Desertkage med marcipan

Dessertkage med marcipan

Denne lækre opskrift på dessertkage med marcipan har jeg fået af Dorthe.

Hun er en af sidens rare brugere, og hun skriver, at hun ofte servere den med frisk frugtpuré og vanillieis, når hun har middagsgæster.

Og jeg må sige, at det forstår jeg godt.

Den dessertkage er en super lækker kage, der er nem at lave.

Tak Dorthe, for en lækker opskrift.

Dessertkage med marcipan

150 Gr. Sukker
3 Stk. Æg
75 Gr.  Blødt smør
350 Gr. Marcipan
75 Gr. Hakket hasselnødder
100 Gr. Hakket Chokolade
1 Tsk. Bagepulver

Sådan gør du

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Riv marcipanen på den grove side at rivejernet og skær smørret i mindre stykker og bland i æggesnapsen. Hak nødderne fint og hak chokoladen groft. Vend nødder, chokolade og bagepulver i marcipan/æggemassen, til en ensartet dej.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 45 minutter på nederste ovnrille. Læg et stykke bagepapir over kagen det sidste kvarter, så den ikke bliver for mørk på toppen.

Tips og tricks

Marcipan er nemmest at rive hvis det har stået i køleskabet, og ikke er for blødt.

Lad kagen køle helt af, inden du tager den ud af formen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv langs siden, den vil gerne hænge lidt fast i formen.

Jeg serverer kagen med blød softice og hindbærpure`. “Mums” 🙂

Hak nødderne efter din smag. Vil du gerne have, så du kan bide dem i kagen, så hakker du dem groft.

18 replies
    • Lotte siger:

      Hej Trine.
      Tak for din henvendelse. Smørret skal skæres i mindre stykker og tilsættes i æggeblandingen, jeg har rettet opskriften så det nu står i den.
      Det var da en fejl, jeg havde glemt at skrive det 🙂

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  1. Karina siger:

    Hej Lotte

    Jeg har tidligere haft succes med nogle af dine opskrifter, og nu vil jeg så prøve kagen her. Men inden jeg kaster mig over den, vil jeg gerne være sikker på, at det er rigtigt, at der ikke skal noget mel i.

    Og så for øvrigt tak for de mange lækre og nemme opskrifter.

    Mvh.
    Karina

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Karina.
      Det er helt rigtigt at der ikke skal mel i denne kage. Det gør den lidt tung og kompakt, som en rigtig dessert kage skal være 🙂

      Med venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
  2. Liselotte siger:

    Hej Lotte.
    Din dessert kage ser lækker ud og jeg får meget lyst til at bage den.
    Men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor mange personer din opskrift er lavet til.

    VH.
    Liselotte

    Svar
    • Lotte siger:

      Hej Liselotte.
      Jeg tænker, kagen passer til 8 – 10 personer, hvis du også servere is og frugt til.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
    • Lotte siger:

      Hej Monica.
      Jeg vil ikke anbefale at fryse kagen. Marcipan har det med at blive lidt vådt og snasket af at blive frosset, så kagen vil blive ligesådan. Jeg har bagt kagen dagen før, nogle gange, uden problemer. Men den har aldrig holdt længere, før den er blevet spist hjemme hos mig :-), så om den kan bages 2-3 dage inden kan jeg desværre ikke garantere.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

      Svar
    • Lotte siger:

      Hej Ulla
      Tak for dit spørgsmål.
      Jeg har ikke prøvet at fryse desserkagen ned. Men umiddelbart vil jeg tro, at det ikke er en god idé at fryse den ned, når der er marcipan i den.
      Med bage hilsen
      Lotte

      Svar
    • Lotte siger:

      Hej Claus,
      Tak for dit spørgsmål.
      Antallet af personer afhænger jo af størrelsen på stykkerne. Når jeg selv serverer dessertkagen med marcipan, er der typisk til 8 – 10 personer.
      Med bage hilsen
      Lotte

      Svar
  3. lene siger:

    Hej lotte
    Jeg har bagt den kage i dag, men jeg ved ikke hvordan den smager, først i aften. Det jeg glæder mig til. På forhånd tak.

    Svar
  4. lene siger:

    Hej Lotte
    Den er super god, jeg har smagt den.
    Det er ikke sidste gang, jeg bager den.
    Tak for den, min familie er vilde med den. ?

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *