Lykkes frugttærte
Denne frugttærte har jeg opkaldt efter den venlige bruger af min side, som har sendt mig sin ynglingsopskrift.
Mange tak for din lækre opskrift, Lykke.
Jeg har her valgt at pynte den med kiwi, jordbær og chokolade.
Men som Lykke skrev til mig, så kan tærten pyntes med de frugter og bær, som smag og årstider byder.
Bund
125 Gr. | Smør |
100 Gr. | Sukker |
2 Stk. | Æggeblommer |
1 Dl. | Mælk |
100 Gr. | Hvedemel |
1½ Tsk. | Bagepulver |
2. Lag
2 Stk. | Æggehvider |
150 Gr. | Sukker |
1 Tsk. | vanilliesukker |
3. Lag
2 Dl. | Piskefløde |
2 Dl. | Creme fraiche |
Sådan gør du
Bund
Smør og sukker røres sammen, til det hænger jævnt sammen. Æggeblommer, mælk, hvedemel, og bagepulver tilsættes og røres sammen til en let flydende jævn dej. Dejen hældes i en smurt tærteform på 28 cm.
2. Lag
Æggehviderne piskes stive, og sukker og vanilliesukker vendes i med hånden, med en palet. Massen fordeles jævnt over bunden, og tærten bages i 20 – 25 minutter i en forvarmet ovn ved 2000 C på midterste ovnrille, til tærten er pænt lysebrun.
3. Lag
Lige inden servering piskes piskefløden til flødeskum og blandes med cremefraichen. Blandingen fordeles på tærten og pyntes med frugt efter smag.
Tips og tricks
Lykke skrev at man kan tilsætte 50 gr. fint hakket nødder i 2. lag.
Jeg brugte 19% piskefløde og 6% cremefraiche i 3. lag, og det smagte dejligt.
Hej ;0))
Super lækker kage – det bliver favoritkage her i huset.
Jeg har bare lige et spørgsmål til den. Da jeg havde bagt den, var den fin høj og sprød, men lidt tid efter den var kommet ud af ovnen, faldt den lidt sammen og “skorpen” revenede. Var der noget jeg kunne/skulle ha’ gjort anderledes…..!!!???
Hej Karina.
Ja det er en rigtig lækker kage, og så kan man selv vælge hvilken frugt man vil have på :-). Hvad angår skorpen der revner, er det pgr. af at den luft du pisker i æggehviderne udvider sig i varmen, og “falder sammen” igen når kagen, og dermed luften, afkøler. Der er ikke noget du kan gøre ved det, og det er ikke noget der går ud over smagen, og da den bliver dækket af fløde og frugt, er det heller ikke noget der ses.
Håber du kan bruge mit svar.
Venlig bagehilsen
Lotte
Hej Lotte
ved du om kagen kan fryses (altså inden der kommer flødeskum mv på ?)
mvh
Helle
Hej Helle.
Jeg har ikke selv forsøgt at fryse den,men jeg tror ikke at “marengslaget” kan tåle fryseren.
Venlig bagehilsen
Lotte