Denne opskrift på kattetunger til jul er en lidt anden end de traditionelle julesmåkager.
Men det gør dem ikke mindre værd at prøve af den grund.
Med den skønne smag af appelsin, marcipan og chokolade bliver de hurtigt en af familiens julefavoritter.
Kattetunger
100 Gr. | Ren rå marcipan |
200 Gr. | Blødt smør |
225 Gr. | Hvedemel |
90 Gr. | Sukker |
1 stk. | Appelsin, Revet skal |
Sådan gør du
Ælt marcipanen blødt med halvdelen af smørret, til en ensartet masse. Tilsæt resten af smørret, hvedemel, sukker, og den fintrevne skal af appelsinen og ælt sammen til en jævn dej. Del dejen i 4 lige store dele, og rul hver del ud i pølser. Skær hver pølse i 16 stykker, som hver rulles til en kugle. tryk kuglen sammen på midten. og læg den på bagepapiret på en bageplade. tryk den herefter flad i enderne med fingerspidsene, så den helst kommer til at ligne et 8 tal uden hullerne :-). Giv lidt plads mellem hver kattetunge da de flyder lidt ud. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 2000 C i 7 -8 minutter på midterste ovnrille til de har taget lidt farve. Når kagerne er helt afkølet smeltes 100 -150 Gr. chokolade som pensles på den ene ende af kattetungerne. Husk at chokoladen skal være helt stivnet, inden kagerne lægges i tæt sluttende kagedåse.
Tips og tricks
Jeg synes det er nemmest at rive marcipanen indden det røres med smørret. Husk altid at købe økologiske eller usprøjtet appelsin, når det er skalen du skal bruge. Det er bedst at flytte småkager over på en rist og afkøle, ret hurtigt efter de er kommet ud af ovnen. Husk at julesmåkager også kan bages, og spises med stor fornøjelse når det ikke er jul.