Muffins med havre og chokolade
Disse muffins kan måske umiddelbart se og også lyde som om, de er den sunde af slagsen.
Men kigger man på ingredienslisten, opdager man at det ikke helt er tilfældet. til gengæld ligger de godt i maven, så man spiser ikke så mange af dem, som hvis det var nogle af de noget lettere af slagsen.
Hov.. huskede jeg at at nævne at de selvfølgelig er super lækre, til en kop eftermiddagsthe, eller til aftenkaffen. 🙂
Muffins med havre og chokolade
125 Gr. | Smør |
185 Gr. | Hvedemel |
125 Gr. | Grahamsmel |
150 Gr. | Havregryn |
1/4 Tsk. | Salt |
½ Spsk. | Natron |
50 Gr. | Hakket Chokolade |
125 Gr. | Brun farin |
125 Gr. | Sukker |
3 Stk. | Æg |
3/4 Dl. | Kærnemælk |
½ | Citron |
Sådan gør du
Start med at smelte smørret for svag varme. Hak chokoladen, ikke for groft. Stil begge dele lidt til siden til senere brug. Bland hvedemel og natron og sigt det ned i en skål. Tilsæt grahamsmel, havregryn, salt, begge slags sukker, og den hakkede chokolade og bland det sammen med en ske, ikke i røremaskine, det støver helt vildt. I en anden skål blandes smeltet smør, æg, kærnemælk, og saften af den ½ citron, og piskes let , til æggene lige er pisket ud. Bland nu de våde og de tørre ingredienser, og rør til dejen er ensartet og de tørre ingredienser er rørt ordenligt ud i det våde.
Fordel dejen i 15 store muffinsforme. Fyld kun formene 2/3 op, da muffins hæver en del. Drys lidt havregryn på toppen, og bag muffins ved 1800 C i en forvarmet ovn i 18 – 20 minutter, på midterste ovnrille.
Tips og tricks
Du kan skifte chokoladen ud med rosiner, hvis du vil have lidt bedre samvitighed.
Du kan skifte citronsaft ud med appelsinsaft.
Dejen er ikke flydende, og skal derfor ligesom trykkes lidt ned i formene med en ske