Ølkage
Denne opskrift på Ølkage har jeg fået tilsendt af Ulla.
Ulla skrev, at hendes børn elskede den.
Det plejer at være et kvalitetstempel, når børnene er vilde med kagen , så den skulle da prøves, og jo, den er bestemt lækker og så er den nem at lave.
Tak til Ulla for en god opskrift. 🙂
Ingredienser i en Ølkage
500 Gr. | Hvedemel |
1 Brev | Brunt bagepulver |
500 Gr. | Brun farin |
1 Flaske | Hvidtøl |
Sådan bager du lækker ølkage
Bland hvedemel, brunt bagepulver og brunt farin let. Hæld hvidtøllen over og bland til en ensartet lidt sej dej.
Hæld dejen i en smurt, eller beklædt med bagepapir, stor rugbrødsform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160o C i 1 time og 30 minutter.
Læg et fugtigt viskestykke over kagen mens den afkøler, så skorpen ikke bliver for hård.
Tips og tricks til den perfekte ølkage
Kagen hæver meget og jeg mente ikke at min rugbrødsform var stor nok, så jeg bagte den i min randform, det gik fint.
Kagen servere i “rugbrødsskiver”, gerne med smør på.
Mmmm, den lyder godt nok som en rigtig lækker og enkel kage at lave.. faldt egentlig over den, da jeg sad og kiggede på kaffekagen, som ellers også ser rigtig lækker og indbydende ud. 🙂