Indlæg

De bedste havregrynskugler med kokos. Se opskriften her!

Havregrynskugler med kokos

For mig kan det ikke rigtigt blive jul uden hjemmelavet havregrynskugler med kokos.
Jeg har prøvet en del forskellige havregrynskugle-opskrifter i årenes løb. Men jeg er faldet mest for denne opskrift, som min yngste søn Mikkel kom hjem med fra sin skole.

Bountybar kage

Bountybar kage

Prøv denne bountybar kage, hvis du er fan af bountybar.

Kagen er saftig og blød med en dejlig smag af kokos, og du kan selv vælge, alt efter hvor mørk chokolade du bruger, om din favorit er alm. bountybar, eller bountybar med mørk chokolade.

Jeg bruger alm. koge/bagechokolade til min bountybar kage.

Bountybar kage


Bund

4 Stk. Æg
250 Gr. Sukker
250 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
1 Knsp. Salt
150 Gr. kokosmel
125 Gr. Smør

Sukkerlage

2 Dl. Vand
2 Dl. Sukker
2 Spsk. limesaft

Chokoladecreme

2 Dl. Piskefløde
150 Gr. chokolade

Chokolade overtræk

150 Gr. Chokolade
30 Gr. Smør

Sådan gør du

Bund

Start med at smelte smørret, så det kan køle lidt mens du gør det andet. Pisk sukker og æg sammen til en luftig og cremet masse. ca 4- 5 min. på fuld hastighed med din røremaskine eller elpisker. Der skal røres meget luft i. Bland Hvedemel og bagepulver og sigt og vend det i æggemassen, med hånden over et par gange. Vend herefter kokosmel, salt og den let afkølede smeltede smør, skiftevis i dejen, igen med hånden.

Hæld dejen i en ca. 23 x 32 cm form, beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 180C i 25 min på midterste rille. Vend kagen forsigtigt ud på en rist til afkøling.

Så snart kagen er sat til afkøling, startes på sukkerlage og chokoladecreme.

Sukkerlage

Bring vand, sukker og lime saft til kogepunktet og lad koge 2 minutter mens du pisker. pas på stødkogning. Stil  til afkølning til du skal bruge det.

Chokoladecreme

Hak chokolden groft. Bring piskefløden i kog og tag den af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade og lad den smelte i den varme fløde under omrøring. Stil den til afkølning i køleskabet til den senere skal piskes til creme.

Bountybar kage

Når bunden er helt afkølet deles den på midten på den lange led. De to kage stykker flækkes nu på midten, som til lagkagebunde, så du har fire stykker kagebund. Alle fire kagebunde overhældes med den afkølede sukkerlage på begge sider.

Den afkølede chokolademasse piskes til creme  i din røremaskine eller med elpisker. den skal få konsistens som flødeskum.

Læg bundene sammen med chokoladecremen, på samme måde som til lagkage.

stil kagen på køl, overdækket, mindst en time, inden du overtrækker den med chokoladeovertræk.

Chokoladeovertræk

Smelt forsigtigt chokoladen. Tag chokoladen af varmen og tilsæt smørret og rør til smørret er smeltet. Bliv ved at røre til chokoladeovertrækket bliver en smule tykkere. det kan tage et par minutter.

Overtræk nu den kolde kage med overtrækket og stil kage på køl til overtrækket er stivnet.

Tips og tricks

Det ser måske lidt omstændigt ud, men hvis man starter i god tid, så tingene får tid til at køle, så er det slet ikke så galt.

Husk at kagen skal opbevares på køl pgr. af fløden i chokolade cremen.

Hvis du syntes at bundene er svære at håndtere når de kun er delt en gang på den lange led. Så del dem en gang på den korte led, inden du flækker dem. Læg bundene helt op mod hinanden på fadet inden du lægger chokolade creme og overtræk på, så er bundene nemmere at flække og det kan ikke ses på den færdige kage. 🙂

Småkager med lime og fyld af karamel

Disse småkager med lime og fyld af karamel, er efter en Argentinsk opskrift og hedder oprindeligt Alfajores eller Maicenetas.

Charlotte, som jeg har fået opskriften af, skriver at man nok ville kalde dem Maizena coockies.

Men som Charlotte skrev til mig ” det lyder lidt bvadr” og det har hun nok ret i 🙂 . Og er der noget disse småkager ikke er, så er det “bvadr”.

De er rigtigt delikate, og af den slags, som det er svære at holde med, når først man er begyndt.

Tak fra én Charlotte til en anden, for en lækker opskrift.

Småkager med lime og fyld af karamel

200 Gr. Hvedemel
300 Gr. Maizena
½ Tsk. Hjortetaksalt
2 Tsk. Bagepulver
150 Gr. Sukker
200 Gr. Smør
3 Stk. Æggeblommer
1 Stang Vanillie
1 Tsk. fintrevet limeskal
2 Tsk. Limesaft
Dolce latte
Kokosmel

Sådan gør du

Start med at blande hvedemel, Maizena og hjortetaksalt, i en skål for sig og sæt til side.

