Indlæg

Bagt æblekage med kanel og marcipan

Bagt æblekage med kanel og marcipan

Denne opskrift på bagt æblekage med kanel og marcipan har jeg fået af Susanne, som mente, at jeg skulle prøve den, for den er bare så fantastisk.

Den er rigtigt dejlig og let at lave.

En rigtig søndagskage 🙂

Bagt æblekage med kanel og marcipan

250 Gr. Smør
250 Gr. Rørsukker
4 Stk. Æg
250 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
4 Tsk. Vanilliesukker
8 Stk Søde saftige æbler

Drys

50 Gr. fintrevet marcipan
3 Tsk. kanel
5 Spsk. Rørsukker

Sådan gør du

Start med at lave drys, ved at rive marcipan for sig i en lille skål. Og Bland kanel og rørsukker. så er det klart til når du skal bruge det.

Pisk smør og sukker til det bliver cremet og let. Pisk æggene i, et af gangen, pisk grundigt og meget mellem hvert æg til det bliver en luftig masse. Bland hvedemel, bagepulver og vanilliesukker, og vend det, med let hånd i æggemassen til en ensartet dej.

Skræl æblerne og del dem i kvarte. Fjern stilk og kernehus og skær hver kvart i 5 skiver.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt, eller beklædt med bagepapir, springform. Fordel halvdelen af æblerne på dejen og drys herefter halvdelen af kaneldrysset og alt den revne marcipan på æblerne. Fordel herefter resten af dejen over, og læg de sidste æbler herpå. Tryk æblerne let ned i dejen og fordel resten af kanel drysset over.

Bag Æblekagen i en forvarmet ovn ved 180o  i 1 time og 15 minutter på midterste ovn rille.

Tips og tricks

Lad være med at drysse marcipan på toppen med det sidste kaneldrys. Det bliver bare brændt og træls.

Kagen kan spises lun med cremefraiche, men er lige så god som den er ,når den er kold.

Mexicansk kanelkage

Mexicansk Kanelkage

Denne opskrift på Mexicansk Kanelkage, har min yngste søn haft med hjem fra sin skole, fordi han synes kagen smagte sååå godt.

Og det har har han ret i.

Kagen er dejligt sød og har alt det, der skal til i en god kage, banan, chokolade og kanel.

Mexicansk Kanelkage

 260 Gr. Chokoladespåner
 300 Gr. Brun farin
 4 Tsk. Kanel
 200 Gr. Blødt smør
 300 Gr. Sukker
 2 Stk. Æg
 4 Stk. Bananer
 4 Spsk. Creme Fraiche
 2 Spsk. Fløde
 400 Gr. Hvedemel
 11/2 Tsk. Bagepulver
 11/2 Tsk Natron
 1 Tsk Salt

Sådan gør du

Start med at blande chokoladespåner, brun farin og kanel i en skål for sig selv, og stil det til side til senere. Pisk blødt smør, sukker og æg til det er lyst og luftigt. Mos bananerne, og bland dem i æggemassen med creme fraiche og fløde. Bland hvedemel med bagepulver, natron og salt, og vend det i banandejen, til en ensartet, lidt tyk dej.

Hæld lidt mere end halvdelen af dejen i en lille bageform, ca. 25 x 30 cm. beklædt med bagepapir. Drys haldelen af kaneldrysset over bunden, og fordel resten af dejen forsigtigt henover. Drys resten af kaneldrysset over kagen, og bag den i en forvarmet ovn ved 175C i 40-45 minutter på midterste ovnrille.

Tips og trick

Mærk efter med en kødnål, om kagen er færdigbagt. Der må ikke side ubagt dej på, når du trækker nålen op af kagen.

Kagen er meget sød, så server den i små stykker.

Kaffe-kage

Kaffekage

Opskriften på denne dejlige kaffekage, har jeg fået af Marianne, en af sidens flinke brugere.

Den er dejligt luftig, og kunne være et godt alternativ til den traditionelle chokoladekage.

Den er nem at lave, og både børn og voksne er vilde med den.

Du kan selv justere kaffesmagen, alt efter hvor stærkt du laver kaffen.

Kaffekage

300 Gr. Blødt Smør
3 Dl. Sukker
4 Stk. Æg
320 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
1 Tsk. Bagepulver
1 Tsk. Natron
½ Tsk. Salt
3 Dl. Kold, Stærk kaffe

Sådan gør du

Pisk blødt smør og sukker til det er let, luftigt og cremet. Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt og meget efter hvert æg. Bland Hvedemel, kanel, bagepulver, natron og salt og vend det, med en palet, i æggemassen, skiftevis med kaffen.  Hæld dejen i en smurt eller beklædt med bagepapir, form ca. 40 x 25 Cm. og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200o C i 25 – 30 min. på midterste ovnrille. Mærk efter ved at stikke en kødnål i midten af kagen, hvis der ikke hænger ubagt dej ved, er kagen færdig.

Lav en glasur af kaffe og flormelis og fordel over kagen mens den stadigt er varm.

