt ud i det våde.

Fordel dejen i 15 store muffinsforme. Fyld kun formene 2/3 op, da muffins hæver en del. Drys lidt havregryn på toppen, og bag muffins ved 1800 C i en forvarmet ovn i 18 – 20 minutter, på midterste ovnrille.

Tips og tricks

Du kan skifte chokoladen ud med rosiner, hvis du vil have lidt bedre samvitighed.

Du kan skifte citronsaft ud med appelsinsaft.

Dejen er ikke flydende, og skal derfor ligesom trykkes lidt ned i formene med en ske

Brownies med nøddetop og Bailey - bageopskrift

Brownies med nøddetop og Bailey

Disse brownies er til de voksne. Man kan smage og dufte Bailey`en i hver bid. De smager helt fantastisk og kan bruges til dessert med is til, eller til en dejlig kop kaffe på en hyggelig aften.

Brownies med Bailey

200 Gr. Smør
200 Gr. Chokolade
50 Gr. Nougat
½ Dl. Bailey
250 Gr. Brunt farin
4 Hele  Æg
250 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

Nøddetop

50 Gr. Mandler
50 Gr. valnødder
75 Gr. Chokolade

 

 

 

Sådan gør du

Brownies med Bailey

Start med at smelte smør, chokolade og nougat i en gryde for svag varme. Rør forsigtigt hele tiden. Chokoladen vil gerne sætte sig på bunden. Lad blandingen køle lidt af, inden du tilsætter Bailey`en. Pisk brun farin og æg godt, til det bliver let og luftigt, og vend forsigtigt chokolade – Bailey-massen i. Bland hvedemel, vanilliesukker og bagepulver og sigt og vend det i den øvrige masse, til en jævn dej.

Hæld dejen i en  lille velsmurt eller beklædt med bagepapir form ca. 22 x 30 Cm.

 

Nøddetop 

Smut mandlerne og hak dem dem ikke for groft. Hak også valnødder og chokolade ligesom mandlerne og bland det hele sammen. Drys nøddeblandingen over kagen inden du sætter den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 – 50 minutter på midterste ovnrille. 

 

Tips og tricks

Du bestemmer selvfølgelig selv, om du synes dine børn må spise disse brownies.

Hvis du synes den brune farin bliver hård, når du opbevarer den i skabet, så prøv at opbevarer den i køleskabet, selvfølgelig helt tillukket. Så undgår du den står og bliver hård.

Red velvet kage - bageopskrift

Red velvet kage

Denne Red Velvet kage blev jeg nødt til at prøve efter at have set nogle amerikanske bageprogrammer. Der var de godt nok i cupcake form, men de blev til gengæld bagt i hver eneste program. Jeg har valgt at lave den i lagkage form, og det er bestemt en dejlig kage, især hvis man er vild med den luftige frosting. Min Red Velvet kage blev ikke så rød, som jeg gerne ville, men det skyldes nok at at jeg brugte rød frugtfarve og ikke rød pasta. Det vil jeg prøve næste gang.

Red velvet kage

120 Gr. Blødt smør
300 Gr. Sukker
2 hele Æg
20 Gr. Kakao
300 Gr. Hvedemel
2 spsk. Rød frugtfarve
2 Tsk. Vanillie essens/aroma
2½ Dl. Kærnemælk
1 Tsk. Natron
3 Tsk. Hvidvinseddike

 

 

 

 

 

 

 

 

Frosting

100 Gr. Blødt Smør
500 Gr. Flormelis
200 Gr. flødeost natural

 

 

 

 

Sådan gør du

Red velvet Kage

Pisk blødt smør og sukker godt sammen til den får en luftig og cremet konsistens. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt efter hvert æg. Bland kakao, hvedemel . I en anden skål blandes kærnemælk, vanilliessens og rød frugtfarve. Sigt nu melblandingen i æggemassen, skiftevis med kærnemælksblandingen og vend forsigtigt mellem hver tilsætning. bland natron med hvidvinseddike og lad det bruse af, og vend i dejen tilsidst.

Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35 – 40 minutter på nederste ovnrille. Mærk efter med en kødnål eller strikke pind om kagen er færdig, ellers giv den 5 minutter mere.

 

Frosting

Når kagen er helt afkølet laves frosting ved at blande let blødt smør og flormelis til det ligner revet parmesanost. Tilsæt flødeost natural og pisk kraftigt og længe til det får en let og cremet konsistens.

Del kagen i tre lag med en skarp kniv og fordel  knap 1/3 af frostingen mellem hvert lag og afslut med at smørre det sidste af frostingen over hele kagen.

