Boller med chokolade
Disse boller er rigtigt lækre og kan sagtens bruges som alternativ til et stykke kage til kaffen.
Modsat så mange andre boller , smager disse chokoladeboller bedst når de er blevet kolde, og med et tyndt lag smør.
Boller med chokolade
25 Gr. | Gær |
3 Dl. | Lunken vand |
3/4 Dl. | A-38 |
1 Stk. | Æg |
1 ½ Spsk | Honning |
½ Tsk. | salt |
50 Gr. | Grahamsmel |
50 Gr. | Durummel |
500 Gr. | Hvedemel |
100 Gr. | Chokolade |
Sådan gør du
Start med at hakke chokoladen lidt groft. Opløs gæren i den lunkne vand, tilsæt herefter A-38, æg, Honning og salt, og rør til ægget er gået i stykker. Bland de tre meltyper og tilsæt det vædsken lidt af gangen, mens du rører mellem hver tilsætning. Ælt eller rør i røremaskinen til en jævn dej. Tilsæt nu det grofthakkede chokolade og ælt eller rør det ind dejen. Hvis dejen stadig er meget klistret, tilsættes lidt ekstra hvedemel, til dejen lige slipper skål og fingre. Lad dejen hæve en time, på et lunt sted. Drys lidt hvedemel på bordet og slå dejen ned. Form 15 -16 boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 2000 C i 18-20 minutter på midterste ovnrille.
Lad bollerne afkøle på en rist.
Tips og tricks
Det er vigtigt at chokoladen først tilsættes til sidst, så dejen ikke er lunt fra vandet, da chokoladen så smelter ud i dejen.
Bollerne kan holde sig til dagen efter, hvis du pakker dem i en pose. Det kan derimod ikke anbefales at lune dem.
Jeg har brugt alm. koge/bagechokolade