Man kan næsten bilde sig selv ind at disse cookies med masser af havregryn er sunde. 🙂 Her må jeg nok skuffe, men at de til gengæld er super lækre, det kan ikke diskuteres. Og er man først startet på dem, er det svært at få stoppet igen.
Havregryns cookies
100 Gr. |
Valnødder |
150 Gr. |
Blødt smør |
200 Gr. |
Brun farin |
1 Helt |
Æg |
1 Tsk. |
Vanillisukker |
100 Gr. |
Hvedemel |
½ Tsk. |
Bagepulver |
½ Tsk. |
Salt |
½ Tsk. |
Stødt kanel |
250 Gr. |
Havregryn |
200 Gr. |
Hakket chokolade |
Sådan gør du
Start med at varme ovnen til 1750 C. Bred valnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad valnødderne kølne og hak dem i mindre stykker.
Pisk blødt smør og sukker grundigt sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt æg og vanillisukker og pisk igen grundigt. Bland hvedemel, bagepulver, salt og stødt kanel, og tilsæt det til smør blandingen under piskning. Fortsæt piskningen til dejen er ensartet. Bland til sidst havregryn og hakket chokolade og valnødder i, og rør til en grynet og lidt fast dej.
Form 30 40 kugler i passende størrelser med to tsk. og læg dem på bageplader med bagepapir, giv plads imellem hver, de flyder under bagning. Fugt fingrene lidt og tryk kuglerne let , ca. 1 cm. flade.
Bag cookiene i den 1750 C varme ovn i 10 – 12 minutter, til de er let gyldne i kanten, på midterste ovnrille. Lad køle af et par minutter på pladen, inden de flyttes over på en rist og køler helt af. Opbevares i tætlukket kagedåse.
Tips og tricks
Grunden til at valnødderne skal bages, er for at fremhæve smagen i dem.
Du kan udskifte chokoladen helt eller delvist med tørret frugt, fx. rosiner eller bær.
Er du helt vild med chokolade, kan halvdelen af kagen dyppes i smeltet chokolade.