Indlæg

Havregryns cookies

Man kan næsten bilde sig selv ind at disse cookies med masser af havregryn er sunde. 🙂  Her må jeg nok skuffe, men at de til gengæld er super lækre, det kan ikke diskuteres. Og er man først startet på dem, er det svært at få stoppet igen.

Havregryns cookies

100 Gr. Valnødder
150 Gr. Blødt smør
200 Gr. Brun farin
1 Helt Æg
1 Tsk. Vanillisukker
100 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
½ Tsk. Stødt kanel
250 Gr. Havregryn
200 Gr. Hakket chokolade 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at varme ovnen til 1750 C. Bred valnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad valnødderne kølne og hak dem i mindre stykker.

Pisk blødt smør og sukker grundigt sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt æg og vanillisukker og pisk igen grundigt. Bland hvedemel, bagepulver, salt og stødt kanel, og tilsæt det til smør blandingen under piskning. Fortsæt piskningen til dejen er ensartet. Bland til sidst havregryn og hakket chokolade og valnødder i, og rør til en grynet og lidt fast dej.

Form 30 40 kugler i passende størrelser med to tsk. og læg dem på bageplader med bagepapir, giv plads imellem hver, de flyder under bagning. Fugt fingrene lidt og tryk kuglerne let , ca. 1 cm. flade.

Bag cookiene i den 1750 C varme ovn i 10 – 12 minutter, til de er let gyldne i kanten, på midterste ovnrille. Lad køle af et par minutter på pladen, inden de flyttes over på en rist og køler helt af. Opbevares i tætlukket kagedåse.

 

Tips og tricks

Grunden til at valnødderne skal bages, er for at fremhæve smagen i dem.

Du kan udskifte chokoladen helt eller delvist med tørret frugt, fx. rosiner eller  bær.

Er du helt vild med chokolade, kan halvdelen af kagen dyppes i smeltet chokolade.

Peanut cookies

Jeg er helt vild med de peanut kager, man kan købe i butikkerne, men jeg vil da hellere bage dem selv. Derfor fandt jeg denne opskrift på peanut cookies, som er mindst lige så gode som de købte. Og så har man glæden ved selv at have bagt dem, og vide hvad der er i.

Peanut cookies

120 Gr. Peanutbutter
12o Gr. Blødt smør
120 Gr. Sukker
120 Gr. Brun farin
1 Helt. Æg
175 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Natron
½ Tsk Bagepulver
75 Gr Peanuts
75 Gr. Chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Peanutbutter og smør røres sammen. Brun farin og sukker tilsættes og røres godt sammen med. Chokoladen hakkes og røres i sammen med de øvrige ingredienser.

Dejen sættes på bageplader beklædt med bagepapir, med to teskeér, i små toppe. Dejen er ikke helt sammenhængende, men saml toppene så godt som muligt, så skal de nok flyde sammen når de bliver bagt. Giv plads mellem toppene, de flyder lidt ud i ovnen. Der bliver ca. 50 Cookies af denne portion.

Bag Peanut cookies i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 12-14 minutter, på midterste ovnrille, til de er let gyldne i kanten.

Lad Peanut cookies afkøle let, i ca. 5 minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en rist og bliver helt kolde.

 

Tips og tricks

Man bruger alm. saltede ristede peanuts til denne opskrift.

Man kan tilsætte lidt ekstra peanuts efter smag.

Det er vigtigt, at Peanutcookies lige afkøler let på bagepladen, inden du flytter dem over på risten. Ellers er de så bløde, at de går i stykker når du flytter dem. Flyt dem over på risten, efter ca. 5 minutter, og blive helt kolde for at sikre at de bliver sprøde som cookies skal være.

Opbevar dem i tætsluttende kagedåser.

Gulerodskage

Gulerodskagen er endnu en af de kager, som de fleste kender og elsker. Smagen er på én gang krydret men også sød, og gulerødderne er mere for at gøre kagen svampet, end for smagen.

Jeg skriver opskriften med en glasur lavet på flødeost, men i vores familie kan vi bedst lide kagen med almindelig hvid glasur, lavet på flormelis og vand.

Gulerodskage

Gulerodskage

300 Gr. Brun farin
2 Dl. Olie
4 Hele Æg
275 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
1 Tsk. Natron
2 Tsk. Kanel
1 Tsk. Vanilliesukker
375 Gr. Revet gulerod

 

 

 

 

 

 

 

 

Flødeost glasur

200 Gr. Flødeost natural
2 Spsk. Vand
1 Dl. Flormelis
2 Tsk. Citronsaft

 

 

 

 

Sådan laver du gulerodskagen

Gulerodskage

Rør brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen, og husk at piske godt og længe mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilliesukker og sigt det det i æggemassen, tilsæt de fintrevne gulerødder, og vend det hele sammen til en luftig ensartet dej.

