Valnøddetærte
Denne tærte er dejligt nem at lave, og et godt alternativ til frugttærte. Den kan serveres både som en lækker dessert, eller til en god kop kaffe.
Valnøddetærte
150 Gr. | Flormelis |
2 Dl. | Æggehvider |
400 Gr. | Finthakket valnødder |
Chokoladeovertræk
1 Dl. | Piskefløde |
100 Gr. | Chokolade |
Sådan gør du
Valnøddetærte
Pisk æggehvider og flormelis stiv, til det ligner en fin hvid marengs. Vend forsigtigt de meget finthakkede valnødder i, til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt springform og bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 35-40 minutter, på midterste ovnrille.
Chokoladeovertræk
Varm fløde og chokolade op, under omrøring ved svag varme, til chokoladen er smeltet.
Når Bunden er kold tages den ud af formen og chokoladen hældes over.
Tips og tricks
Tærten serveres med flødeskum.
Lav chokoladeovertrækket og lad det stå lidt i køleskabet inden det hældes over bunden. Når overtrækket er fordelt på bunden, stilles tærten straks i køleskabet , på den måde undgår man at chokoladeovertrækket, flyder for meget ud over kagen.
Kagen kan pyntes med hele valnødder, toppe med flødeskum eller chokoladefigurer, efter smag.