Mexicansk Kanelkage
Denne opskrift på Mexicansk Kanelkage, har min yngste søn haft med hjem fra sin skole, fordi han synes kagen smagte sååå godt.
Og det har har han ret i.
Kagen er dejligt sød og har alt det, der skal til i en god kage, banan, chokolade og kanel.
Mexicansk Kanelkage
260 Gr. | Chokoladespåner |
300 Gr. | Brun farin |
4 Tsk. | Kanel |
200 Gr. | Blødt smør |
300 Gr. | Sukker |
2 Stk. | Æg |
4 Stk. | Bananer |
4 Spsk. | Creme Fraiche |
2 Spsk. | Fløde |
400 Gr. | Hvedemel |
11/2 Tsk. | Bagepulver |
11/2 Tsk | Natron |
1 Tsk | Salt |
Sådan gør du
Start med at blande chokoladespåner, brun farin og kanel i en skål for sig selv, og stil det til side til senere. Pisk blødt smør, sukker og æg til det er lyst og luftigt. Mos bananerne, og bland dem i æggemassen med creme fraiche og fløde. Bland hvedemel med bagepulver, natron og salt, og vend det i banandejen, til en ensartet, lidt tyk dej.
Hæld lidt mere end halvdelen af dejen i en lille bageform, ca. 25 x 30 cm. beklædt med bagepapir. Drys haldelen af kaneldrysset over bunden, og fordel resten af dejen forsigtigt henover. Drys resten af kaneldrysset over kagen, og bag den i en forvarmet ovn ved 1750 C i 40-45 minutter på midterste ovnrille.
Tips og trick
Mærk efter med en kødnål, om kagen er færdigbagt. Der må ikke side ubagt dej på, når du trækker nålen op af kagen.
Kagen er meget sød, så server den i små stykker.