Oregano brød
Denne skønne opskrift på oregano brød kom min søn med. De havde bagt brødet i skolen, til at dyppe i suppe. Brødet kan også sagtens bruges som en snack til et godt glas vin, og så giver det den skønneste duft af Italiensk køkken, når du bager det.
Oregano brød
25 Gr. | Gær |
25 Gr. | Smør |
½ Dl. | Cultura |
2 Dl. | Mælk |
1 Tsk. | Sukker |
1 Tsk. | Salt |
2 fed | Knust hvidløg |
2 Tsk. | Oregano |
200 Gr. | Speltmel |
175 Gr. | Hvedemel |
Sådan gør du
Smelt smørret, og tilsæt Cultura og mælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, knust hvidløg, oregano, speltmel og hvedemel og rør eller ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve en ½ time. Form dejen til et firkantet brød på ca. 15×20 Cm. på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids små firkanter i brødet med en skarp kniv. Pensl med æg og drys lidt ekstra oregano oven på brødet. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 2250 C i 20 minutter på midterste ovnrille. Lad brødet afkøle på en rist. Skær ud i små firkanter ved servering.
Tips og tricks
Du kan bruge sigtemel istedet for speltmel,det giver et lidt finere brød.
Brødet skal helst spises rimeligt nybagt. Det behøver dog ikke være lunt.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!