 

Tips og tricks

Kagen har mange anvendelser. Den kan pyntes med flag og bruges til fodbold eller håndboldlandskampen. Eller bages i en hjerteform og pyntes med sukkerhjerter til valentinsdag. Man kan også tilsætte hakkede jordbær til frostingen og servere på en dejlig sommerdag i haven.

Kagen skal opbevares på køl efter den er blevet overtrukket med frosting.

Irish coffee cakes - bageopskrift

Irish-coffee cakes

Nøøj, det er ikke for børn. Til gengæld er disse lækre kager til alle os voksne som elsker en god Irish coffe. kaffen og whiskeyen smages tydeligt i kagerne, og de  vil sagtens kunne bruges som dessert efter en god middag. Men husk lige at bage noget andet til børnene  😀

Irish-coffee cakes

100 Gr. Smør
2 stk. Æg
230 Gr. Brun farin
1 Spsk. Nescafe`pulver
120 Gr. Hvedemel
4 Spsk. Cacao
½ Dl. Whiskey

 

 

 

 

 

 

 

Hvid chokolade overtræk

100 Gr. Hvid chokolade
1/4 Dl. piskefløde

 

 

 

Sådan gør du

 

Irish-coffee  cakes

Start med at smelte smørret, så kan det afkøle lidt mens du laver noget af det andet. Pisk æg, brun farin og nescafe`pulver, til det bliver let og skummende. Bland hvedemel og cacao og sigt det i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Bland herefter det smeltede smør og tilsidst whiskeyen i.

Fordel dejen i 8-10 store muffinsforme, der fyldes næsten op til kanten. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200o C i 17- 20 minutter på midterste ovnrille. Mærk efter 17 minutter, med en kødnål eller strikkepind, om kagerne er færdige, eller om de skal have de sidste par minutter i ovnen.

 

Hvid chokolade overtræk

Når kagerne er helt afkølede, overtrækkes kagerne med hvid chokoladeovertræk, som laves ved at du smelter Hvid chokolade og fløde sammen over vandbad og rører sammen til en cremet masse. Lad cremen stå i køleskabet 5-10 minutter så er det nemmest at styre når du skal overtrække kagerne. 

Lige inden servering pyntes kagerne med en top flødeskum og lidt revet mørk chokolade.

 

Tips og tricks

Alkohol fordamper ved 100o C, og jeg skal selvfølgelig ikke være dommer over om dine børn må spise kagerne eller ej, hvis de kan lide dem  😀

Husk at piske æggemassen godt, det er luften du pisker i, som skal få kagerne til at hæve lidt, der er ikke andre hævemidler i.

Hold øje med kagerne i ovnen, de kan pludselig blive mørke på toppen.

 

 

Lime kage med glasur - bageopskrift

Limekage

Denne kage er dejlig frisk. Ikke så syrlig som citronkagen, men mere frisk og ikke så karekteristisk i smagen som appelsinkagen.

Limekage

125 Gr. Smør
1 Tsk. Vanilliesukker
4 Stk. Æg
200 Gr. Sukker
2 stk. Lime. Revet skal
250 Gr. Hvedemel
2½ Tsk. Bagepulver
1 Dl. Mælk
100 Gr. Hvid chokolade
50 Gr. Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Limelage

2 Stk. Lime. Saft fra
50 Gr. Sukker

 

 

 

Sådan gør du

Limekage

Start med at smelte smørret, og lad det stå og køle mens du laver lidt af det andet. Pisk vanilliesukker, sukker og æg grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Tilsæt det let afkølede smør og den fintrevne skal af de 2 limefrugter og pisk let sammen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen , skiftevis med mælken, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade og hasselnødder groft, og vend det i dejen tilsidst. Dejen hældes i en godt smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1850 C i 40 – 45 minutter på nederste ovnrille. mærk med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig , ellers giv den lidt mere.

Limelage 

Mens Kagen bager laver du limelagen, ved at putte sukker og saft af de 2 limefrugter i en gryde og koge det sammen i 2 – 3 minutter. Limelagen fordeles  over kagen når kagen har kølet ca. 10 minutter.

Limekagen serveres med hvid glasur.

 

Tips og tricks

Husk at alle citrusfrugter, hvor du skal bruge skallen, skal være enten usprøjtede eller økologiske.

Pas på, limelagen er meget varm, den kan finde på at stødkoge.

Man kan også servere kagen med overtræk af smeltet hvid chokolade, og lidt revet limeskal på toppen.

Kage med flødeost og chokolade - bageopskrift

Kage med flødeost og chokolade

Denne opskrift har jeg lavet på opfordring af min lillebror. Han havde fundet den i en avis og synes at den så rigtigt lækker ud, og det må jeg sige den er. Den er på en gang luftig, men også meget tung i smagen, så det er ikke en kage som man  spiser store stykker af. Det allerbedste er, at den faktisk utroligt nem at lave.