Pisk smør, og sukker godt sammen, til det er hvidt og cremet. Tilsæt æggeblommerne en af gangen og pisk meget og grundigt efter hver tilsætning, ca. 3 minutter mellem hver. Bland herefter melblandingen i, sammen med bagepulver, kornene fra vanilliestangen, limeskal og limesaft, og saml dejen til en lidt fast dej.

Lad dejen hvile køligt ½ time, så er den nemmere at arbejde med.

Rul dejen ud i ca. 5 millimeters tykkelse og stik ud i cirkler på ca. 4 cm. i diameter . Læg kagerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem nederst i en forvarmet ovn ved 175Ca. 12 -15 minutter, til de lige har fået lidt farve i kanten. Lad køle af, ved at trække dem på bagepapiret over på en rist.

Når kagerne er kolde lægges samles de ved at smøre lidt Dolce latte på en bund og lægge en top på. Smør lidt Dolce latte rundt langs sidene og rul dem i kokosmel.

Tips og tricks

Istedet for Dolce latte, kan du bruge Nutella. Det synes min yngste søn, var rigtigt Nam, nam  🙂  Du kan også bruge er tyk Marmelade.

Du kan også drysse dem med flormelis. men jeg synes de er rigeligt søde, så det er ikke nødvendigt.

Hvis du ikke har en udstikker der er så lille som 4 cm., fandt jeg ud af at låget til små krydderiglas lige passer som udstikker. Bare vask det godt af inden brug. 

Kokos kringler - bageopskrift

Kokoskringler

Denne opskrift på kokoskringler er en af dem, som man kan bruge til julesmåkager. Og de er også gode til kaffen en søndag eftermiddag.

Kokoskringler

400 Gr. Smør
200 Gr. Kokosmel
400 Gr. Hvedemel
300 Gr. Sukker
1 Stk. Æg
1 Tsk. Vanilliesukker

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Skær Smørret i mindre tern. Ælt Smørret sammen kokosmel, hvedemel, sukker, æg og vanilliesukker til en ensartet dej. Kør dejen til strimler gennem kødhakkemaskinen, med stjerneformen i. Skær strimlerne i ca. 20 cm og form kringler. Bag kringlerne på bagepapir på bageplader i en forvarmet ovn ved 180C i 6 – 8 minutter til de lige har fået lidt farve i kanten. Jeg fik ca. 150 kringler ud af denne portion.

Kringlerne flyttes på bagepapiret over på en rist og afkøler, lige efter de er kommet ud af ovnen.

 

Tips og tricks

Hvis du ikke har en kødhakkemaskine, kan du trille dejen ud i pølser på ca. en lillefingers tykkelse, og skære ud og forme til kringler.

Istedet for kringler kan du også forme kranse. Så skal du ikke skære så store stykker ud. Regn med ca. 10 cm.

Hold øje med småkager i ovnen, de bliver hurtigt mørke.

Du kan pynte med glasur, hvis du kan lide det.

Husk, at småkager skal opbevares i tætlukkede kagedåser.

Kokos rom snitter - bageopskrift

Kokos-rom snitter

Kokos-rom snitterne er en af de opskrifter på julesmåkager, der er lette at lave, og som alle bliver vilde med.

Kokos-rom snitter

125 Gr. Blødt smør
125 Gr. Hvedemel
1/4 Tsk. Hjortetaksalt
65 Gr. Kokosmel
65Gr. Sukker

 

 

 

 

Romglasur

100 Gr. Flormelis
  Rom essens
1 -3 Spsk. Kogende Vand

 

 

 

Sådan gør du

Lad smørret blive lidt blødt. Bland Hvedemel og hjortetaksalt, og smuldr det bløde smør heri. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt det hele sammen til en samlet dej. Lad dejen stå i køleskabet i en times tid. Lav 3 stænger på ca. 30 x 5 Cm. på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 200C på midterste bagerille i 10 – 15 minutter.

Imens stængerne er i ovnen laves romglasur ved at du blander flormelis og lidt vand. Tilsæt romessens efter smag og spæd til med lidt mere vand, til en god tyk konsistens.

Når stængerne er færdige i ovnen trækkes de på bagepapiret over på en rist, og afkøler i 2 -3 minutter inden de påføres glasur i en jævn stribe på midten. Træk stængerne, straks efter påføring af glasur, på bagepapiret ned på bordet og skær dem i passende snitter med en skarp kniv. Der bliver 30 – 35 snitter af denne portion.

