Makronsnitter
Disse skønne makronsnitter er, trods de 3 arbejdsgange, utroligt lette at lave. Og så smager de helt fantastisk. Snitterne er dejligt søde og ligger lidt tungt i maven, så sådan en portion rækker langt.
Bund
450 Gr. | Hvedemel |
250 Gr. | Smør |
250 Gr. | Rørsukker |
2 Tsk. | Bagepulver |
4 Stk. | Æggeblommer |
Fyld
2 Dl. | Rød marmelade |
150 Gr. | Mørk Chokolade |
Top
250 Gr. | Marcipan |
500 Gr. | Flormelis |
1 Tsk. | Mandelessens |
4 Stk. | Æggehvider |
Sådan gør du
Bund
Bland Hvedemel, Rørsukker og bagepulver. Lad smørret blive lidt blødt og skær det i små tern. smuldr smørret ind i melet til det ligner revet ost. Rør æggeblommerne i smørsmuldret, ikke til en fast dej, men bare så æggeblommerne er fordelt til en smuldredej.
Fordel smulderdejen i en bageform ca. 38 x 25 cm. beklædt med bagepapir, og tryk det jævnt sammen med en ske eller lignende.
Bag bunden i en forvarmet ovn ved 1750 C i 15 minutter på midterste ovnrille.
Fyld
Mens bunden bager, hakkes eller rives chokoladen fint. Når bunden er færdig bagt, fordeles marmeladen og den hakkede/revne chokolade jævnt over hele bunden.
Top
Riv marcipanen groft, og bland det med flormelis, æggehvider og mandelessens. Bare til det er blandet sammen.
Fordel massen i dryp oven på marmelade – chokoladefyldet. Du Skal ikke hælde det hele ud og prøve at fordele det, så bliver det noget værre klister at stå med.
Sæt kagen ind i ovnen, skru op på 2000 C, og bag i 20 minutter, til toppen er blevet gylden.
Lad kagen køle helt af inden du skærer den i ikke for store snitter.
Tips og tricks
Jeg starter med at hakke chokolade og rive marcipan inden jeg gør noget af det andet, så bliver der ingen stress undervejs.
Jeg har brugt jorbærmarmelade, men har du en anden rød marmelade favorit, kan du bruge den.
Det er vigtigt at du ikke forsøger at smørre eller trække toppen ud over marmeladen. Dryp det jævnt tæt med en ske, så skal det nok fordele sig.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!