Bountybar kage
Prøv denne bountybar kage, hvis du er fan af bountybar.
Kagen er saftig og blød med en dejlig smag af kokos, og du kan selv vælge, alt efter hvor mørk chokolade du bruger, om din favorit er alm. bountybar, eller bountybar med mørk chokolade.
Jeg bruger alm. koge/bagechokolade til min bountybar kage.
Bountybar kage
Bund
4 Stk. | Æg |
250 Gr. | Sukker |
250 Gr. | Hvedemel |
2 Tsk. | Bagepulver |
1 Knsp. | Salt |
150 Gr. | kokosmel |
125 Gr. | Smør |
Sukkerlage
2 Dl. | Vand |
2 Dl. | Sukker |
2 Spsk. | limesaft |
Chokoladecreme
2 Dl. | Piskefløde |
150 Gr. | chokolade |
Chokolade overtræk
150 Gr. | Chokolade |
30 Gr. | Smør |
Sådan gør du
Bund
Start med at smelte smørret, så det kan køle lidt mens du gør det andet. Pisk sukker og æg sammen til en luftig og cremet masse. ca 4- 5 min. på fuld hastighed med din røremaskine eller elpisker. Der skal røres meget luft i. Bland Hvedemel og bagepulver og sigt og vend det i æggemassen, med hånden over et par gange. Vend herefter kokosmel, salt og den let afkølede smeltede smør, skiftevis i dejen, igen med hånden.
Hæld dejen i en ca. 23 x 32 cm form, beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 180O C i 25 min på midterste rille. Vend kagen forsigtigt ud på en rist til afkøling.
Så snart kagen er sat til afkøling, startes på sukkerlage og chokoladecreme.
Sukkerlage
Bring vand, sukker og lime saft til kogepunktet og lad koge 2 minutter mens du pisker. pas på stødkogning. Stil til afkølning til du skal bruge det.
Chokoladecreme
Hak chokolden groft. Bring piskefløden i kog og tag den af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade og lad den smelte i den varme fløde under omrøring. Stil den til afkølning i køleskabet til den senere skal piskes til creme.
Bountybar kage
Når bunden er helt afkølet deles den på midten på den lange led. De to kage stykker flækkes nu på midten, som til lagkagebunde, så du har fire stykker kagebund. Alle fire kagebunde overhældes med den afkølede sukkerlage på begge sider.
Den afkølede chokolademasse piskes til creme i din røremaskine eller med elpisker. den skal få konsistens som flødeskum.
Læg bundene sammen med chokoladecremen, på samme måde som til lagkage.
stil kagen på køl, overdækket, mindst en time, inden du overtrækker den med chokoladeovertræk.
Chokoladeovertræk
Smelt forsigtigt chokoladen. Tag chokoladen af varmen og tilsæt smørret og rør til smørret er smeltet. Bliv ved at røre til chokoladeovertrækket bliver en smule tykkere. det kan tage et par minutter.
Overtræk nu den kolde kage med overtrækket og stil kage på køl til overtrækket er stivnet.
Tips og tricks
Det ser måske lidt omstændigt ud, men hvis man starter i god tid, så tingene får tid til at køle, så er det slet ikke så galt.
Husk at kagen skal opbevares på køl pgr. af fløden i chokolade cremen.
Hvis du syntes at bundene er svære at håndtere når de kun er delt en gang på den lange led. Så del dem en gang på den korte led, inden du flækker dem. Læg bundene helt op mod hinanden på fadet inden du lægger chokolade creme og overtræk på, så er bundene nemmere at flække og det kan ikke ses på den færdige kage. 🙂
Hej Lotte
Jeg elsker din hjemmeside, men linket til “udskriv denne opskrift” fungerer desværre ikke.
vh
Birgit
Hej Birgit.
Jeg vil få min dygtige IT-mand til at kigge på det 🙂
Venlig bagehilsen
Lotte