Tips og tricks

Jeg lavede min kaffe af 3 dl. vand og 3 store spsk. Nescafé.

Min yngste søn stejlede lidt ved tanken om kaffeglasur, så jeg lavede alm. hvid glasur til ham og lagde på noget af kagen, det smagte også dejligt.

Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt  det er at piske, piske, piske, mellem hvert æg 🙂 

Brunkager - Julekager

Brunkager

Det kan jo ikke blive rigtig jul uden dejlige sprøde brunkager.
Denne brunkageopskrift er let at gå til, og det kan derfor næsten ikke betale sig at købe de færdiglavede.
Bag selv dine brunkager og nyd den dejlige duft og smagen af disse sprøde småkager.

Efterårskage med græskar

Efterårskage med græskar

Denne efterårskage med græskar passer rigtigt godt til sit navn.

Den er krydret, tung og smagfuld, lidt lige som den mad man har lyst til at spise når regnen og vinden rusker udenfor.

Den fylder godt i maven og kan holde sig længe ved opbevaring i kølskabet.

Efterårskage med græskar

Efterårskage med græskar

200 Gr. Revet Gulerod
275 Gr. Revet Græskar
175 Gr. Æbler i tern
2 Dl. groft hakkede hasselnøder
1 Dl. Græskarkerner
4 Stk. Æg
4 Dl. planteolie
270 Gr. Sukker
280 Gr. Hvedemel
1½ Spsk. Bagepulver
1 Tsk. Salt
1 Tsk. Revet/stødt muskat
1 Tsk Kanel

 

Flødeoste topping

200 Gr. Philadelphia flødeost Natural
140 Gr. Flormelis
½ Citron

 

 

 

Sådan gør du

Efterårskage med græskar

Fjern det bløde kød og kernerne af græskaret, og skær skrællen af. Riv det “hårde” kød fint. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Hak hasselnødderne groft. Bland det revne græskar, revne gulerod, æbler i tern, hakkede nødder og planteolie, æg og græskarkerner i en skål.

I en anden skål blandes sukker, hvedemel, bagepulver, salt, muskatnød, og kanel. det tørre og det våde blandes og røres sammen i ca. 5 minutter. Dejen hældes i en stor smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 170C i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille.

Lad kagen køle helt af inden du tager den ud af ovnen op lægger topping på.

Flødeoste topping

Riv skallen af den halve citron og pres saften af den, Bland skal og saft med philadephia ost og flormelis til en ensartet glasur og fordel over kagen.

Tips og tricks

Jeg brugte Hokaido græskar.

mine drenge bryder sig ikke om flødeoste topping, så jeg lavede alm. hvid glasur til dem, det smagte også godt.

Husk at bruge usprøjtet eller økologisk citron.

Pebernødder

Pebernødder

Pebernødder hører julen til. Nogle bruger dem til spil, andre i gavesokken. De fleste elsker dem, især når de som disse er sprøde og smagfulde. Så er det næsten ikke til at stoppe, når man først er begyndt.

Havregryns cookies - bageopskrift

Havregryns cookies

Man kan næsten bilde sig selv ind at disse cookies med masser af havregryn er sunde. 🙂  Her må jeg nok skuffe, men at de til gengæld er super lækre, det kan ikke diskuteres. Og er man først startet på dem, er det svært at få stoppet igen.

Havregryns cookies

100 Gr. Valnødder
150 Gr. Blødt smør
200 Gr. Brun farin
1 Helt Æg
1 Tsk. Vanillisukker
100 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Salt
½ Tsk. Stødt kanel
250 Gr. Havregryn
200 Gr. Hakket chokolade 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at varme ovnen til 1750 C. Bred valnødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad valnødderne kølne og hak dem i mindre stykker.

Pisk blødt smør og sukker grundigt sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt æg og vanillisukker og pisk igen grundigt. Bland hvedemel, bagepulver, salt og stødt kanel, og tilsæt det til smør blandingen under piskning. Fortsæt piskningen til dejen er ensartet. Bland til sidst havregryn og hakket chokolade og valnødder i, og rør til en grynet og lidt fast dej.

Form 30 40 kugler i passende størrelser med to tsk. og læg dem på bageplader med bagepapir, giv plads imellem hver, de flyder under bagning. Fugt fingrene lidt og tryk kuglerne let , ca. 1 cm. flade.

Bag cookiene i den 1750 C varme ovn i 10 – 12 minutter, til de er let gyldne i kanten, på midterste ovnrille. Lad køle af et par minutter på pladen, inden de flyttes over på en rist og køler helt af. Opbevares i tætlukket kagedåse.

 

Tips og tricks

Grunden til at valnødderne skal bages, er for at fremhæve smagen i dem.

Du kan udskifte chokoladen helt eller delvist med tørret frugt, fx. rosiner eller  bær.

Er du helt vild med chokolade, kan halvdelen af kagen dyppes i smeltet chokolade.

