Bagt æblekage med kanel og marcipan
Denne opskrift på bagt æblekage med kanel og marcipan har jeg fået af Susanne, som mente, at jeg skulle prøve den, for den er bare så fantastisk.
Den er rigtigt dejlig og let at lave.
En rigtig søndagskage 🙂
Bagt æblekage med kanel og marcipan
250 Gr. | Smør |
250 Gr. | Rørsukker |
4 Stk. | Æg |
250 Gr. | Hvedemel |
1 Tsk. | Bagepulver |
4 Tsk. | Vanilliesukker |
8 Stk | Søde saftige æbler |
Drys
50 Gr. | fintrevet marcipan |
3 Tsk. | kanel |
5 Spsk. | Rørsukker |
Sådan gør du
Start med at lave drys, ved at rive marcipan for sig i en lille skål. Og Bland kanel og rørsukker. så er det klart til når du skal bruge det.
Pisk smør og sukker til det bliver cremet og let. Pisk æggene i, et af gangen, pisk grundigt og meget mellem hvert æg til det bliver en luftig masse. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker, og vend det, med let hånd i æggemassen til en ensartet dej.
Skræl æblerne og del dem i kvarte. Fjern stilk og kernehus og skær hver kvart i 5 skiver.
Hæld halvdelen af dejen i en smurt, eller beklædt med bagepapir, springform. Fordel halvdelen af æblerne på dejen og drys herefter halvdelen af kaneldrysset og alt den revne marcipan på æblerne. Fordel herefter resten af dejen over, og læg de sidste æbler herpå. Tryk æblerne let ned i dejen og fordel resten af kanel drysset over.
Bag Æblekagen i en forvarmet ovn ved 180o i 1 time og 15 minutter på midterste ovn rille.
Tips og tricks
Lad være med at drysse marcipan på toppen med det sidste kaneldrys. Det bliver bare brændt og træls.
Kagen kan spises lun med cremefraiche, men er lige så god som den er ,når den er kold.