Kage med flødeost og chokolade
Denne opskrift har jeg lavet på opfordring af min lillebror. Han havde fundet den i en avis og synes at den så rigtigt lækker ud, og det må jeg sige den er. Den er på en gang luftig, men også meget tung i smagen, så det er ikke en kage som man spiser store stykker af. Det allerbedste er, at den faktisk utroligt nem at lave.
Sprød chokoladekikse bund
200 Gr. | Vanilliekiks med chokoladeovertæk |
80 Gr. | Smør |
100 Gr. | Chokoladelinser |
Flødeostefyld
375 Gr. | Flødeost natural |
125 Gr. | Sukker |
3 Hele | Æg |
150 Gr. | Hvid Chokolade |
Chokoladeovertræk
150 Gr. | Mørk Chokolade |
160 Gr. | Creme fraiche 18% |
Sådan gør du
Sprød chokoladekiksebund
Start med at smelte smøret og lad det stå og køle lidt, mens du knuser kiksene til krummer. Bland kiksekrummer med det smeltede smør, til smørret er helt suget af kiksene og massen virker klistret.
Fordel kiksemassen i en lille form ca.20 x 30 cm., beklædt med bagepapir. Tryk kiksemassen godt sammen i formen og drys chokoladelinserne jævnt over. Stil formen til side mens du laver flødeostefyldet.
Flødeostefyld
Start med at smelte den hvide chokolade. Pisk æg og sukker let sammen, kan gøre i hånden med piskeris. Pisk flødeosten op, med røremaskine eller elpisker, til den bliver let og cremet. Tilsæt æggeblandingen lidt efter lidt, og pisk grundigt efter hver tilsætning. Tilsæt til sidst den smeltede hvide chokolade og pisk til massen er jævn og cremet.
Fordel flødeostefyldet jævnt over kiksebunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1800 C i 30 minutter på midterste ovnrille, til flødeostefyldet er blevet fast og let gyldent på overfladen.
Lad kagen køle på bordet en ½ time inden den sættes i køleskabet og køle helt af så flødeostefyldet stivner.
Chokoladeovertræk
Bræk chokoladen i mindre stykker og put det i en skål sammen med creme fraichen. Stil skålen over kogende vandbad og rør sammen til chokoladen er helt smeltet og massen er jævn og let tyk.
Overtræk den kolde kage med chokoladen og tegn evt. et mønster i chokoladen med en skarp kniv. stil kagen i køleskabet igen, til chokoladeovertrækket er kølet helt af.
Tips og tricks
Det er helt almindelig mariekiks med chokoladeovertræk, som jeg bruger til bunden.
Kiks og smør bliver ikke en sammen hængende masse når den er blandet, mere en slags klistrede krummer. Derfor er det vigtigt at du trykker dem godt sammen med en ske i formen, så bunden er tæt og jævn.
Jeg brugte brune M&M til at drysse med.
Husk at kagen skal opbevares på køl.
Server kagen i små stykker.
Skal starte med at sige at jeg laver mere mad end jeg bager, så lavede også nøgle fejl da jeg prøvede denne kage, men kombinationen af smørreost og kage SKULLE bare testes.
Mine billige kopi-kiks var vidst mere chocolade end kiks, så bunden blev faktisk ret flydende. Tror jeg bare bruger standard mariekiks næste gang, da der er rigeligt chocolade i kagen. Jeg gav kiksne en tur med en stav blender, det dur ! Ellers gik det ret let. Min hvide chocolade havde butikken ikke, så endte med fritter sport crunchy. Dvs med noget knaster. Det gjorde nu ikke noget i sidste ende. Min største fejl var jeg købte 70% chocolade til toppen. Ja hvad ved jeg om bageri…. konen gjorde mig opmærksom på at det nok ville smage af for meget…… og det havde hun ret i… meget meget chocolade smag. Fandt nøgle chocolade knapper som pynt….
Den smager godt men fylder meget så små stykker. Tror den vil være god som en dessert faktisk.
Carsten.