Tigerkage / marmorkage
Denne opskrift på tigerkage, også kaldet marmorkage, er en ægte klassiker. Jeg kan huske at have fået den altid, dog mest som den halvmåneformede, man kan købe i butikkerne med et ordentligt lag glasur på. Med denne opskrift er den dog så nem at bage, at det ikke kan betale sig at købe den, med alt hvad dertil høre af E- Numre og konserveringsmidler.
Vi kan ikke vise dette galleriTigerkage
50 Gr. | Smør |
2 Hele | Æg |
2 Dl. | Sukker |
3 Dl. | Hvedemel |
1½ Tsk. | Bagepulver |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
1 Dl. | Mælk |
2 Spsk | Kakao |
1 Spsk. | Vand |
Sådan gør du
Start med at smelte smørret, det må ikke brune, og lad det køle lidt. Pisk æg og sukker grundigt sammen, til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og vend det i æggemassen. Vend herefter smeltet smør og mælk i forsigtigt i dejen.
Hæld 2/3 del af dejen i en smurt og raspdrysset form. Man kan bruge en randform eller en franskbrødsform på 1 – 1½ liter. Vend herefter kakao og vand i den resterende dej i skålen, og hæld den mørke dej over den lyse dej i formen. Rør forsigtigt rundt i dejen i formen, så den mørke og lyse dej blandes let og det danner det karakteristiske marmormønster. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40- 45 minutter, på midterste ovnrille. Mærk efter om kagen er færdig, ved at stikke en strikkepind eller kødnål i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
Tips og tricks
Pisk æg og sukker meget og længe, det er med til at give en mere luftig kage som ikke virker så tør som tigerkagen godt kan have rygte for.
Jeg synes ikke der skal glasur på , da kagen i sig selv er rigeligt sød, men hvis man mener at det hører kagen til, kan man jo bare putte glasur eller evt. smeltet chokolade på.