Sprød chokoladekikse bund

200 Gr. Vanilliekiks med chokoladeovertæk
80 Gr. Smør
100 Gr.  Chokoladelinser

 

 

 

Flødeostefyld

375 Gr. Flødeost natural
125 Gr. Sukker
3 Hele Æg
150 Gr. Hvid Chokolade

 

 

 

 

Chokoladeovertræk

150 Gr. Mørk Chokolade
160 Gr. Creme fraiche 18%

 

 

 

Sådan gør du

 

Sprød chokoladekiksebund

Start med at smelte smøret og lad det stå og køle lidt, mens du knuser kiksene til krummer. Bland kiksekrummer med det smeltede smør, til smørret er helt suget af kiksene og massen virker klistret.

Fordel kiksemassen i en lille form ca.20 x 30 cm., beklædt med bagepapir. Tryk kiksemassen godt sammen i formen og drys chokoladelinserne jævnt over. Stil formen til side mens du laver flødeostefyldet.

 

Flødeostefyld

Start med at smelte den hvide chokolade. Pisk æg og sukker let sammen, kan gøre i hånden med piskeris. Pisk flødeosten op, med røremaskine eller elpisker, til den bliver let og cremet. Tilsæt æggeblandingen lidt efter lidt, og pisk grundigt efter hver tilsætning. Tilsæt til sidst den smeltede hvide chokolade og pisk til massen er jævn og cremet.

Fordel flødeostefyldet jævnt over kiksebunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 30 minutter på midterste ovnrille, til flødeostefyldet er blevet fast og let gyldent på overfladen.

Lad kagen køle på bordet en ½ time inden den sættes i køleskabet og køle helt af så flødeostefyldet stivner.

 

Chokoladeovertræk

Bræk chokoladen i mindre stykker og put det i en skål sammen med creme fraichen. Stil skålen over kogende vandbad og rør sammen til chokoladen er helt smeltet og massen er jævn og let tyk.

Overtræk den kolde kage med chokoladen og tegn evt. et mønster i chokoladen med en skarp kniv. stil kagen i køleskabet igen, til chokoladeovertrækket er kølet helt af.

 

Tips og tricks

Det er helt almindelig mariekiks med chokoladeovertræk, som jeg bruger til bunden.

Kiks og smør bliver ikke en sammen hængende masse når den er blandet, mere en slags klistrede krummer. Derfor er det vigtigt at du trykker dem godt sammen med en ske i formen, så bunden er tæt og jævn.

Jeg brugte brune M&M til at drysse med.

Husk at kagen skal opbevares på køl.

Server kagen i små stykker.

Cookies med Daim - bageopskrift

Cookies med Daim

Disse cookies er dejligt sprøde, og man kan sagtens smage, at der er Daim i. De er nemme at lave, og en klar favorit for alle slikmunde.

Cookies med Daim

150 Gr. Daimbar
200 Gr. Blødt smør
100 Gr. Brunt farin
60 Gr. Sukker
1 Helt Æg
3 Spsk. Vand
300 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Vanilliesukker
1 Tsk. Natron

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at hakke Daimbarrene i mindre stykker. Skær den bløde smør i mindre stykker og rør det godt sammen med brun farin, sukker og æg til en ensartet masse. Tilsæt vand og hakket Daim, og rør sammen. Bland Hvedemel, natron og vanilliesukker, sigt det i dejen, og rør godt sammen.

Tril dejen til 45 – 50 kugler. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir, med god plads mellem. Tryk kuglerne rimeligt flade.

Bag cookies med Daim i en forvarmet ovn ved 2000 C i 7-8 minutter, på midterste ovnrille, til de tager lidt farve. 

Køl cookies med Daim af på en rist.

 

Tips og tricks

Jeg hakker Daimbarrene, ved at lægge dem i en frysepose og hakkke dem med min kødhammer.

Lad cookies stå på bladepladen i et minut efter du har taget dem ud af ovnen, så er de nemmere at flytte over på risten, og køle helt af.

Husk at opbevare cookies i en tætlukket kagedåse.

Dessertkage med appelsin - bageopskrift

Dessertkage med appelsin

Denne opskrift er endnu en, jeg har fået af min kollega Laila. Hun havde, med stor succes, lavet den som dessert nytårs aften, og ikke uden grund. Den er dejlig smagfuld og er helt fantastisk med en klat vanillieis til.

Dessertkage med appelsin

2 Stk. usprøjtet eller økologiske appelsiner
150 Gr. Mandler
6 Hele Æg
150 Gr. Sukker
1½ Tsk. Bagepulver
100 Gr. Chokolade
3 Spsk. Smør

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle appelsinerne og fjern den lille blomst i toppen. Put dem i en gryde og dæk med vand. Kog appelsinerne med skræl i 2 timer og lad dem afkøle. 