 

Tips og tricks

Husk altid at holde øje med småkager i ovnen, det kan variere en del fra ovn til ovn, hvor længe de skal bage. Småkagerne skal lige have farve men må ikke blive Mørke. I min ovn skulle stængerne have 13 minutter.

Det er vigtigt at stængerne er så jævnt lige store og tykke som muligt, for at give det bedste og mest ensartede bage resultat.

Pas på med vædske tilsætningen i glasuren. Lige pludselig bliver glasuren meget tynd.

Du kan vælge at bruge rigtig rom istedet for romessens i glasuren.

Snitterne opbevares i en tætlukket kagedåse, når de er helt kolde.

Halloween spøgelseskage - bageopskrift

Halloween – spøgelseskage

“Et sump-spøgelse”, udbrød min yngste af drengene da han så denne kage. Han har set en del Scooby-Doo film. 🙂
Den uhyggeligt sjove kage med guf er en rigtig børne-favorit. På grund af det søde guf, der er ovenpå kagen, og på grund af den flotte grønne kokoskage, som gemmer sig under guffet, vækker kagen stor jubel hos ungerne.
Jeg har her lavet den som et spøgelse, men du kan jo skære den ud i den form der passer til lejligheden. 

Halloween spøgelseskage - bageopskrift

Halloween – Spøgelseskage

4 Hele  Æg
300 Gr. Sukker
50 Gr. Smør
2 Dl.  Mælk
1 spsk. Grøn frugtfarve
250 Gr. Hvedemel
1 spsk. Bagepulver
100 Gr. Kokosmel

 

 

 

 

 

 

 

Guf

½ Dl. Vand
150 Gr. Sukker
½ Dl. Lys sirup
2 Bægre Pasteuriserede æggehvider

 

 

 

 

Sådan gør du

Kokoskagebund

Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker eller røremaskine i ca. 5 minutter. Bring mælk og smør til kogepunktet. Tilsæt grøn frugtfarve og hæld i æggemassen under stadig kraftig piskning. Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen og vendes forsigtigt sammen med en pallet. Tilsidst vendes kokosmel i.

Hæld dejen i en lille bradepande 26 x 39 cm beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000 c i ca. 30 minutter, på midterste ovnrille. Stik en strikke pind eller kødnål midt i kagen, når tiden er gået. Hvis der sidder rå dej på pinden, når du tager den op, skal kagen bage lidt længere.

Lad kage køle på en rist, inden du skære den ud i spøgelsesform, eller hvilken form du nu ønsker kagen i.

Guf

Bring vand, sukker og sirup i kog under omrøring, og kog videre ved svag varme i 5 minutter, til det bliver lidt tykkere.

Pisk de pasteuriserede æggehvider meget stive, 5 minutter, med elpisker eller røremaskine. Hæld den varme sukkermasse i og pisk kraftigt videre i endnu 5 minutter, til skummet er koldt.

Fordel skummet over den kolde kage og lav evt. et mønster af små toppe med en gaffel.

Pynt spøgelset med øjne og mund.

 

Tips og tricks

Undlad den grønne frugtfarve, hvis du ikke syntes spøgelset skal være grønt indeni, eller tilsæt en anden frugtfarve der passer bedre til netop din kage.

Denne portion passer til 6 – 8 personer. Skal du servere kagen for mange personer, så lav dobbelt portion og bag kagen i ovnens bradepande. Husk også at lave dobbelt portion guf.

Det er vigtigt, at du bruger pasteuriserede æggehvider til guffet, så du undgår bakterier.

Du bestemmer selv, hvad og hvor meget du vil pynte med. Jeg har brugt slik, men det kan lige så godt være farvet glasur eller smeltet chokolade, nødder eller frugt. Kun fantasien sætter grænser.

Kagen bør opbevares på køl.

Kokoskager med fyld - bageopskrift

Kokoskager med fyld

Denne opskrift er dejlig nem, og kagerne er gode at give børnene med i skole til at dele ud i klassen, eller til kollegerne den dag man skal give kage. Bemærk at det er de små linseforme og ikke de store muffins-forme, der bliver brugt i denne opskrift.

Kokoskager med fyld

125 Gr. Smør
2 Hele Æg
160 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
50 Gr. Hvedemel
125 Gr. kokosmel
100 Gr. Hakket chokolade
50 Gr. Hakket hasselnødder

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at smelte smørret, så det kan nå at afkøle lidt. Pisk æg og sukker til det er hvidt og skummende. Bland vanilliesukker, hvedemel og kokosmel og rør det i æggemassen med det smeltede smør. Vend hakket chokolade og hasselnødder i tilsidst.

Fordel dejen i 16 små papirforme. Formene skal fyldes ca. 3/4, da kagerne hæver lidt under bagning.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 2000 C i 12 – 15 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og tricks

Det er en god ide, når du bager i papirforme, enten at lægge to forme i hinanden, eller lægge papirformene i små folieforme, så kagerne ikke ” vælter” under bagningen.

