Bagt æblekage med låg
Denne æblekage er dejligt saftig, og den smager lige godt, om den bliver serveret lun med kold cremefraiche til dessert, eller kold til en kop kaffe. Æblekagen kan sagtens holde sig nogle dage, hvis man pakker den lufttæt ind.
Kagebund
125 Gr. | Blødt smør |
150 Gr. | Sukker |
2 Hele | Æg |
Frø fra 6 | Grønne kardemommekapsler |
175 Gr. | Hvedemel |
1½ Tsk. | Bagepulver |
1 1/4 Dl. | mælk |
3 Stk. | Syrlige æbler |
Låg med æbler
75 Gr. | Blødt smør |
85 Gr. | Sukker |
50 Gr. | Hasselnødder |
2 stk. syrlige | Æbler |
Sådan gør du
Kagebund
Tag frøene ud af kardemommekapslerne, og knus dem i en morter, eller ved at presse dem med en stor ske. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert æg, til blandingen bliver let og luftig. Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen, gennem en sigte, skiftevis med de knuste kardemommefrø og mælk. Skræl æblerne og rens dem for kerner og kernehus. Skær dem i mindre firkanter og vend dem i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande ca. 22 x 30 cm. Smurt eller beklædt med bagepapir og bag bunden i en forvarmet ovn ved 2000 C i 20 min. På midterste ovnrille.
Låg med æbler
Mens bunden bager, rører du blødt smør med sukker. Hasselnødderne hakkes groft og røres i. Æbler med skræl skylles og rives groft.
Når bunden er færdigbagt fordeles de revne æbler over hele bunden , og nødeblandingen fordeles ovenpå i små klatter.
Bag kagen med låg, videre i 15 min., i ovnen som er skruet op på 2500 C, på midterste ovnrille.
Tips og tricks
Jeg har købt mine grønne kardemommekapsler på nettet. Jeg fandt dem via Goggle.
Man kan også bruge hakkede valnødder istedet for hasselnødder.
Jeg tænker, at man også kan spise is til den lune kage.
Æblekagen kan lunes forsigtigt i microbølgeovnen.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!