Smut mandlerne og hak dem ikke for fint. Pisk æg og sukker til det lige skummer. Bland hakkede mandler og bagepulver og vend det i æggemassen. Skær de kogte, afkølede appelsiner i mindre stykker og blend dem til en tyk mos og rør mosen i dejen.

Held dejen i en velsmurt og raspdrysset springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 1 time på nederste ovnrille. Kagen hæver meget under bagningen men falder igen når den køler af.

Når kagen er helt kold, smeltes chokoladen med smørret over svag varme i en gryde. Det skal kun lige smelte. Rør lidt videre i massen når du har taget den af varmen, til det bliver lidt tykkere. Chokolademassen fordeles over kagen.

 

Tips og Tricks

Pas på med at piske for meget luft i æggene, for så sker det modsatte af ovenstående i ovnen. Dejen fylder meget i starten, men falder sammen på midten, mens den bager, og det ser rigtigt træls ud.

Lad kagen afkøle helt i formen, inden du forsøger at åbne den, ellers går kagen i stykker.

 

 

 

 

Bagt æblekage med låg - bageopskrift

Bagt æblekage med låg

Denne æblekage er dejligt saftig, og den smager lige godt, om den bliver serveret lun med kold cremefraiche til dessert, eller kold til en kop kaffe. Æblekagen kan sagtens holde sig nogle dage, hvis man pakker den lufttæt ind.

Kagebund

125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Sukker
2 Hele Æg
Frø fra 6 Grønne kardemommekapsler
175 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
1 1/4 Dl. mælk
3 Stk. Syrlige æbler

 

 

 

 

 

 

 

Låg med æbler

75 Gr. Blødt smør
85 Gr. Sukker
50 Gr. Hasselnødder
2 stk. syrlige  Æbler

 

 

 

 

Sådan gør du

Kagebund

Tag frøene ud af kardemommekapslerne, og knus dem i en morter, eller ved at presse dem med en stor ske. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert æg, til blandingen bliver let og luftig. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen, gennem en sigte, skiftevis med de knuste kardemommefrø og mælk. Skræl æblerne og rens dem for kerner og kernehus. Skær dem i mindre firkanter og vend dem i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 22 x 30 cm. Smurt eller beklædt med bagepapir og bag bunden i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 20 min. På midterste ovnrille.

 

Låg med æbler

Mens bunden bager, rører du blødt smør med sukker. Hasselnødderne hakkes groft og røres i. Æbler med skræl skylles og rives groft.

Når bunden er færdigbagt fordeles de revne æbler over hele bunden , og nødeblandingen fordeles ovenpå i små klatter.

Bag kagen med låg, videre i 15 min., i ovnen som er skruet op på 2500 C, på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Jeg har købt mine grønne kardemommekapsler på nettet. Jeg fandt dem via Goggle.

Man kan også bruge hakkede valnødder istedet for hasselnødder.

Jeg tænker, at man også kan spise is til den lune kage.

Æblekagen kan lunes forsigtigt i microbølgeovnen.

Birkes - bageopskrift

Birkes

Disse birkes er ren morgen forkælelse til familien. Er du ægte overskudsmenneske, står du tidligt op og bager, og serverer dem friske og nybagte for familien. Men er du som mig,  glad for din seng om morgnen, bager du dem inden og lægger i fryseren, og varmer dem forsigtigt i microbølgeovnen, klar til severing, lune og dejlige til  morgenbordet.

Birkes

100 Gr. Smør
1 Dl. Mælk
50 Gr. Gær
1 Helt Æg
½ Tsk. Groft salt
1 Tsk. Sukker
125 Gr. Kvark
350 Gr. Hvedemel

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt smørret og tilsæt mælken, rør gæren ud heri. Tilsæt æg, groft salt, sukker, kvark, og hvedemel, og rør eller ælt dejen godt igennem, til en lidt blød dej. Drys bordet godt med mel og rul  dejen ud i en firkant på ca. 20 x 65 cm. Fold dejen halvt ind over sig selv, og fold den anden halvdel ind over den første, så der dannes 3 lag. Skær ud til 12 birkes og stil dem på en bageplade med bagepapir. giv lidt plads mellem dem, til at hæve. Lad birkes hæve ½ time. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes efter smag.

Bag birkes i en forvarmet ovn ved 2250 C i 12 -15 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og  tricks

Alt efter hvilken hvedemel du bruger, kan dejen være en del klistret, når du ruller den ud, så vær opmærksom på at du har nok mel på bord og dej rulle, så dejen er til at arbejde med når den skal foldes ind over sig selv.

Birkes er bedst når de er nybagte, men kan som nævnt ovenfor, sagtens fryses og lunes i microbølgeovnen.