Smørret må ikke være for varmt når det tilsættes dejen, så risikerer du at chokoladen smelteri dejen, og det er ikke meningen.

Man kan tilsætte lidt ekstra chokolade efter smag.

Du bestemmer selv, hvor groft du ønsker at hakke chokolade og hasselnødder.

Kokostoppe

Denne opskrift på kokostoppe, eller kokosmakroner som nogle kalder dem, er lige så nem, som den er lækker. Det kan slet ikke betale sig at købe dem. Bag dem selv.

Kokostoppe

Kokostoppe

4 Stk. Æggehvider
180 Gr. Sukker
250 Gr. Kokosmel
1/4 Tsk. Vanillisukker
150 Gr. Mørk Chokolade

Sådan gør du

Pisk æggehviderne meget stive. Vend sukker, kokosmel og vanilliesukker forsigtigt i, til massen er ensartet.

Sæt massen i toppe, ca. 25 stk, med to teskèer på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag toppene i en forvarmet ovn ved 1500 C i 15- 20 minutter på midterste ovnrille.

Når toppene er kolde, smeltes chokoladen og bunden af kokostoppene dyppes heri.

 

Tips og tricks

Put evt. lidt mere vanilliesukker i, hvis du vil have lidt mere smag.

Hold øje med toppene i ovnen, de skal kun lige blive gyldne, og hele hemmeligheden er jo, at de er sprøde udenpå og bløde indeni. Jeg bager toppene i 17 minutter, men det kan variere efter ovn og størrelse på toppene.

Sæt toppene i køleskabet, når du har dyppet dem i chokoladen.

Jeg ved ikke, hvor længe de kan holde sig ( familien har altid spist dem, inden dagen er omme 🙂 )

Hvepsebo

Denne kage ligner måske mest af alt, endnu en drømmekage. Men den er fuld af små overraskelser, den friske smag af appelsin i bunden, og den sprøde, lidt marengs-agtige top gør kagen til helt sin egen. Mums!!

Bund

200 Gr. Blødt smør
150 Gr. Sukker
2 Hele Æg
1 Stk. Æggeblomme
200 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
Saft fra 1 Stk. Appelsin

Top

1 Stk. Æggehvide
75 Gr. Sukker
75 Gr. Kokosmel
1 Spsk. Kakao

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Pisk smør, sukker, de hele æg og æggeblommen godt sammen, til det er hvidt og skummende. Bland Hvedemel og bagepulver, og vend det i æggemassen, skiftevis med appelsinsaft.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en forvarmet ovn ved 1700 C i 25 minutter, på nederste ovnrille.

Top

Pisk æggehviden helt hvid og fast, så du kan vende skålen på hovedet uden den falder ud. Vend forsigtigt sukkeret i. Bland kokosmel og kakao og vend det herefter forsigtigt i massen.

Fordeles over bunden når den er færdig, og bager videre på nederste ovnrille i 20 minutter.

 

Tips og tricks

Når du skal piske æggehvider helt stive, er det meget vigtigt at de ikke er “forurenet”, dvs. at der ikke er røget noget af blommen med, fra da man skilte ægget. Sørg for at skål og piskeris er helt rent og tørt inden du går igang. Og sidst men ikke mindst, det tager lidt tid, så mist ikke tålmodigheden, lige pludselig sker der noget. 🙂

Bounty-kage

Denne Bounty-kage smager som en ting mellem en Bounty bar og kokostoppe. Den er nem at lave og lækker til kaffen.

Bund

4 Æggehvider
140 Gr. Flormelis
140 Gr. Kokosmel

 

 

 

 

Chokoladeovertræk

4  Pasteuriseret Æggeblommer
60 Gr. Flormelis
50 Gr. Smør
100 Gr. Mørk chokolade

 

 

 

 

Sådan gør du

Bund

Pisk Æggehviderne helt stive og vend forsigtigt flormelis og kokosmel i. Hæld massen i en smurt springform, og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 45 minutter på nederste ovnrille.

 

Chokoladeovertræk

Smelt smør og chokolade sammen, og lad det køle lidt af. Rør flormelis med æggeblommer og tilsæt det til chokolademassen og rør det til en fin glasur. Hæld det over bunden, når den er helt kold og drys evt med lidt kokosmel.

 

Tips og tricks

Min hjemkundskabslærer sagde altid at æggehvider er pisket ordentligt stive, når du tør tage skålen og vende den over hovedet 🙂 .

HUSK  – HUSK. Når du spiser rå æg, som i dette tilfælde æggeblommerne i chokoladeovertrækket, skal de være pasteuriseret, så du undgår bakterieforgiftning.  Pasteuriseret æg kan købes i alle supermarkeder, og fåes både som hele æg, men også som adskilte blommer og hvider.