Hæld dejen i en lille smurt eller beklædt med bagepapir bradepande og bag kagen i en opvarmet ovn ved 1750 C i ca. 50 minutter på ovnens midterste rille

Flødeost glasur

Rør alle ingredienserne sammen, og smør glasuren på kagen, når den er kold.

Tips og tricks til en god gulerodskage

Husk, at det er vigtigt at piske meget og længe mellem hvert æg. Så får du en lækker og luftig kage. De tørre ingredienser og revne gulerødder skal kun lige vendes i med en palet, så den gode luft ikke slåes ud af dejen igen.[/av_one_full]

Bacon drømmekage

Denne opskrift på drømmekage med bacon har jeg fået tilsendt af min mands kammerat Carsten, som havde hørt om den på P3.

Da jeg lige læste den, tænkte jeg , som du sikkert også gør “bacon og kage, det kan man da bare ikke”. Og da jeg så læste, hvor meget bacon der skulle på, steg min skepsis endnu yderligere.

Men jeg er et åbent menneske, så den opskrift skulle da også prøves.

Smagen er lidt speciel, og den er ikke en kaffekage. Jeg tænker mere, den er en ” tømmermandskage“, som er rigtig god dagen derpå, med et stort glas iskold cola til.

Velbekomme! 🙂

Bunden i bacon drømmekage

4 Hele Æg
250 Gr. Sukker
250 Gr. Hvedemel
3 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Vanilliesukker
50 Gr. Smeltet smør
2 Dl. Mælk

Glasur på bacon drømmekage

30 Gr. Smør
250 Gr. Brun farin
½ Dl. Mælk
800 Gr. Bacon

Sådan laver du en god bacon-drømmekage

Start med at riste og knuse bacon, det tager lidt tid, så det er godt at få overstået. Det skal knuses til smulder.

Bund

Pisk sukker og æg grundigt til det er hvidt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker sammen, og drys det i æggemassen gennem en sigte. Vend det forsigtigt i, sammen med mælk og smeltet smør.

Bages i en lille smurt/ eller beklædt med bagepapir form ca. 28×22 cm. i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 20 minutter på midterste ovnrille.

Glasur

Bland Smør, Brun farin, Mælk og ristet knust bacon, sammen i en gryde og giv det opkog, ganske kort.

Hældes på bunden når den lige er kommet ud af ovnen, og bages videre i 6 minutter.

Tips og  Tricks til den fantastiske bacon drømmekage

Det er vigtigt at bacon bliver smuldre knust, ellers bliver smagen af bacon for dominerende.

Spis kagen i små stykker, den er meget klistret i glasuren.

Brunsviger

Dette er helt klart min mands favoritkage.

Man siger at Fynboer er de suverænt bedste til at lave brunsviger.

Men jeg vil påstå, at med denne opskrift kan selv en gæv jyde, eller frisk sjællænder, gøre det ret godt 😀

Brunsviger bund

2½ Dl. Mælk
50 Gr. Gær
100 Gr. blødt Smør
2 Spsk. Sukker
½ Tsk. Salt
2 Hele Æg
500 Gr. Hvedemel

Brunsviger fyld

150 Gr. Smør
150 Gr. Brun farin

Sådan laver du brunsviger

Bund

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Skær det bløde smør i  mindre tern og bland det, sammen med de øvrige ingredienser i mælken.  Ælt eller rør godt i røremaskinen til dejen er glat og smidig. Dette er ikke en fast dej, men en rimeligt blød og lidt klistret dej.

Bred dejen ud i en smurt/eller beklædt med bagepapir, bradepande ca. 25×40 cm. Dejen hæver en del. Lad bunden hæve ca. 20 minutter et lunt sted.

Fyld

Mens dejen hæver laves fyldet. Smelt smørret og tilsæt brun farin. Lad massen få et hurtigt opkog under omrøring. Når bunden er færdig med at hæve, laves nogle fordybninger  i den, med fingerene og fyldet fordeles over.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 2000 C  i ca. 25 minutter på midterste rille.

Tips og tricks til en god brunsviger

Det er letteste at fordele dejen i bradepanden ved at trække og trykke dejen ud, med hænderne.

Man kan lave ekstra fyld hvis man kan lide det.

Kagen er velegnet som morgenkage, men også på alle andre tider af døgnet.

Kanelsnegle


Disse kanelsnegle får jeg altid stor ros for, når jeg serverer dem.

Dejen er super nem at arbejde med. Den er nem at rulle ud og rulle sammen om fyldet.

Jeg bruger altid rigtig smør, både til dejen og fyldet. Det giver bare det bedste resultat.