Bananmuffins med chokolade

Disse skønne muffins med banan og chokolade er dejligt luftige, og vil helt sikkert gøre sig godt i picknic kurven, som lidt lækkert til skovturen eller på stranden.

De er nemme at lave, så lad bare børnene hjælpe, og lad dem så  få belønningen bagefter, en sød, blød, luftig muffin.

God fornøjelse! 🙂

Bananmuffins med chokolade

125 Gr. Smør
2 Hele. Æg
150 Gr. Sukker
1 Tsk. Vanilliesukker
200 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Kanel
2 Tsk. Bagepulver
2 Stk. Modne bananer
100 Gr. Mørk chokolade

Sådan laver du lækre muffins med banan og chokolade

Start med at smelte smørret, og stil det lidt til side til afkøling, men du ordner det andet. Pisk æg, vanilliesukker og sukker til det er hvidt, luftigt og skummende. Bland hvedemel, bagepulver og kanel. Mos bananerne  og vend det hele, med det smeltede smør i æggemassen. Hak chokoladen groft og vend det tilsidst i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinsforme, de skal være ca. 2/3 del fyldt. Bag muffins i en forvarmet ovn ved 2000 C  i 15-20 minutter. på midterste ovnrille.

Tips og tricks til dejlige bananmuffins med chokolade

Put ikke chokoladen i dejen på samme tid som smørret. Du risikerer at chokoladen smelter, hvis smørret stadig er for lun.

Jeg hælder dejen i en kande og hælder det herfra ned i formene. Det synes jeg er nemmest.

Pynt de nybagte muffins med smeltet chokolade eller kakao-glasur.

Nutellakage med kanel

Denne kage med kanel og Nutella er dejlig nem at lave, og så kan den spises ved alle lejligheder . Til en skøn kop te om eftermiddagen,  en god kop kaffe om aftenen, eller til ungerne, hvis de har fortjent lidt sødt om eftermiddagen efter skole.

Nutella kage med kanel

175 Gr. Blødt smør
175 Gr. Sukker
3 Hele Æg
200 Gr. Hvedemel
1½ Tsk. Bagepulver
1 Spsk. Kanel
4 Spsk. Mælk
5 Spsk. Nutella
50 Gr. Hakkede Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk blød smør og sukker hvidt og skummende. Pisk æggene i et ad gangen, pisk grundigt og længe efter hvert æg. Bland mel, bagepulver og kanel og vend det, med en palet, i dejen sammen med mælken.

Hæld 3/4 del af dejen i en smurt, ikke for stor, springform. Fordel og smør nutellaen på dejen, og fordel herefter den resterende dej over. Rør nu forsigtigt rund i kagen med en gaffel, så nutella og kagedej bliver rørt let sammen. Pas på ikke at røre for dybt i dejen, så falder nutellaen til bunden, når den bliver bagt. Fordel de hakkede nødder på kagen og bag den i en forvarmet ovn ved 2000 c i 45 – 50 minutter på nederste ovnrille. Hvis du synes nødderne bliver for mørke på toppen, så læg et stykke staniol over de sidste 15- 10 minutter af bagetiden.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at nutellaen  ikke kommer direkte fra køleskabet, men har stuetemperatur, når du skal fordele det på kagen, ellers er det ikke til at arbejde med.

Det gør ikke noget at nutella og kage dej blander sig når du fordeler nutellaen, det skal alligevel blandes lidt.

Sørg for at der er rigeligt med dej i bunden, nutellaen falder lidt mod bunden når kagen bliver bagt.

Banankage med chokolade

Banankage er endnu en af klassikerne, som de fleste kender. den er nem at lave og de fleste har lige det stående , som skal til for at bage banankagen.

Banankage

360 Gr. Blød margarine
360 Gr. Sukker
6 Hele Æg
360 Gr. Hvedemel
2 Tsk. Bagepulver
2 Tsk. Natron
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Tsk. Kanel
150 Gr. Mørk chokolade
4 Stk. Bananer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Rør den bløde margarine med sukker, til det bliver luftigt og skummende. Tilsæt æggene, et af gangen. Pisk godt og grundigt efter hvert æg.

Hvedemel, bagepulver, natron, vanilliesukker og kanel blandes og sigtes i æggemassen, og det vendes sammen med en palet.

Chokoladen hakkes groft og bananerne moses, og det vendes sammen med resten af dejen.

Banankagen bages i en mindre smurt/beklædt med bagepapir bradepande ca. 26cm x 39cm, i en forvarmet ovn ved 2000  C i 40 – 45 Minutter på ovnens midterste rille.

Når banankagen er kold, kan den overtrækkes med smeltet chokolade, eller kakaoglasur.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at piske MEGET mellem hvert æg. Det er det, som giver en lækker luftig banankage, frem for en tung lidt kedelig kage. Vend de øvrige ingredienser i med let hånd efter æggene, så du ikke pisker den gode luft ud af massen igen.

Mærk efter om kagen er færdigbagt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind midt i kagen, når du tager den ud af ovnen. Hvis der sidder dej på nålen/pinden, så skal banankagen have et par minutter mere i ovnen.