Lakrids muffins
Nogle vil nok sige at disse kager er cupcakes, men jeg foretrækker nu at kalde dem muffins med lakrids frosting. Er man lakrids elsker er de virkeligt et hit, især den skønne frosting, kan man selv regulere lidt i smagen alt efter hvor kraftig en lakridssmag man ønsker.
Lakrids muffins
120 Gr. | Blødt smør |
175 Gr. | Sukker |
2 Hele | Æg |
155 Gr. | Hvedemel |
1½ tsk. | Bagepulver |
1 Spsk. | Lakridspulver |
1 Tsk. | Vanillie aroma |
1 dl. | Mælk |
Lakrids frosting
100 Gr. | Blødt smør |
6 Dl. | Flormelis |
½ Dl. | Mælk |
1 Tsk. | Vanillie aroma |
1 – 3 Spsk. | Lakridspulver |
Sådan gør du
Lakrids muffins
Pisk blødt smør og sukker sammen til en luftig, cremet masse. pisk æggene i, et ad gangen. Pisk grundigt og længe efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver, lakridspulver, og vend det i æggemassen skiftevis med vanillie aroma og mælk, med en palet.
Fordel dejen i 9 store muffinsforme, fyld formene ca. 2/3 op. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 1800 C i 20 minutter på midterste ovnrille.
Lakrids Frosting
Mens muffins bager i ovnen, laves frosting ved at blande alle ingredienserne og piske godt til en luftig, dejlig og cremet masse. Smag til med lakridspulver. Hvis du syntes frostingen er for tynd, kan du enten tilsætte lidt ekstra flormelis eller stille frostingen koldt. så vil den blive fastere.
Frosting lægges på, når muffins er helt kolde og pyntes efter egen fantasi.
Tips og tricks
Vanille aroma eller vanille ekstrakt, kan købes i alle velassorterede supermarkeder.
Jeg har købt mit lakridspulver på nettet. Søg lakridspulver på goggle og der kommer masser af forslag, eller prøv i matas.
Start med at tilsætte 1 spsk. lakridspulver til frostingen, og smag den til efter din lakridssmag.
Husk frostingen skal opbevares på køl, også kagerne, når først der er kommet frosting på.