Det kan jo ikke blive rigtig jul uden dejlige sprøde brunkager.
Denne brunkageopskrift er let at gå til, og det kan derfor næsten ikke betale sig at købe de færdiglavede.
Bag selv dine brunkager og nyd den dejlige duft og smagen af disse sprøde småkager.
Brunkager
250 Gr. | Sirup |
80 Gr. | Sukker |
125 Gr. | Smør |
1 Tsk. | Kanel |
½ Tsk. | Kardemomme |
½ Tsk. | Ingefær |
½ Tsk. | Nellike |
2 Tsk. | Potaske |
1 Spsk. | Vand |
400 Gr. | Hvedemel |
Sådan laver du lækre brunkager
Varm sirup, sukker og smør, til sukkeret er opløst og smørret er smeltet. Lad massen afkøle til du kan stikke lillefingeren i uden at brænde dig. Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen, sammen med kanel, kardemomme, Ingefær og nellike. Tilsæt hvedemel og ælt til en ensartet dej. Saml dejen til en stor kugle og stil den, pakket lufttæt, i køleskabet til den er helt kold. Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud med et glas eller en kageudstikker. Bag kagerne på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 180oC i 5 -7 minutter. Træk kagerne på bagepapiret over på en rist og afkøle så snart de kommer ud af ovnen. Jeg får ca. 100 småkager ud af denne portion.
Tips og tricks til de perfekte brunkager
Rul brunkage-dejen ud direkte på bagepapiret, og stik kagerne ud herpå, så kan du flytte kagerne direkte på bagepapiret over på bagepladen og bage dem. men pas på ikke at stikke kagerne ud for tæt, de hæver lidt i ovnen. Du kan pynte brunkagene med lidt glasur og mandelsplitter, hvis du vil. Husk at småkager, som brunkager jo er, skal være helt kolde, inden du lægger dem i en tætlukket kagedåse.