Disse sprøde nøddebjælker er nemme at lave, og et lidt utraditionelt alternativ til julesmåkagerne.

Men den dejlige smag og duft som den revne appelsinskal giver, gør at den alligevel bør høre julen til.

Nøddebjælker - julekager

Nøddebjælker 

100 Gr. Sukker
100 Gr. Blød smør
1 Stk. Æg
50 Gr. Hakket Hasselnødder
1 Stk. Reven skal af en appelsin
300 Gr. Hvedemel
150 Gr. Chokolade

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk sukker og smør, hvidt og luftigt. Riv Hasselnødderne fint, og riv skalen fint af en appelsin og og bland i sukker/smør massen sammen med ægget. Tilsæt hvedemelet, og saml massen til en ensartet dej.

Lad dejen stå på køl mindst en time.

Del dejen i 6 lige store dele, og rul hver del ud i jævne pølser a ca. 50 cm. Skær pølseren ud i stykker af 5 cm, så der bliver 60 småkager. Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 180C i 8 – 10 Minutter, til de får en smule farve. Ryk bagepapiret med småkagerne over på en rist og afkøle.

Når kagener er helt kolde, smeltes chokoladen, og den ene ende af kagerne dyppes heri.

Tips og tricks

Husk altid at bruge økologisk eller usprøjtet appelsin.

Du kan selv regulere hvor meget du mener kagerne skal smage af appelsin.