Berliner småkager
Opskriften på disse fantastiske Berliner småkager, har jeg fået af en af sidens venlige brugere, som synes de er så lækre, at opskriften måtte deles med jer andre.
Jeg må give hende ret, de er en rigtig lille lækkerbidsken.
Tak til Susanne for en lækker opskrift.
Berliner småkager
5 Stk. | Æggehvider |
2 Tsk. | Cacao |
300 Gr. | Sukker |
300 Gr. | Hasselnødder |
Smørcreme
250 Gr. | Blødt Smør |
250 Gr. | Flormelis |
1 Stk. | Æggeblomme |
2 Spsk. | Stærk kold kaffe |
Sådan gør du
Berliner småkager
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og cacao og pisk videre til en fin stiv marengsmasse. Hak hasselnødderne ret fint og vend det i marengsmassen. Smør dejen tyndt ud, i runde småkager, på en størrelse lidt større end en femmer, på bagepapir. Bag småkagerne ved 1800 C i en forvarmet ovn i 6 -7 minutter på midterste ovnrille. træk kagerne på bagepapiret over på en rist og lad afkøle helt, inden du lidt forsigtigt fjerner dem fra bagepapiret.
Smørcreme
Bland den bløde smør, flormelis, æggeblomme og kold kaffe, og pisk kraftigt til en ensartet creme.
Sprøjt smørcreme på halvdelen af småkagerne når de er helt kolde, og læg kagerne sammen med den anden halvdel. Der bliver mellem 50 og 100 sammenlagte kager af denne opskrift. Den ene ende af de sammenlagte kager dyppes i smeltet chokolade, som skal størkne inden servering.
Tips og tricks
Kagerne kan med fordel fryses, og er rigtigt lækre direkte fra fryseren.
Det er ikke så vigtigt med størrelsen på kagerne, bare de er smurt tyndt ud og ensartet i størrelsen.
Jeg puttede dejen i en fryse pose som jeg havde klippet hul i den ene ende af, og sprøjtede dejen ud i små toppe som jeg smurte tyndt ud med en te`ske.
Vær forsigtig når du fjerner kagerne fra bagepapiret, de knækker nemt.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!