Hindbærtærte

Denne opskrift på hindbærtærte er lige så lækker, som den er let at lave. Hindbærtærten kan bruges til en god kop kaffe på terrassen, men er også superlækker som dessert.

Hindbærtærte

2 Hele Æg
160 Gr. Sukker
100 Gr. Hvedemel
200 Gr. frosne hindbær

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk æg og sukker godt sammen, til det er hvidt, skummende og luftigt, tilsæt mel og vend det i æggemassen med en ske eller palet. Smør et tærtefad grundigt med smør og hæld dejen heri. fordel de frosne hindbær oven på dejen, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 1750 C  i 30-35 minutter på midterste rille. Og vupti, så har du en lækker tærte  😀 .

 

Tips og tricks

Server tærten med flødeskum, is, softice eller cremefraiche rørt op med vanilliesukker.

Hvis man servere cremefraiche 6 % til, er tærten  rimeligt fedtfattig, så alle kan spise den med god samvittighed.

Dejen er meget sød, så andre søde frugtalternativer kan ikke anbefales, men andre syrlige bær kan bruges i stedet for hindbær, hvis man har lyst til det.

Hold øje med tærten i ovnen de sidste minutter. Den kan pludselig blive mørk i kanten.

4 replies
  1. Julie Andersen siger:

    Jeg brugte 3 æbler skåret i skiver, tilsat ca 1 1/2 tsk kanel.. Havde dog lavet 1 1/2 portion dej til, da mit tærtefad er stort..

    Svar
  2. Lis Krogh siger:

    Da jeg bagte kagen tilsatte jeg 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. vanilliesukker.Dryssede med grofthakkede nødder/mandler inden bagning. Jeg brugte hindbær og brombær. Serverede den lune kage med en blanding af flødeskum og cremefraiche hvortil der var tilsat vanilliesukker.
    Flere spurgte efter opskriften.. 🙂 Tak.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *