Müsliboller
Disse boller er nemme at lave og du kan bruge lige den müsli, som du og børnene allerbedst kan lide. De er, som det meste gærbrød iøvrigt, bedst når de er nybagte og stadig lune.
Müsliboller
2 Dl. | A-38 |
2 Dl. | Lunt vand |
50 Gr. | Gær |
120 Gr. | Müsli |
1 Spsk. | Sukker |
1 Tsk. | Salt |
250 Gr. | Hvid hvedemel |
250 Gr. | Hvedemel |
2 Spsk. | Olie |
Sådan gør du
Bland A-38 med det lune vand og opløs gæren heri. Tilsæt Müsli, sukker og salt. Bland hvidt hvedemel og hvedemel, og bland ca.1/3 del af dette i vædsken, og rør det let sammen, rør olien i og tilsæt resten af melet. Rør i maskine eller ælt grundigt på på bordet til en fast dej. Lav ca. 16 boller og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, med plads imellem til at hæve. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i en ½ time. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 2000 C i 10 minutter på midterste ovnrille.
Tips og tricks
Den hvide hvedemel gør bollerne lidt grovere end alm. lyse boller
Bollerne er rimeligt smagsneutrale, og er derfor bedst med god ost eller andet pålæg
Bollerne kan lige pensles med mælk inden de kommer i ovnen, så bliver de lidt mere gyldne.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!