Efterårskage med græskar
Denne efterårskage med græskar passer rigtigt godt til sit navn.
Den er krydret, tung og smagfuld, lidt lige som den mad man har lyst til at spise når regnen og vinden rusker udenfor.
Den fylder godt i maven og kan holde sig længe ved opbevaring i kølskabet.
Efterårskage med græskar
200 Gr. | Revet Gulerod |
275 Gr. | Revet Græskar |
175 Gr. | Æbler i tern |
2 Dl. | groft hakkede hasselnøder |
1 Dl. | Græskarkerner |
4 Stk. | Æg |
4 Dl. | planteolie |
270 Gr. | Sukker |
280 Gr. | Hvedemel |
1½ Spsk. | Bagepulver |
1 Tsk. | Salt |
1 Tsk. | Revet/stødt muskat |
1 Tsk | Kanel |
Flødeoste topping
200 Gr. | Philadelphia flødeost Natural |
140 Gr. | Flormelis |
½ | Citron |
Sådan gør du
Efterårskage med græskar
Fjern det bløde kød og kernerne af græskaret, og skær skrællen af. Riv det “hårde” kød fint. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Hak hasselnødderne groft. Bland det revne græskar, revne gulerod, æbler i tern, hakkede nødder og planteolie, æg og græskarkerner i en skål.
I en anden skål blandes sukker, hvedemel, bagepulver, salt, muskatnød, og kanel. det tørre og det våde blandes og røres sammen i ca. 5 minutter. Dejen hældes i en stor smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 1700 C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.
Lad kagen køle helt af inden du tager den ud af ovnen op lægger topping på.
Flødeoste topping
Riv skallen af den halve citron og pres saften af den, Bland skal og saft med philadephia ost og flormelis til en ensartet glasur og fordel over kagen.
Tips og tricks
Jeg brugte Hokaido græskar.
mine drenge bryder sig ikke om flødeoste topping, så jeg lavede alm. hvid glasur til dem, det smagte også godt.
Husk at bruge usprøjtet eller økologisk citron.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!