God fornøjelse med dine kanelsnegle! 🙂

Dej til kanelsnegle

170 Gr. Smør
500 Gr. Hvedemel
3 Spsk. Sukker
2½ Dl. Mælk
50 Gr. Gær

Kanelfyld

100 Gr. Smør
100 Gr. Brun farin
½ Spsk. Kanel

Sådan laver du kanelsnegle

Dej

Skær smørret i små stykker, og smuldr med hvedemel og sukker. Lun mælken og rør gæren ud i den. Ælt eller rør det hele godt sammen i røremaskinen til en ensartet silkeblød dej, og lad den hæve et lunt sted i en time.

Imens røres fyldet sammen. Gøres nemmest hvis smørret er rigtigt blødt. Alle ingredienserne blandes til en ensartet masse med en gaffel.

Når dejen er hævet, del den i to lige store dele, det gør arbejdet nemmere. Drys en lille smule mel på bordet og rul hver halvdel ud i to fikanter. Fordel og smør fyldet ud på de to firkanter og rul dem sammen hver for sig til roulader. Skær roulderne ud i snegle af 1 cm. tykkelse. Læg sneglene og tryk dem  lidt ud på bagepapir på ovnens bageplader . Læg dem ikke for tæt, de hæver en del. Lad sneglene efterhæve i 15 minutter.

Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 2250 C i 10 minutter på midterste rille. Der bliver 15-20 snegle af denne portion.

Tips og tricks

Lad  være at rulle dejen for tynd, der må ikke komme huller. Tryk ikke for hårdt når du smører fyldet ud, glat det forsigtigt ud over med en smørekniv. Jeg plejer at bruge min pizzaskærer til at skære rouladerne til snegle, så kommer man ikke så nemt til at skære sneglene for flade på den forkerte led.

Sneglene kan spises både med eller uden glasur, efter smag.

Cookies med chokolade

Min yngste søn kom hjem fra skole med denne opskrift på cookies, som de havde lavet i hjemkundskabstimerne. Han syntes de smagte så godt, at han gerne ville have at vi også bagte dem herhjemme.  Som sagt, så gjort, og jeg må give ham ret, de  er virkeligt lækre. De havde bagt kagerne på skolen som julesmåkager, men de er så gode at de fortjener at blive bagt og spist hele året.

Cookies

110 Gr. Sukker
90 Gr. Brun farin
1 Tsk. Vanilliesukker
125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
1 Knsp. Salt
50 Gr. Havregryn
1 Helt Æg
100 Gr. Chokolade
100 Gr. Pekan eller Valnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland sukker, brun farin, vanilliesukker og blødt smør godt med håndmixer eller røremaskine. Tilsæt ægget og pisk grundigt til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver, salt og havregryn og  rør det forsigtigt i æggeblandingen. Hak chokolade og nødder og vend det i, til sidst.

Sæt  dejen, som klatter, på bagepapir på ovnens plader, med to teskeer. De flyder ud, så sæt dem ikke for tæt. Bages i forvarmet ovn ved 1500 C i ca. 25 minutter, på ovnens næstøverste rille.

Når kagerne er bagt færdigt, tages de straks af pladen og afkøles på rist.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at kagerne bliver taget af pladen, straks de er kommet ud af ovnen, og over på en rist. Først når de er helt kolde må de kommes over i en tætsluttende kagedåse, ellers risikerer de at blive bløde.

Lys drømmekage

Min mor bagte ofte Lys Drømmekage, da jeg var barn.

Hun kaldte den for gulvtæppekage.

I dag er det sjældent, at den bliver serveret, men det giver så meget større lykke, når den kommer på bordet, for den smager fantastisk med sit karamelagtige overtræk.

Lys bund

300 Gr. Sukker
3 Hele Æg
50 Gr. Smeltet  margarine
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Vanilliesukker
3 Tsk. Bagepulver
2 Dl. Mælk

 

 

 

 

 

Kokos overtræk

125 Gr. Margarine
100 Gr. Kokosmel
200 Gr. Brun farin
½ Dl. Mælk

 

 

 

Sådan laver du en fantastisk lys drømmekage

Lys bund

Æg og sukker piskes godt sammen. Hvedemel, bagepulver og vanilliesukker blandes og røres i, skiftevis med mælk og smeltet margarine.

Den lyse bund bages i  en smurt form der er ca. 27 x 38 cm., i en forvarmet ovn ved 2000 C i ca. 25 minutter på midterste rille.

Herefter hælder du kokos overtrækket over kagen, og bager videre i 5 minutter.

Kokos overtræk

Margarine smeltes over jævn varme, og de øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen.

Tips og tricks

Husk at holde øje med den lyse bund de sidste minutter. Så kan du undgå, at kagen ikke bliver for mørk.

[/av_one_full first]