Amarettokage
Denne opskrift på Amarettokage har jeg fået af Henrik, en af Lottebager.dk’s mange brugere, som har været så rare at indsende opskrifter.
Kagen er dejligt sød, med en skøn duft og smag af mandel.
Man vil sagtens kunne serverer den som en julekage.
Hov… skal lige huske at sige “den er ikke for børn”.
Amarettokage
175 Gr. | Blødt smør |
100 Gr. | Sukker |
125 Gr. | Brun farin |
4 Stk. | Æg |
325 Gr. | Hvedemel |
½ Tsk. | Bagepulver |
1/4 tsk. | Salt |
2 Tsk. | Vanilliesukker |
2 Dl. | Cremefraiche |
2 Spsk | Amaretto |
Top
2 spsk. | Ahornsirup |
2 Spsk. | Amaretto |
Frosting
75 Gr. | Blødt smør |
300 Gr. | flormelis |
2 Spsk. | Amaretto |
Sådan gør du
Amarettokage
Pisk blødt smør, sukker og brun farin godt sammen til det er luftigt og cremet. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk meget efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilliesukker sammen. Vend 2/3 af melblandingen i æggeblandingen. Vend herefter cremefraiche og Amaretto i dejen, og tilsidst resten af melblandingen. Hæld dejen i en, smurt eller beklædt med bagepapir, lille form ca. 20 x 30 Cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175o C i 45 – 50 minutter på midterste ovnrille.
Top
Rør Ahornsirup og Amaretto sammen. og pensl over kagen når den er let afkølet.
Frosting
Pisk Blødt smør, flormelis og Amaretto godt sammen til en fast og ensartet. Fordel over kagen når den er helt kold.
Tips og tricks
Amaretto er en italiensk mandel likør på 21% vol.
Jeg var heldig at finde Amaretto i Metro, men jeg har hørt den også fåes i Føtex og Lidl.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!